2021 Ocak Emekli/Memur maaş zam oraları


Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
@Negatiwe haklısın hocam, golf dışında bozduracak bir tek alyansımız var o da gemicik alacak kadar değerli değil. 

çocuk konusunda, tavsiye bize düşmez ama, Allahım rızkını verir, çocukların kardeşe ihtiyacı biz göçtükten sonra ortaya çıkar. ileride keşke dememeniz için fazla düşünmeyin bence.  ki 12-13 sene önce sizin gibi düşünenen bendim, bu satırlarıda içim burkularak yazıyorum((

saygılar

 

Sözün bittiği yerdeyiz, herkes neyin ne olduğunu biliyor. O yüzden bir şey anlatmadan çok şey anlatmak istedim, zira sayfalarca, günlerce yazarım bu ülkenin genç bir neferi olarak. Ama hepsi boş. Sonumuz hayrolsun diyorum ama demekle olmuyor, aklıma Atatürk’ün bir kurtarıcı gerektiğinde kurtarıcı beklemeyin, siz olun sözleri aklıma geliyor o yüzden böyle durumlarda kendimi suçluyorum. Herkese hayırlı akşamlar

 
Önümüzdeki seçim sıradan bir seçim değil. Herkes bunun farkına varmalı. Kişisel sosyal medya hesaplarını bu tür uyarıcı mesajlar ile milleti aydınlatmak lazım çünkü sadece yandaş medya izleyen veya inanmak isteyen bir kitle var. Listelerimde ne kadar karşı görüşlü arkadaşım var ise görmesi için yapıyorum. Seçim olana kadar da bu tür paylaşımları kendi sosyal medya araçlarımdan yapacağım. Eskiden yapmazdım sadece beğenir geçerdim şimdi kendimde paylaşıyorum. Kendim için değil geleceğimiz çoçuklarım için. 

 
Değerli hocam,

Eleştirmeliyiz, burası dost meclisi.

Benim babam emekli. Ben ikinci çocuğu yapmaya binbir türlü gelecek kaygısı ile eksi artı düşünürken endişelenirken korkarken, bunların besledikleri Suriyelilerin beş çocuk doğurma oranı resmi rakamlardır 

Başka sözüm yoktur 
Hocam eleştrimekten değil forumdan atılmaktan korkuyorum. Hafif siyasi dokundurmayla ihtar aldım ben.

 
Selamlar.  Her gün  onlarca müşterimizle derse girecekleri bilgisayar hakkında ürün önerisi için görüşüyor ve sonrasında işin boyutu değişiyor. 

Biz en kötü i3 - 120Gb ssd li ürün önerirken  fiyatı 4.5 / 5 bin seviyesinde onlar tavsiyeye uymayıp gidip 3 binlere celeron işlemcili 5 kuruş etmeyecek ürün alıp yine firmamıza gelip rahatsız ediyorlar. niye yavaş nasıl hızlanır vs... ülkemizin  artık eskisi gibi ne kriteri ne standardı kaldı markete gidiyosun  20 tl şarj aleti  prize takıyosun ev yanıyo aracına  bakım malzemesi alıyorsun. sahte yağ  sahte  hayatımızın %95 sahte kalitesiz ürünlerden ibaret irak suriye gibi olduk her açıdan ankara merkezde oturuyorum sokağın yarısı sentez.:) 

 1995 ve 2005  ülkemizin en iyi olduğu dönem  o dönemde birçok alanda ticaretle uğraştım ürün alan vatandaş alt ve orta kaliteye bakmazdı  alım gücü o kadar iyiydi şimdi piyasanın en kötü marka aracını almaya ömür yetmiyor. 

Herkesin anlatacak çok şeyleri var mutlaka ben sınandığımızı temenni ediyorum. İnş ilerde güzel şeylere vesile olur yaşadıklarımız. Detaylar silivri de hava almamıza neden olabilir. :)

Sağlık lüks - Eğitim lüks - Ev araba Lüks - Yakıt almak Alkol sigara bile lüks bu günlerde iyi günlerimiz attığınız her adım vergi.  Şu aralar hesapladım boşa çalışıyorum. :)  dolaylı yoldan dolandırılıyoruz. 

 
Ayçiçek yağındaki artış kadar zam yapsalar yeterli : ))) zaten verdikleri zammı Haziran Temmuz ayında vergi dilimi diye geri alıyorlar. Lol


Sent from my iPhone using Tapatalk

 
Ben de kamuda çalışıyorum yani bu zam oranlarına alışığız hiç artmasa daha iyi. zeten verdiği zammı vergi dilimine girdiğinde yıl sonuna doğru gerisin geri alıyor.

çoğu tek maaş geliri olan arkadaşım ek iş yapıyor bir şekilde veya köy bağlantısı var ihtiyaçlarının bir kısmını memleketten getiriyor yada fındığı vs. var yıllık iznini fındık toplamakta vs.geçiriyor. yoksa büyükşehirlerde geçinmek ciddi anlamda zorlaştı.

 
Bir şey deyip de fazlasıyla kendi canımı sıkmak istemiyorum. Resmen dalga geçiyorlar. Tek bildiğim Yezid!den medet umulmayacağı. Devran dönecek elbet...

 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Geri
Üst Alt