Nokian Wetproof mu Semperit Speed Life 3 mü?



@erty  benim ile beraber falken azenis fk510'un 16 inci olmadigi icin falken ziex alan arkadasim cok memnun ford focus araci var. İlk birkac yuz km de yerdeki taslari davlumbaza firlatma ozelligi mevcut sonra o da ortadan kalkiyor. En onemli ozelligi fren mesafesi ve sessizligi hocam bu ikisi cok iyi duzeyde falkenlerde bence. 
Hocam, uzun yol yaptım bugün yeni lastiklerle. Sınırları çok zorlamam sakin kullanıcıyım ancak yol tutuşu konusunda direksiyon tepkilerinin olumlu yönde çok değiştiğini söyleyebilirim, güven hissi geldi. 100-110km hızlardan sonra aracın tekerlerinin yola basmadığını bariz şekilde hissediyordum eski lastiklerle. Dişleri çok kötü durumda olmasa da yazı çıkarır diye düşünmedim bu nedenle. Frenler konusunda da birkaç durumda deneme şansım oldu, en ufak sıkıntı yaşatmadı.

Ama 5 yıllık 71dB Bridgestone'lardan sonra Falken ile sessizlik konusunda çağ atladı resmen araç. Ankara Kuşadası arası, Kuşadasının 30 yıllık bozuk asfaltları hariç yol sesi duymaya çalıştım ama neredeyse hiç duyamadım. Ses yok. (ebatın 195*65*15 olduğunu belirteyim)

Taş fırlatma olayına da şimdi siz deyince ayıktım, birkaç yerde taş çıtırtısı duyunca öndeki araçtan sektiğini sanmıştım, önde araç olmayan bir yerde de olunca yolda lokal ince mıcır var herhalde diye düşünmüştüm. Lastikten olduğunu anladım.

Bir lastiği ilk gün değil 2 sene sonunda yorumlamak lazım tabi 🙂 ama bende oluşturduğu ilk intiba çok iyi kısaca.

 
@erty  gule gule kullanin hocam dediginize katiliyorum, bu sadece falken icin degil her lastim icin cok onemli bir kriter 2 sene sonra tum ozelligi gidiyorsa o zaman iyi demek yanlis olur.

 
Arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Semperit'te karar kılıp siparişini verdim ve lastikler bugün geldi. 3 tanesi 2020 23. hafta geldi, 1 tanesi de 28. hafta. Slovakya'da üretilmiş.

Kardeşim de Semperit 17" aldı. Onlar 2021 Almanya üretim. 

 
Arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Semperit'te karar kılıp siparişini verdim ve lastikler bugün geldi. 3 tanesi 2020 23. hafta geldi, 1 tanesi de 28. hafta. Slovakya'da üretilmiş.

Kardeşim de Semperit 17" aldı. Onlar 2021 Almanya üretim. 
Nereden ne kadara aldınız..? söylerseniz ilerde alacaklar için referans olur., 16" ve 17" olarak.. hayırlı olsun.. 

@Savatage

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@forzaGilles Teşekkür ederim.

16" olanı konuda belirttiğim linkten yani gittigidiyor'dan aldım fakat şimdi baktım ilan gözükmüyor, stok bitti sanırım. 16" adedi 435 TL.

17" ise 494 TL (n11'den).

 
@Mehmeteren0606 hocam aynı sıkıntı bendede oldu falken gerçekten dağılıyor yanlardan kopuyor ve taş atma sıkıntısı var 2 Ay zor dayandım balans sorunuda var bu lastiklerde 

 

Geri
Üst Alt