19” Pretoria İçin Lastik Önerisi


Sava kullandığım bir lastik. Goodyear grubunun lastiği ve altyapısı efsane assy 3 ile aynı. Tyrereviews de testlerde f/p lastigidir. Sessizliği konforu ve yol tutusu oldukça iyidir.  Ben 30-40 bin km kullandim ve çevremde pek çok arkadaşıma aldırdım. Memnun olmayan kimse yok.

Önyargılardan bağımsız test için ;

https://www.tyrereviews.co.uk/Article/2020-ADAC-18-Inch-Summer-Tyre-Test.htm

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

@mehmetmert Çin malı mı :lol:  sava  alman malı sadece ülkemizde pek bilinmiyor.

@yunusaktas91 kumho dediğimiz lastik savdan daha iyi bir lastik değildir. etiket değerleri aynı en basit örneği. yurt dışı testleri mevcut inceleyebilirsin. kumho kore malı sava alman malı desem tercihin sizin.

@forzaGilles hocam ilk satırda yazdığınız lastiklerin hiç biri çin malı değil özellikle sava ve debica ikiside alman malı ve lastiğin üzerinde de yazıyor.

lastik konusunda ördüğüm kadarı ile çoğu insan ön yargılı. ben bir çok lastik modelini kullandım. en son michelin pilot sport 3 hayal kırıklığından sonra debica aldım sonra diğer araca da sava aldım. onlardan sonra şuan 18" bridgestone var üzerinde jant üzerinde geldi.

açık konuşayım f/p istersen dediğim marka ama param var dersen continentel al derim.
benim gözümde öyle hocam  :)  Lastikte ucuza kaçılmaması görüşündeyim

 
@yunusaktas91 Seçim çok fazla aslında. Genel olarak lider markalar üst fiyat bandında olsa da kaliteleri ortada. Ben FP olarak kumho tercih etmiştim memnun da kaldım. Lakin  Jant orjinal ise Lastiği de kaliteli öneririm. Ayrıca 19 ebatta Birçok markanın ürününü bulmak da zorlaştığı gibi uğraşmak gerekiyor. Şayet finans konusunda sıkıntı yoksa  1. Pilot sport4 veya Goodyear asimetric 5 önerebilirim  diğerlerinde de fiyat performans önemli. Şayet daha uygun bir ürün alınacaksa Semperit vb markalara bakılabilir. 

 
@yunusaktas91  Yumuşak hamurlu yuvarlanma direnci düşük olan bir lastik bakmanızı tavsiye ediyorum. 

Tr şartlarında 19 ebat jant çok iddaalıdır golf için bunu unutmayın derim.  Çok dikkatli kullanmak gerekli Fakat görüntüsüne hiç lafım olmaz.

 
@mbonat Öneri için teşekkürler hocam. Arkadaşımın F30’una da beraber jant+lastik alacağız, önerinizi ona da iletirim. 

 
@forzaGilles Teknik bilgiler için teşekkürler Ali hocam. Şu anda ilk 3’te Ps71, Asymmetric5 ve Semperit duruyor gibi. Sava da alternatifler arasında diğer hocaların tavsiyeleri üzerine...

 
@tuncer_2632 @Balistique Teşekkür ederim detaylı açıklamalar için. Daha önce de dediğim gibi, lastikte ucuza kaçma derdim yok ama mümkün oldukça bütçeye uygun bir marka seçmeye çalışıyorum. Sava’yı da muhakkak değerlendireceğim. 

 
@Ender Teşekkür ederim hocam yanıtınız için. Jantı sizin aldığınız yerden alacağım nasipse, geçen haftasonu gidip görüştüm kendileriyle. Onlar da Ps71’i önerdi. Bir de Platin diye bir marka önerdiler f/p olarak ama bir fikrim yok o marka hakkında. Ayrıca Michelin Pilot Sport 4’ü yumuşak hamurlu olduğu için 19” jantta önermediler. İşler gittikçe karışıyor... :)  

 
@yunusaktas91 Bütçe sorun değilse 18 jantlarimda kullandığım assy 5 olabilir. Yol sesi hariç herşeyi çok iyidir. 

PS4 u kim onermiyorsa bence çok takılmayın. Çoğu performans aracında ( haliyle ince yanak oranı ile ) PS4 kullanılıyor.  İnce yanak kullanmak heleki ülkemizde dikkat istiyor. Taban olarak 235 kullanırsanız 35 yanakta nispeten konforlu ve güvenli yanak aynı zamanda dolu dolu bir görüntü alırsınız.

235/35/19 

Son olarak aşırı sert ve performanslı kullanmıyorsanız bu orandaki aşırı fiyatlı lastikleri gereksiz buluyorum.  Onerdigimiz f/p lastikler ile premiumlar arasında 2 kati fiyat farkı olacaktır. Araç bir golf R / Gti / Cupra vs. olmadıkça fuzuli goruyorum. Takdir sizin.

 
@Balistique Şu anda aracımda 17” Ps4 kullanıyorum, Golf’te farklı bir lastik kullanmadım ama şimdiye kadar lastikle alakalı bir sorun yaşamadım. Zaten Ps4’e olumsuz yorum yapanı da hiç görmedim ama jant bayisindeki arkadaş 19’da tavsiye etmeyince şaşırmıştım. İkisini de değerlendireceğim hocam teşekkür ederim. 

 
Araştırdıkça ortaya farklı şeyler çıkıyor, çıktıkça insanın aklı daha çok karışıyor. :)  19” için Hankook ve Yokohama markaları hakkında yorumlarınızı rica ediyorum...

 
Yokohama alternatifi olmakla birlikte Hankook olarak siparişleri verdik, artık deneyip göreceğiz bakalım. Yorumlayan herkese teşekkür ederim. 

 

Geri
Üst Alt