Ötv oranları artar mı?


@ahmet306 hayvan terli, o kadarını yemez hocam. 

Benim düşüncem 2021 sıfır araç satışları dibe vuracak, ciddi bir sektör daralması sonucu bir miktar ötv teşviki, kredi faiz indirimi vs. görebiliriz. 

Sakın ola bu lafım üstüne eldekini satıp, ötv teşviki beklemeyin. 

Bugün X lira olan araç, 2021 de X + 2 lira olur. Devlet kampanya yapsa da X+1 liraya anca gelir. Nihayetinde bugün X lira olan, o gün kampanya ile X+1 liraya gelir. Ben bu memlekette her ne kampanya olursa olsun fiyatların eskiye geldiğini hiç görmedim. 

 
Erken secim olmadigi sürece ötv indirimi olmaz, benim düsüncemde 2021'de sifir otomobil piyasasi  daralacak ama 2.el hareketli olur, cünkü vatandaslar altinda-otomobilde ettikleri karlari gayrimenkule yatiriyor, 2020'de araba fiyatlarina ne olduysa aynisi gayrimenkulde bizi bekliyor, arabaya belki lüx diyebiliriz ama barinma en dogal ihtiyac ve bu konuda insanlari cok ciddi zorluklar bekliyor

 
2021 de sıfır araçlara olan talebin azalacağını sanmıyorum. Çünkü fiyatların düşmeyeceği çok aşikar. Herkes bir şekilde elindekini güncellemeye yükseltmeye devam edecek.

Diyelim ki dolar euro daha da inanılmaz tırmanışa geçer, en basit araç bile yüzde 80 ÖTV dilimine girer o zaman belki...

 

Geri
Üst Alt