Araç yıkama


emryrmk

Üye
Katılım
8 Ara 2020
Mesajlar
43
Tepkime puanı
28
İsim
Emir Yermik
Merhaba şartlardan dolayı kapıda yıkayamadığım dan dolayı arabayı benzinlikte yıkamak zorunda kalıyorum fakat benzinliklerde olan köpüklere güvenmiyorum kendi köpüğümü kullanıyım diyorum fakat çok uğraştırıyor bunun kolay çözümü yokmu kendi şampuanımı kullanmak istiyorum.

 
Merhaba.  Araç yıkama şampuanı, çift kova, 5 litre su ve yıkama süngeri götürüyorum ben. Bir kovaya köpük diğerine su koyuyorum.  Basınçlı su ile yıkadıktan sonra köpüklüyorum arabayı, her seferinde diğer kovada duruluyorum süngeri.

 
Kovayla olacak iş değil. Hele ki akaryakıt istasyonlarında, bizim gibi sabırsız/saygısız bir toplumun gözü önünde kovayla uğraşırsanız size salça olacaklardır, acele etmeniz için sıkıştıracaklardır. En iyi yöntem köpük yapan basınçlı bir pompa edinmeniz. Köpük-Su karışımını evde hallettikten sonra akaryakıt istasyonunda yıkamaya geçerseniz daha iyi olur.

1) Basınçlı su ile ön yıkama yapar, kaba kirleri atarsınız.
2) Daha sonra pompanız ile hızlıca aracı köpüklersiniz ve eldivenle ovalama yaparsınız.
3) Ve en sonda yine basınçlı su ile durulama yapar, kuytu bir köşede havlu ile kurulama yaparsanız.

 
Kalabalık olmayan bir benzinlik bulmadıkça malesef çok çok zor hocam. Benzinlik köpüğü malesef uzun vadede krom aksama, mat plastiklere ve fitillere zarar veriyor. Haliyle verniğe de zararını siz düşünün. Bu sebeple köpük yapmak için bir pompa edinmeniz gerekiyor. Şu anda marolex'in ürünleri köpük yapma anlamında revaçta ve başarılı. Ucuz alternatif olarak akbel in köpük yapan pompaları var çeyreği fiyatına fakat verim de o kadar :) bunun içerisine ön yıkama şampuanı almanız gerekmekte (flowey ev13, valet pro foamula tavsiye ederim araçta koruma varsa). Bu ön yıkama köpüğünü direk araca sıkın, öncesinde su tutmadan. 2-3 dk bekleyin ve kirin kabasını indirsin araçtan. Daha sonra durulayın. Daha sonrasında 2 kova kullanarak birisine şampuanlı su diğerine duru su koyarak çift kova yıkaması yapabilirsiniz. En son da benzinlik suyu ile durulayıp işlemi tamamlarsınız. Yazınca işlem uzun ve karmaşık geliyor ama uygulaya uygulaya rutin hale getirince işler pratikleşiyor :)

 

Geri
Üst Alt