DSG Arızası mı?


strayder

Üye
Katılım
10 Eki 2019
Mesajlar
358
Tepkime puanı
178
Konum
İstanbul
İsim
Berat
Merhaba arkadaşlar. Korktuğum başıma mı geldi tam emin olmak için buraya yazmak istedim. Saatli bomba misali dsg ile ilgili bir problemim var daha önce tecrübe edinen arkadaşlardan bilgi rica edeceğim. Geçen aydan beri 3. kez olmak üzere aracım normal yolda giderken frene basın uyarısı verdi ve kavrama kendini bıraktı araç boşa düştü. Son 1 ayda 3. kez yaptı bunu. Kenara çekip stop edip tekrar çalıştırdığımda normale dönüyor araç. Geçen gün obd'ye bağladım ve p0841 hatası yazıyordu. Şanzıman yağı basınç sensörü gibi bir açıklaması var internette de. Yani servise görünmeyi düşünüyorum ama her zamanki gibi servisler adam söğüşlemeyi sevdiği için pek de emin olamadım. Fikirlerinizi bekliyorum.

 
Gecmis olsun hocam

Acilen baktirin servise iyi niyet garantiniz varsa yetkiliye yoksa [mention]oguzkaanvolkan [/mention] hocam gecenlerde ozel serviste pompa tamirini yaptirmisti

Benzer sorun sanirim

 
Upvote 0
@HONEY teşekkür ederim Bülent hocam. Ne yazık ki iyi niyet garantim yok. Ben de özel servise gideceğim galiba ama yine de arızanın nerelerden çıkabileceğini bilirsem benim için daha iyi olacak diye düşünüyorum.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
@oguzkaanvolkan hocam sizin de aynı şey başınıza gelmiş galiba açtığınız konuyu okudum. Fakat bende şöyle bir extrem durum var. Araçta şu anda hiçbir problem görünmüyor. Yani geçici bir durum muydu bilemiyorum. Sadece kavrama boşa düşüyordu. Şu anda da vites geçişlerinde problem de yok, sarsıntı falan da. Aydın Usta'ya bir de ben sorayım numarası varsa özelden gönderir misiniz?

 
Upvote 0
@strayder Bende 3 hafta önce falan dsg arızasından aracımı bıraktım servise 5500 lira gibi bir fatura çıkardılar. Kavrama değişti. İyi niyet garanti olayı artık tamamen servisin insiyatifine kalmış bir olay.

 
Upvote 0
@BG2017 Hocam bende iyi niyet garantisi de yok o yüzden mecburen özel servis yolunu tutacağım. Bir de sadece kavrama olduğunu düşünmüyorum.

 
Upvote 0
@strayder Hocam bence bi servisten fiyat alın birşey kaybetmezsiniz. Eğer karar verip yaptırırsanız servisin değiştirdiği parçalar 2 yıl garanti altında oluyor. Bu arada bende iyi niyet garantisinden faydalanmadım.

 
Upvote 0
@BG2017 valla hocam şansımı denemeyi düşünüyorum serviste dediğiniz gibi. Ama yine de yaptıracağımı pek düşünmüyorum çünkü daha önce Tamaş'a uğradım başka bir şey için yani öyle fahiş bir fiyat verdiler ki inanmazsınız. Bakalım şimdilik bekliyorum eğer bir daha aynı uyarıyı verirse direkt götüreceğim.

 
Upvote 0
Sanırım hidrolik pompasında bir sorun var ve DSG de sık karşılaşılan ciddi bir durum. Daha fazla kullanmadan gösterseniz iyi olur, zaten hassas bir mekanik, yağlamada bir kusur olursa çok daha büyük masraflar çıkartabilir.

 
Upvote 0
benimde basıma geldi yağ basınc uyarısı verip bozuldu ve en son artık gitmeyecek kıvama geldi bu dediğim yaklassık olarak 90 bin km civarında olmustu su anda aracım 190 bin km de ve sıkıntı yok parçaya değiştirdim bilgin olsun istanbulda oturuyorsan maslak atatürk oto sanayi birincı kıssımda dsg ci oktay var sanayide kimse sorsan gösteririr ben 2018 in haziran ayında değiştirmiştim 1400 tl civarında habeirn olsun 

 
Upvote 0

Geri
Üst Alt