DSG - "Aracı P konumunda bırakınız" hatası ve muhtemel çözüm yolları


tiesay

Katılımcı Üye
 
Katılım
20 Ara 2019
Mesajlar
1,469
Tepkime puanı
2,293
İsim
Erinç
Arkadaşlar Merhaba,

Forumda 33 sayfaya ulaşmış olan ana konu içerisinde, bu sorunla ilgili hayli problem yaşayan arkadaşın olduğu aşikar.
Sorunun çözümüne yönelik "mikro swich" değişimi mevzusu ise anlaşıldığı kadarıyla her servisin kendi inisiyatifinde olup kimisi "iyi niyet kapsamında" ücretsiz yapıyor, kimisi de ücrete tabi seçenekler sunuyor.

Hem ana konu içerisinde kaybolmasına karşı, hem de forumumuza google üzerinden ziyaretçi olarak gelip sorunu yaşayan veya sorunun çözümünü kendi imkanlarıyla bulan kişilerin de katkılarıyla bu başlık bir arşiv olabilir.

Konuyu google yapınca pek çok ülkede yaşandığı, bazı ülkelerde bizdekiyle aynı isimde "iyi niyet kapsamında" sadece işçilik ücreti alarak değişimi yapıldığı, bazılarında ise ücrete tabi yöntemlere zorlandığını gördüm. Görünen o ki VW'nin bu sorunla ilgili ana merkezden servislere yönelik bir talimatı yok.

https://www.hypermiler.co.uk/faults/vw-skoda-seat-audi-dsg-gear-selector-switch-failure-error-workshop-lever-is-in-position-p-fault-617752

Tabi Avrupa'daki kullanıcılar genellikle kendi başlarına sök-tak girişmek yöntemini seçmediği için (belki maddi imkanların yeterliliği, belki zamanlarını daha verimli oldukları konulara ayırdıklarından) genelde bu sorunu serviste tamir ettiriyor ve sorunun çözümüne yönelik son kullanıcılara bir talimat , uygulama veritabanı da haliyle oluşmuyor.
Bu konuda bir istisna ise Rusya olduğunu düşünmüyorum. Bu arkadaşlar Elektronik, yazılım ve araba konularında hayli girişken, muhtemelen çocukluklarında bizim gibi çalışan her şeyi önce söküp, parçalayıp inceledikleri için de bir el yatkınlıkları olabilir. :)

Uzun lafın kısası Rus forumlarının bir tanesinde bu konuda bir kullanıcının kendi imkanlarıyla switch değiştirme anlatımı görselleriyle birlikte mevcut.
Benim bu gibi konularda el yatkınlığım yok, ne kadar uygulanabilir bir yöntem olduğunu ise bilemiyorum ancak aramızda bu işleri anlayan veya bizzat teknik servis hizmeti verenler var ise yorumda bulunabilir.

https://www.drive2.com/l/508123356931818175/

Nacizhane ifade etmek isterim;

- Uygulamanın yapılması pek tabi kişilerin kendi sorumluluğundadır, konu herhangi bir tavsiye niteliğinde değildir. 

- Belirtildiğim gibi konu başlığı burada bulunduğu sürece ek katkı sağlayanlar çıkacaktır, forumdan veya forum dışından konuyla ilgili deneyimleri olanların katkı sağlayabileceği bir arşiv niteliğindedir.

- Girizgahı biraz uzun tuttuğum için affola  :)

Hepimize keyifli ve güvenli yolculuklar.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Güzel bir konuya değinmişsiniz, sorundan çok konunun amacı güzel, cam film önerisi, sislere led ampül, j led far alsam ne olur, arka tampona difüzör arıyorum gibi konuların dışında forumun böyle aksiyonlarla dolu olması gerekir diye düşünüyorum. (Her zaman söylüyorum forumda bir tampon sökme videosu bile yok)

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0

Geri
Üst Alt