2015 model dsg golf aracım 3.vitesden 2. Vitese düşerken hafif vuruntu yapıyor


Volkan02

Yeni Üye
Katılım
15 Ocak 2021
Mesajlar
7
Tepkime puanı
4
İsim
Volkan
Merhaba hayırlı akşamlar aracım 3. Vitesten 2. Vitese düşerken bazen vuruntu yapıyor. Ayrıca 3. Viteste ilerlerken gaza yüklenince hafif titreme his ediyorum sebebini bilen varmı teşekkür ederim arkadaşlar

 
Merhaba. Son durum nedir acaba? Şuan 2015 model 1.6 tdi comfortlime aracımda kavrama değişimi oldu ve ardından 2 ay geçtikten sonra bendede trafikte ani yavaşlamalarda 3 ten 2 ye inerken hafif vuruntu hissediyorum. Adaptasyonu tekrar yaptılar ama kronik diyip konuyu kesiyorlar. Teşekkürler.
 
@Mehmetcanyuksek nerede yaptırdınız? araç geçmişi nedir? Yani ilk sahibi misiniz?
 
Merhaba aracı bu sene mart ayında aldım. Özel servis bakımlı. Hatasız 76 binde almıştım. Üstüne bu olaylar oldu. Aracı ankarada ASM teknik diye bir vag grubu özel servise götürdüm (yetkili servise gittim, ordan bir usta sanırım bu arkadaşlarla arası iyi, o tavsiye etti). Google yorumlarını görünce gittim bende.
 
@Mehmetcanyuksek yani servise işlem yaptırmadan önce vuruntu yoktu ve sonrasında vuruntu meydana gelince de normal mi denildi? Bunu başta dedi mi? Yani biz onarım yaparız ama sonra vuruntu oluşabilir dedi mi?

Ben bu araçlarda kavrama ve volant sorununun birlikte olduğu kanaatindeyim. Bu parçalar üretimden bozuk. Birinde bozuk diğerinde değil değil.. basbaya her ikisi de bozuk. Bozuk kullananlar tahammül edenler. Kavrama diyelim eskidi zamanla. Değişim yapıldı, ardından vuruntu oldu. İşte bu kavrama ile volantın arasındaki yeni eski durumundan sebep oluşan vuruntu..
Zamanında start stop marş anında tırrr diye kavrayamama sorunu vardı ve bazı servisler bunu bildiği için hemen değiştirdi, bazıları da sadece kavramaya suç atıp kavramayı değiştirdi. Sonra kavrama kısa sürede tekrar bitti. Neden? Sorun volant..
Kısaca kavrama ve volant birlikte değişmeli ki sorun geçsin.

Bu bana göre böyle...
 
Güzel tespit. Gel gelelimki kavramayı değiştirirken volantı kontrol ettiler ve sıkıntı olmadığını söylediler. Şuan senin bu dediğini bilmiş olsaydım onuda değiştirdim. Şu aşamada hadi sök volantıda değiştir desem sanırım senin söylediğine göre ikisinide değiştirmek gerekir. Yada bir sonraki kavrama değişimine kadar bu böyle gidicek. Kavga etsen ayrı bir dert. Bu arada kavrama değişmeden önce sorun yoktu diye hatırlıyorum. Bunu belirtmedim ancak söylesemde aynı cevapları alacağıma eminin. Bu özelde olsa yetkilide olsa aynı sanırım
 

Geri
Üst Alt