1.2 tsi bakım ve triger değişimi (Antalyada servis önerisi)


EfeBil389

Yeni Üye
Katılım
14 Ağu 2020
Mesajlar
3
Tepkime puanı
1
İsim
Efe
Herkese merhaba, forumda yeniyim 2013 1.2 tsi midline plus manuel sahibi oldum. Periyodik bakım ve triger değiştirmeyi düşünüyorum. Bilenlere danışmak istiyorum, triger değişirken devirdaim de değişmek gerekiyor deniyor çoğu yerde, bu gereklimidir. Ayrıca bu bakımı bosch car servis de yaptırmayı düşünüyorum. Antalyada yaşıyorum, başka önereceğiniz yer var mıdır?

 
Herkese merhaba, forumda yeniyim 2013 1.2 tsi midline plus manuel sahibi oldum. Periyodik bakım ve triger değiştirmeyi düşünüyorum. Bilenlere danışmak istiyorum, triger değişirken devirdaim de değişmek gerekiyor deniyor çoğu yerde, bu gereklimidir. Ayrıca bu bakımı bosch car servis de yaptırmayı düşünüyorum. Antalyada yaşıyorum, başka önereceğiniz yer var mıdır?
Mümkünse ve bütçenizi aşmayacak ise serviste “orjinal parçalar” ile yaptırmanızı öneririm., bosch car servisin kullandığı parçalar tahmin edeceğiniz üzere bosch marka olucak., ancak otomotiv sektöründe bosch ‘un yedek parça kalitesi iyi değildir., bundan 15-20 sene önce iyiydi ama şimdi pek çok parçayı çin gibi ülkelere yaptırıyor., 2. Kalite 

Aracınız 7 yaşına gelmiş., bunu göz önüne alırsak şuan yetkili servislerde yedek parça ve işçilikte aracınıza %30 indirim yapıyorlar (zubizu servis kampanyası)., bu indirimle fiyat neredeyse dışarda yaptıracağınız fiyatlara yakın bir fiyata gelir., ve yapılan işlem ve parçalar 2 yıl garantilidir kafanız rahat olur.,

Devirdaim pompasını değiştirmek sizin yararınıza olur., vw ‘de malesef devirdaim pompası kronik sorunlu., nerede ne zaman arıza yapacağı belli olmayan bir parça.,

Bildiğiniz üzere triger değişimi işçilik maliyeti yüksek oluyor., bu sebebten devirdaimi de değiştirirseniz ilerde 2. kez işçilik ödemekten kurtulursunuz.. değiştirmezseniz aynı işçiliği tekrar ödemek zorunda kalırsınız.. 

Aracınız kaç km’de..? 

VW Zubizu servis kampanyası: https://binekarac.vw.com.tr/tr/kampanyalar-ve-finansal-cozumler/servis-kampanyalari/zubizu-servis-kampanyasi.html

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Güzel açıklama için teşekkür ederim, 165 bin km de şu anda.

 
@EfeBil389 artık zamanı gelmiş hatta geçmek üzere.,  hem devirdaimi hem de trigeri değiştirirseniz aracın sağlığı açısından iyi olur., servisten %30 indirimli zubizu ile fiyat almanızı öneririm..

 
Bu tür kritik parçaları servisde değişmek iyidir devirdaim pompası %100 değişmeli

 
@EfeBil389 trigeri serviste değiştirin. Gergi rulmanını çoğu usta gerginliğini ayarlıyamıyor. Ve rulmanlar kısa süre sonra bozulup kitleyip yatak sarabiliyor. Megan 2 ve oplel corsa araçlarımızı dışarda ayrı ustalara yaptırdık ikiside motor kitledi sebebi triger değişiminden kaynaklı olduğu tespit edildi.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
8 yıl veya 180 bin km sanırım...

5 yıl 180 bin km deniyordu 

8 yıla çıkardılar 

Sonra da yıl gözetmeksızın 180 nin km dendi sanırım...

Benim aracım 2014 1.2 tsi 102 binde bende değiştirmeyi düşünüyorum 2015 çıkışlı fakat 5 yıl doldu...

Sonuçta triger önemli parça...

Size fiyat ne verdiler hocam...

Bence Servis den şaşmayın 2 kuruş ucuz olacak die riske girmeyin...

Aracı satsan iz bile verdiğiniz farkı aracın üstüne koyun servis garantili die satın bence alan arkadaş da sağlıklı garantili bi şekilde binsin veya satmayacaksaniz aynı durum sizin için geçerli kesinlikle servis derim %30 da bence gayet iyi benim şu anda %25 e giriyor yildan dolayı...

 
Burada atlanan bir nokta var.

Vw grubun dizel motorlarının su pompları hareketini tiriger kayışından alır, bu yüzden su pompası değişimi önerilir.

Ha trigeri değiştirmişsini ha pompayı aynı işçilik.

Benzinli grup motorlar 2015 e kadar olanlar zincirlidir. 2015 sonrası kayışlıdır. 2015 sonrası kayışlı olanlarda da su pompası trigerin içinde çalışmaz.

Araç 2013 1.2 tsi ise 105ps dir. Bu motor zincirlidir ve su pompası hareketini şarz kayışından alır. Sökülmesi çok kolaydır.

Bunları bilgi olarak verdim. Bende hem zincir hem su pompası hem de şarz kayışının değişimini öneririm.

Antalya da Akdeniz sanayi sitesinde "Fark Otomotiv" i öneririm. Kesinlikle orjinal parça kullanır ekip çok deneyimli.

Giderseniz Arslan Ustaya selam söyleyin.

 
Serviste ve set olarak değişimde fayda var hocam.

Antalya bölgesindeki tüm vw yetkili servisleri aynı kişilerin. Başaran olabilir fakat ne kadar ilgilenebilirler bilemem. Ben alanya Başarandan hizmet alıyorum şuana kadar gayet memnun kaldığuımı söyleyebilirim.

Ayrıca aracınızın yaşına bağlı olarak indiriminiz olacaktır bu konuyu da es geçmemenız onemli.

 

Geri
Üst Alt