RCD 330 280C Noname Cihaz Hakkında Bilgiler


strayder

Üye
Katılım
10 Eki 2019
Mesajlar
358
Tepkime puanı
178
Konum
İstanbul
İsim
Berat
Arkadaşlar android auto'lu 280c kodlu noname cihaz hakkında bilgileri bu başlık altında toplayabiliriz. Şu anda en büyük problem echo problemi ve orjinal arka park sensörlerinin verimli çalışmaması aynı konular hakkında bilgisi olan arkadaşlar konu altına yorum yapabilir. 

 
Arkadaşlar android auto'lu 280c kodlu noname cihaz hakkında bilgileri bu başlık altında toplayabiliriz. Şu anda en büyük problem echo problemi ve orjinal arka park sensörlerinin verimli çalışmaması aynı konular hakkında bilgisi olan arkadaşlar konu altına yorum yapabilir. 
Bu cihazdan 2 adet getirdim belirtiliniz sorunların hiç birine denk gelmedim özellikle test ettik montaj yapan arkadaşla 

 
@zulalyol abi valla hatırlıyor musun seninle ayarlamıştık kodlamayı beraber yapmıştık. Valla bilmiyorum neden böyle oluyor. @Musaaksoy Telefonla konuşurken karşıdaki kendi sesinin yankısını duyuyormuş hocam. 

 
@strayder bana siz demiştiniz yankı yapıyor .size cihazı ben vermedim .sizinle konuştuktan sonra şüphe ile aldım ama iki cihazda öyle bir sorunla karşılaşmadım.

 
@zulalyol yok abi sen vermedin cihazı burada anlatmak istediğim o değil. O zaman benim cihazda problem var bilmiyorum tam olarak. Bu problemi yaşayan iki arkadaş daha yazdı bana ama. Eko problemi oluyormuş onlarda da.

 
Merhaba,

Geçtiğimiz hafta taktırdım ben de bu cihazı. Tam model numarası 5GD 035 280C (5GD035280C)

Aracım 2016 Midline Plus, bu mediaya uygun 6.5 inç silver çerceve olmadığı için aylardır taktırma konusunda kararsız kaldım. Konsol bütünlüğunü ve çok sevdiğim silver görüntüyü bozacağı için hep vazgeçtim. Mevcut çerceveye uyan android autolu eski tip multimedyalar çıkınca onlardan almaya karar verdim ancak eski tip cihazların araç ayarlarıyla uyum konusunda yeniler kadar iyi olmadığı söylendi, fiyatı da yüksekti zaten böylece ondan vazgeçip bir anlık kararla taktırdım. Geri görüş kamera taktırmak istediğim için mecburi bir geçiş oldu aslında benimki. :)

Android auto, Carplay, Mirrorlink tümünü destekliyor. Çalışma hızı, dokunmatik hassasiyeti gayet iyi.

Bluetooth bağlantı hızı özellikle çok iyi. Orijinal cihazdan farksız diyebilirim. BT müzik kalitesi gayet iyi. SD kart ve USB denemedim ama farklı olacağını sanmıyorum. 5 inç bluetoothlu cihazıma göre pek bir farkı yok cihazın bu açıdan. Ancak radyo konusuna gelince eski cihazımla ayrışıyor. Ses bariz şekilde donuk geliyor, araçta çok yüksek sesle müzik dinlemediğim halde hoşuma gitmedi bu yönü. Radyodaki sesi biraz toparlamak için bassları kısarak ayar yaptığımda da Spotify'da istediğim sesi alamiyorum. Bu nedenle radyodaki kalite kaybını göze aldım şimdilik. Android auto üzerinden Simple Radio uygulamasını kullanıyorum çok rahatsız ederse. Bu uygulama üzerinden internet bağlantısı ile dinlediğim ses çok daha berrak. Aynı radyolar arasında geçiş yapıyorum ve ses farkı bariz hissediliyor.

Android auto çok kısa sürede bağlanıyor. Telefonum çok yeni olmamasına rağmen sorun yaşatmıyor.

Android auto'da yankı sorunu bende de oldu. Cihazın mikrofonu, telefonun mikrofonu ve aracın dahili mikrofonu. 3 mikrofondan ses alınca mikrofonlardan biri hoparlörden gelen sesi karşı tarafa tekrar iletiyor. Araç mikrofonu iptal olsa da android auto(ya da cihaz, bilmiyorum) nedense telefonun mikrofonunu kullanmaya devam ediyor. Bu sorun cihazdaki yazılımla mı, android auto uygulamasinın problemi mi daha net olarak bilmiyoruz.

Ancak android auto ile birçok araçta echo sorunu var. Fabrikasyon android auto donanımla gelen araclarda da var. Android 10 versiyonundan sonra olduğundan bahsedilmiş genellikle. Google'da Android auto echo issue yazarak görebilirsiniz. Bence uygulama ya da cihaza gelecek güncelleme ile çözülebilecek bir sorun bu.

Benim cihazda android auto bağladıktan sonra echo olduğunu tecrübe edince bluetooth bağlantıya dönerek deneme görüşmesi yapmıştım ve onda da echo yapmıştı. Direkt bluetooth bağlantı yaparak yaptığım görüşmelerde ise sorun olmadı. (ses seviyesi orta ve altı olursa sorun yok, zira araç mikrofonunu daha iptal etmedim)

Yeni bir cihaz, teknoloji de çok eski sayılmaz. Yazılımsal sorunların zamanla çözüleceğini düşünüyorum. Cihazı bu nedenle satış sonrasında yazılım desteğine ihtiyaç duyabileceğimi düşündüğum için Ersin Çakır'dan aldım.

Araç durumu ekranı var ama hataları göstermediği söyleniyor, kontrol etme şansım olmadı. Bir de lastik basınç Set butonu yok. Bugün farkettim onu da.

Şimdilik memnunum kısaca.

Midline Plus konsolda siyah çerçevenin nasıl durduğunu ben çok araştırmıştım ama bir iki foto hariç hiç bulamamıştım. Bir sonraki postta ekleyeceğim görüntüleri, taktırmak isteyen arkadaşlara bir fikir verebilir.

Siyah çerceve cihazla daha bütünleşik duruyor. Gri çerceve var bir de piyasada, onu tercih etmedim bu nedenle.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@zulalyol
Hocam bende de herhangi bi echo problemi olmadı
Hocam android versiyon kaç kullanıyorsunuz? Android auto ile echo problemi cihazlara gelen android 10 güncellemesinden sonra olmuş yurtdışında genellikle.  Bir de aracınızda bluetooth(mikrofon) var mıydı?

Screenshot_2020-09-24-20-17-03-729_com.android.chrome.jpg

Screenshot_2020-09-24-20-16-49-438_com.android.chrome.jpg

 
Android 10 var benim telefonda samsung note 10.Yani bi echo problemi yaşamıyorum.Aracımda daha önceden mikrofon varmıydı bilmiyorum ben üçüncü sahibiyim. Ben aldığımda navimex ekran vardı.

 
Android 10 var benim telefonda samsung note 10.Yani bi echo problemi yaşamıyorum.Aracımda daha önceden mikrofon varmıydı bilmiyorum ben üçüncü sahibiyim. Ben aldığımda navimex ekran vardı.
Aracınız kaç model? Highline değilse 2015 ikinci yarıyıl ya da 2016'dan itibaren geldi bluetooth. Bluetooth ile birlikte dahili mikrofon geldi. Ordan anlayabiliriz mikrofon olup olmadığını.

Samsung cihazda Android 10 versiyonda Android auto üzerinden görüşme yaparken echo yapmıyor ise bizim kullandığımız telefonların yazılımıyla ilgili de olabilir belki. Xiaomi modellerinde bu konuda şikayet edilmiş genellikle. Redmi Note 7 kullanıyorum ben de.

Bir de müsait vakitte media cihazınızin yazılım versiyonunu da paylaşabilirseniz yol gösterici olur. :)

@strayder hocam sizin telefon marka ve android versiyon nedir?

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Echo sorununu çözdüm sanırım 🙂

Google asistan ile ilgili olabileceğini tahmin etmiştim ve ilgili olabilecek diğer uygulama izinlerini baya kurcalamıştım ama asistanın mikrofon iznine müdahale edememiştim. Google asistanın "hey google" ile aktive olması için arka planda mikrofonu sürekli açık tutmasından kaynaklanıyor sanırım sorun. Bende işe yaradı. Yüksek hoparlör sesiyle görüşmede dahi sorun yaşamadım. Android auto'nun mikrofon izni kapalıymış, onu açarak ikinci bir görüşmede tekrar denedim, yine başarılı.

@strayder telefonunuzdaki google uygulamasının ayarlarından aşağıdaki yönergeyi takip edip deneyebilir misiniz? hey google özelliği kapatılacak. Umarım çözülur sizde de.

IMG_20200924_221404.jpg

IMG_20200924_221439.jpg

IMG_20200924_221500.jpg

IMG_20200924_221511.jpg

Screenshot_2020-09-24-22-25-21-251_com.google.android.permissioncontroller.jpg

 

Bu arada az evvel bu testi yaparken başka bir sorunla karşılaştım, Android autodan Spotify çalışırken çağrı sonrasında telefon hoparlörüne döndü müzik her seferinde. Auto bağlantısını kesmem gerekti düzelmesi için. Daha evvel birkaç kez daha olmuştu.

Bir de auto'da Spotify çalışırken her şarkı değişiminde sesi geri kısıyor, sesi tekrar açmak gerekiyor, bu da başka bir sorun.

Radyoda ve BT müzikte bu sorun yok.

 

Geri
Üst Alt