trip kendi kendine sıfırlandı....


Kasabali45

Üye
Katılım
25 Eyl 2019
Mesajlar
122
Tepkime puanı
96
Konum
Manisa
İsim
Yusuf
arkadaşlar manisa dan herkese selamlar.dün kontağı açınca, ibrelerde normalde olmayan küçük bir titreme, ardından göstergelerin ortasındaki trip kısmı kendini sıfırladı.(henüz 2700 km yi gösteriyordu.) benim aklıma akünün zayıflamış olabileceği geldi. başına böyle birşey gelen var mı acaba? 

 
Bir önceki aracıma cam filmi yaptırdığım yerde kontak uzun süre açık kaldığı için aracı çalıştırmak istediğimde garip bir ses eşliğinde ibreler titremiş ve aracım çalışmamıştı. Trip sıfırlanmış mıydı emin değilim fakat kısa/uzun süreli tüketim değerlerim ve bazı ayarlarım tamamen silinmişti. Sizin de dediğiniz gibi aküden kaynaklı bir problem gibi gözüküyor.

 
Upvote 0
@Kasabali45 Akümün zayıf olduğunu biliyordum, hatta bu sebeple start-stop sistemi de devreye girmemeye başlamıştı. Uzun süre kontak açık kaldığı için de şarjı iyice düştü, marş basamadım. Akünüze bir baktırın.

 
Upvote 0
Arkadaşlar,  benden sonra başkasının başına gelirse  çözüm olabilir diye yazıyorum. Trip sıfırlanması iyice sık olmaya başlamıştı.  Aracımı şehir içi ve çok sık kullanmıyordum. Fakat geçtiğimiz hafta uzun yol yaptım. Şu anda trip 2500 km yi geçti. Sıfırlama yapmadı.  En başta düşündüğümüz  gibi akünün zayıflığından olsa gerek.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0

Geri
Üst Alt