2. Vitese Geçişte Ses


ZgrGumussoy

Yeni Üye
Katılım
22 Ara 2019
Mesajlar
21
Tepkime puanı
1
İsim
Özgür
Arkadaşlar selamun aleyküm. 2013 golf 7 1.4 TSİ manuel aracım var. 1. Vitesden debriyaja basıp 2. Vitese çektiğim anda TAK diye bir ses geliyor. Ve  ortalama 500 metre mesafe kadar debriyaj basılı halde kaldı sonra düzeldi. Ama vitesdeki ses devam etmekte. Problem nedir yardımcı olabilirseniz sevinirim. Sadece 2. Vitese çekerken ses yapıyor. Herkese hayırlı günler.

 
Hocam bir ustaya göstermenizde fayda olacaktır sıkıntılı bir durum

 
@sadikesk saolun hocam ustaya gösterdim baskı Balata ve merkez değişecek dedi. Sonra servise gittim ordada sorun gözükmediği için görmeden bişe diyemem dediler kaldık ortada.

 
@ZgrGumussoy kaç bakımı dışarıda yaptırdınız? Eğer bir kaç bakımı dışarıda yaptırdıysanız yetkili servis danışmanına aracınızın sıradaki bakımını yaptırmanıza karşılık garanti kapsamına alınması için ısrar edin. 

Ben bundan önceki aracımın bakımlarını dışarıda yaptırıyordum fakat yakıt pompası bozuldu, servise götürdük sorunun tespiti için bile 400 lira para istediler. aracı garantiye aldırmaya çalıştık

servis danışmanına biraz ısrar ettik, motor bakımını hemen orada yaptırmamıza karşılık aracı tekrar garanti kapsamına alarak yakıt pompasını ücretsiz değiştireceklerini söylediler. Değiştirdiler de, dediğiniz olayın masrafını tam olarak bilmiyorum ama her türlü kârlı çıkarsınız

 
@sadikesk dışarda bakım yaptırmadım hocam. Servisteki arkadaşla konuştum bana sadece iskonto verebileceklerini söyledi o da yüzde 20 veya 25 indirim olurmuş. Kesin arızayı bulsalar bari o da belli değil ne olduğu.

 
@sadikesk dışarda bakım yaptırmadım hocam. Servisteki arkadaşla konuştum bana sadece iskonto verebileceklerini söyledi o da yüzde 20 veya 25 indirim olurmuş. Kesin arızayı bulsalar bari o da belli değil ne olduğu.
Bu sorunun baskı balatayla alakası yok debriyaj üst merkezi ya da alt merkezi ile ilgili aynı sorun başıma geldi. Alt merkez değişti serviste geçen sene bin lira civarı masraf çıktı. Alt merkezde genelde hidrolik akar paspasa eğildiğinizde valfi görürsünüz zaten, bir süre sonra debriyaj yarı yolda bırakır haberiniz olsun. Servise bırakıp üst ve alt merkezin kontrol edlmesini söyleyin. Değişimle beraber muhakkak fren hidroliğini de değiştirin ekletme falan yaptırmayın. Serviste değişen parçanın garantisi olur ve orj parça ile değişir. Sanayide 200 300 az fiyat verseler bile parça muadilse uzun süre dayanmaz. 

 
@bf417 eyvallah reis söylediğin şekilde servise gidecem. Kontrol ederken sökmesi mi gerekiyor. Ama servisteki usta arızayı görmem lazım diyor arıza da ara sıra olduğu için ustanın tespit etmesi biraz zaman alacak gibi.

 
@sadikesk garantiye baktırdım reis 17 ve 18 yıllarında eski sahibi bakım yaptırmamış ondan dolayı garanti dışı dediler.

 
@ZgrGumussoy sağlık olsun hocam, dışarıya yaptırmanıza göre biraz masraflı olur ama yetkili servisten şaşmamanızı tavsiye ederim

 
@sadikesk servise gidecem inşallah aşırı maliyetli bişe değildir çok teşekkürler.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Geri
Üst Alt