Kapı Ayarları


Mugzy

Üye
Katılım
29 Mar 2018
Mesajlar
268
Tepkime puanı
159
Konum
Ankara
İsim
Arda
Selamlar arkadaşlar. Aracımı geçen hafta bir kaç şikayetle servise bırakmıştım. Bunların arasında sürücü kapısı döşemesinden gelen tıkırlılar da dahildi.

Aracı servisten aldıktan sonra farkettim ki sol ön kapının açılma kapanma sesi bariz değilmiş. Sol ön taraf puff diye sağ ön taraf çat diye (klasik tok kapı sesi!?) kapanıyor. Menteşelerin üstündeki plastik kapağı söktüğümde boyada atmalar gördüm. Sanırsam aklı evvel ustalar kendi kafasına göre kapı ayarlarıyla oynamış.

98C1F370-A55F-4D45-AAAC-8D3F3B7710D3.jpeg

Diğer kapıların menteşelerini de kontrol ettim hepsinde durum aynı. Acaba fabrika çıkışı son kontrollerde ayarlama yapılıyor olabilir mi?

Bilgisi olan aydınlatabilirse çok sevinirim. Ve bu kapı sesini eski haline nasıl çeviririz? Acayip sinir bozucu, araca her iniş binişimde sinrilerim zıplıyor. Resmen arabanın kaderini değiştirmiş sevgili usta.

 
@Serkanasn vermiş zaten VW sahibi olmuşuz. Dünya para verdik sıfır arabanın vitesinden şıkırtı sesi içinden trim sesi geliyor.10k kmde  motoru yağ eksiltiyor. Servis, lastiğini bile dışardan alırsan garantin gider diyor. 

 
Upvote 0

@ack937 golf problemli bir araba orası doğru, daha doğrusu bunun yapıldığı memlekette bu araç bakkala markete falan gitmek için yapılmış ortalama bir çalışanın 1 yıllık maaşı kadar bedeli olan bir araç olduğu için çok birsey beklenmiyor, bize pahalı gelmesi araçtan olan beklentiyi yükseltiyor sonucunda sukutu hayal oluyor, bildiğin c segmenti bakkal market alışverişi arabası aslında büyütmek yersiz, servis konusunda bakım hariç servise uğramam aracımda direksiyon yay jant vs bir dünya sonradan yapılma retrofit var ama her problemi garantiye sokarkar hiç şöyle oldu böyle oldu demezler, DİYEMEZLER o doğus servisindeki fareler bile sagir olur çıkan hemgamede ortalığı ayağa kaldırırım.

 
Upvote 0
@Mugzy Hocam mrb, sorunu nasıl çözdünüz acaba? Bildiğim kadarıyla o üzerinde iz olan siyah kapaklı civatalardan yapılmıyor kapı ayarı. Yanlardaki civatalardan-somunlardan yapılıyor.  O siyah kapaklı civatalardaki izlerin sebebi neymiş, öğrenebildiniz mi? Ekspere falan gittiniz mi?

 
Upvote 0
@LUKUNKU merhaba hocam. Bir süreden sonra çok üstüne düşmedim muhattap bulamadığımdan ötürü. Çoğu Alman grubu aracında bu tarz menteşe sistemi var. Esprisi şu; araç üretim aşamasında boyandıktan sonra montaj hattında ilk mesajımdaki görselde bulunan iki menteşeyi sabitleyen civata sökülerek kapılar gövdeden ayrılıyor. Araç içindeki dashboard, koltuk, döşeme vs montajlantıktan sonra tekrar kapılar takılıyor. İşin garip yanı bazı araçlarda orada hiç anahtar izi yok. Geçenlerde Octavia ve Scala bakmaya gittim. Bazısında iz var bazısında yok. Tuhaf.

 
Upvote 0
@Mugzy aynen hocam, bana kalırsa dediğin gibi koltuklar takıldıktan sonra en son kapıları  takan teknisyenin özenine göre kimi araçta var kimisinde yok. Bende geçen oto yıkamada bir passatla tiguaın a baktım. Passatın iki kapısında tiguaın ın tüm kapılarında vardı iz. Kapagı çıkarırken de iz yapıyor sanırım. Siz bayideki sıfır araçlarda bile olduğunu söylemişsiniz belliki normal bir durum vag grubunda.

 
Upvote 0
Selamlar arkadaşlar. Aracımı geçen hafta bir kaç şikayetle servise bırakmıştım. Bunların arasında sürücü kapısı döşemesinden gelen tıkırlılar da dahildi.

Aracı servisten aldıktan sonra farkettim ki sol ön kapının açılma kapanma sesi bariz değilmiş. Sol ön taraf puff diye sağ ön taraf çat diye (klasik tok kapı sesi!?) kapanıyor. Menteşelerin üstündeki plastik kapağı söktüğümde boyada atmalar gördüm. Sanırsam aklı evvel ustalar kendi kafasına göre kapı ayarlarıyla oynamış.

Ekli dosyayı görüntüle 36842

Diğer kapıların menteşelerini de kontrol ettim hepsinde durum aynı. Acaba fabrika çıkışı son kontrollerde ayarlama yapılıyor olabilir mi?

Bilgisi olan aydınlatabilirse çok sevinirim. Ve bu kapı sesini eski haline nasıl çeviririz? Acayip sinir bozucu, araca her iniş binişimde sinrilerim zıplıyor. Resmen arabanın kaderini değiştirmiş sevgili usta.
Merhaba bende de 4 kapıda aynısı var servise vs gitmedim hiç bugün farkettim arama yaparken sizin yazınızı gördüm bence bu iş fabrikada yapılıyor %100
 
Upvote 0
@Mugzy Herkese merhaba bu konuya noktayı koyacak videoyu buldum izleyen herkes sorunsuz bir gün veya gece geçirebilecek bu sayede konu eskidir ancak yararlı bulduğum için paylaşmak istedim videoda 15:43 , 17:08 ve 29. Dakika olan kısımdan izleyin umarım faydam olmuştur her arabanın kapısı sökülüyor sökülmeyen yok iddaa eden videonun tamamını izleyebilir

 
Son düzenleme:
Upvote 0

Geri
Üst Alt