Yeni leon fiyatı


acaba bu hangi cip? ecu falan mi? islemci mi? 
Hocam aracın aklınıza gelebilecek pek çok elektronik parçasında bu yarı iletken malzeler yonga setleri kullanılıyor., yani sırf ecu değil., burdaki sıkıntı araç üreticileri halaa çok çok eski 4-5 nesil eski bir teknoloji yonga setleri kulanıyorlarmış., nasıl olsa yeni nesil yonga setlerine geçmemize gerek yok., şuan kullandığımız eski nesil yongalar işimizi fazlasıyla görüyor diyerekten araçların alt yapısına yeni nesil malzeme için gerekli yatırımı zamanında yapmamışlar., doğal olarak yonga üreticileri de bu eski nesil malzeme için üretimi artırmak istemiyorlar., bunu yaparlar ise teknoloji gelişim sürecimizi yavaşlatır diyorlar.,

Hadi tamam dediğinizi yapalım bunun maliyetini neden biz karşılayalım tüm otomotiv üreticilerinin yıllık yonga ihtiyacı adamların yıllık üretiminin %10 'u kadar olduğu için gidin kendinize başka bir deli bulun diyorlar..

not: ilk yazıyı düzenledim tekrardan okursanız iyi olur

 

Doğuş çok güzel algı operasyonu yapıyor . Leon zaten hazirana kadar gelmeyecekti. Üretimlerinde Ciddi sıkıntı var . Ama golf %100 kapasite ile üretiliyor suan. 
 

Dogus life golf u 300 e rahat rahat satmak için zaten olmayan arabanın fiyatını yükseltmiş . Boş leonu kim napsin aynı fiyata  daha dolu golf varken :)

 
Aynı şeyi Higline Polo ya da yapmış bayide yok ama fiyata bakın, sanırım bu şekilde golf 8 e yönlendirmeyi amaçlıyorlar insanları bu ara, herkes diyecek ki vaybe golf 8 in fiyatları iyiymiş, oysa bayide varken 220 lere veriyorlardı bu aracı hatt 215.

54C07357-301D-43C2-BDD7-0211D9E20274.jpeg

 
 1 hafta önce focus benzinli otomatik fiyatı yine %80 dilime girdi. Halbuki 3 hafta önce %50 ötv dilimine girmişti, ki focus sınıfında en geç %50 ötv dilimine giren C sınıf otomatik araç olmıştu. 

Ben bunu gördüğüm an dedim zaten, "golf 8 dsg 300bin den girdi, piyasayı yukarı çekmez inşallah... " 

Diğer markalar da peşin sıra %80 dilime yükseliyor hemen. 

Her ne kadar rakip olsalar da nihayetinde aynı pazardalar ve daha yüksek kar elde etmek hepsinin işine geliyor. Sahne arkasında danışıklı dövüş bile yaparlarsa şaşırmam. 

(bir dönem hatırlarsanız tüm elektronik zincirleri mail üzerinden birbirleriyle yazışıp piyasayı yükseltmiş, sonra bu mailler ortaya saçılınca da yüklü cezalar yemişlerdi.) 

 

Geri
Üst Alt