Golf 7 Kaza


maksoy1905

Yeni Üye
Katılım
20 May 2020
Mesajlar
9
Tepkime puanı
4
İsim
Muharrem
Arkadaşlar merhabalar. Maalesef bayram arefesinde kaza yaptım. Çok şükür yara almadan atlattık. Ön tamponda hasar var ve direksiyon ve pedalların ordaki hava yastığı ile yolcu tarafındaki torpidoki hava yastığı patladı. Yani 3 hava yastığı patladı maalesef. Kaputta da çok hafif bir bombe oldu.Aracım Golf 7 2015 model.  Aracım kaskolu.Aracı doğuş otoya götüreceğim. Sizce sonuç ne olur?Pert kararı mı verirler, yoksa kasko yaptırmak mı ister? Perte çıkarsa eğer kaskonun ne kadarlık bir teklifini kabul etmeliyim? Aracımın önceden sağ ön kapı lokal boya harici hiçbir sıkıntısı yoktu. Her bakımını serviste yaptırıyordum.

 
Çok gecmis olsun Allah birdaha yaşatmasın. Aracın resimini paylasirsaniz daha çok bilgi vereceklerini düşünüyorum. 

 
Hocam, servis bir fiyat çıkaracak ve ekspere verilecek. Eğer fiyat yüksek ise eksper servise bekleyin yapmayın diyecek, bu sırada araca açık artırmada teklif alacaklar. O gelen teklife göre size bir fiyat verecekler kabul edersiniz ya da etmezsiniz o size kalmış. Eğer hasar düşük çıkarsa hiç bunlara girmez direk aracı yaptırırlar, airbag fiyatlarını bilmiyorum ama araç yetkili servise çekildi ve orjinal parça takılacak anlaşması varsa kaskonuzda çok yüksek ihtimalle perte ayrılır. Perte ayrılması konusunda airbag açılıp açılmadığına bakmıyorlar, aracın masrafına bakıyorlar.  Kendimden örnek vereyim. Fiesta aracımla kaza yaptım ve servise çekildi, servis 45 bin TL masraf çıkardı, kasko firması açık artırmadan aracın kazalı haline 36 bin lira teklif aldı. Aracın ederi ise kabaca 60 bin lira idi, böyle olunca kasko şuna bakıyor, 45 bin lira verip yaptırmak mı? Aracı 36 bin liraya satıp üzerine 24 bin lira ekleyip araç sahibine 60 bin lira ödemek mi benim için karlı olur diyor. Tüm mesele burada bitiyor yani, ben şanslıydım ki araca yüksek masraf çıktı ve aracın kazalı haline iyi fiyat verildi, öyle olunca elim güçlü oldu

 
Geçmiş olsun.Anlattığınıza göre tampon, kaput, ızgara, ön konsol ve airbagler değişecek.İç aksamda birşeyler daha değişebilir belki.Güncel fiyatları bilmiyorum ama umarım perte ayrılır.

 
geçmiş olsun,siz perte çıkartılmasını isterseniz perte çıkartırlar yapılmasını isterseniz yapılır,aynı kazayı skoda octavia ile bir arkadaşım yaptı,sadece ön kaput bombe yapmıştı ama torpido ve direksiyondaki airbagler açılmıştı,

arkadaşım yapılmasını istedi,pert istemedi,ön 2 airbag ve torpido komple değişti,airbag beyni ve emniyet kemerleri değişti,ön kaput değişti, 2018 de yapıldı bu işlemler,25 bin liraya mal olmuştu sanırım,şuan hala biniyor,tramerinde yapılanlar kayıtlı.

 
Arkadaşlar çok teşekkürler ederim. Bilgilendirmeleriniz ve geçmiş olsun dilekleriniz için. Buna şükür. Aracımın fotoğrafı da bu şekilde. Görünürde bu şekilde ve 3 airbag açıldı.CE6A7162-2994-4806-B0EB-E8798145B06A.jpeg

 
@maksoy1905 aracınızın muadillerinin fiyatını araştırın kasko dan alacağınız fiyat teklifine göre de karar verin derim. Benim şahsi fikrimi sorarsanız kasko dan ne kadar çok para alabilirseniz alın ve 7.5 kasaya geçin. İlerde kazalı arabayı ülke şartlarında satmak zor olur. 

 
@maksoy1905 Hocam öncelikle çok geçmiş olsun. Fotoğraftan gördüğüm kadarıyla servis hava yastıklarının yanında kaputu da değişecek olarak listeleyebilir. Eksperin bakışına göre perte ayırma ihtimali kuvvetli. Aracınızı satmaya razı olacağınız dip fiyatı teklif etmezlerse itiraz ederek tekrar teklif vermelerini isteyin. Bir arkadaşım 3 kez teklifi geri çevirip son teklfite istediğine yakın bir tutarı almıştı. 

En önemlisi ufak bir kaza yaşamış olmanız. Sağlık gittiğinde geri döndürmek çok zor. Umarım maddi olarak da en olumlu şekilde süreci sonlandırabilirsiniz.

 


Geri
Üst Alt