Downpipe


Kadird

Yeni Üye
Katılım
21 Eyl 2019
Mesajlar
16
Tepkime puanı
6
İsim
Kadir çağlar
Değerli gurup arkadaşlarım herkeze merhaba. Bilgilerinize ihtiyacım var. 
Downpipe ve soft yazılım yaptırmayı düşünüyorum ve downpipenin performans açısından etkisi olur ve olmaz diyenler var sizce nedir bunun aslı ne işe yarar  bu sistem. 
Son olarak aracımda orjinal egzoz sistemi var ama tatlı bi ses olsun istiyorum downpipe yaptırdığımda egzoz sesine etkisi olurmu. 
(1.4 tsi. 122hp)

CE1431D3-C731-4493-A2D4-FF69EF28EDC8.jpeg

 
Downpipe  ile Güzel bir sesalma şansınız olacaktır, Yapan yerler veya yaptıran kişiler genelde PErformansa etkisi olduğu inancını taşısalarda ben pek inanmıyorum doğrusu.

1.4 TSI 122 hp bahsettiğiniz aracınızla aynı olan bir arkadaşımın aracına yaptırmıştı kendisi ses de memnun olmuştu ama defalarca denememize rağmen stok bir 122 hp özdeş araçla arasında bir performans değişimi göremedik.

 
@Ender bende öyle düşünüyorum. Teşekkür ederim yorumunuz için. 

 
Downpipe in performansa katkısı kesindir ama bazı noktalar önemli.  Yazılım yaptırmadan yapılacak downpipe da alt devir kaybı olacaktır bir miktar fakat bu kayıp kadarda üst devirlerde performans artışı olacaktır. 

Kaliteli bir yazılım firmasinda yapılacak yazılım ile bu alt devir kaybinin önüne geçilir. Üst devirlerde daha iyi olacaktır. 

Bu sadece downpipe için geçerli. Egzoz sisteminin geri kalanı stok kalmalı. Tabi bu şekilde ses alınamaz. TSI motorlarda orta ve son susturucu iptalleri tartışmasız alt devir kayıplarına sebep olur. Özellikle son susturucu iptali.

Performans oncelikli bir egzoz sisteminde spor katlı 200/400 cell downpipe ile hem emisyon sorunu olmaz hemde performans artışı olur. 

Kaliteli yazılım, kaliteli yakıt, kaliteli parçalar ile yapılan bakım her zaman aracın hem performanslı olmasını hemde sağlıklı yürümesini sağlar. Birinden çalıp digerine vermek her zaman başlanılan yere gitmekten öteye gitmez.

 
@Balistique yani dowpipe işlemini yazılımla destekleyelim ve kalan egzoz sistemine dokunmayalım öylemi. 

 

Geri
Üst Alt