1.0 DSG Calistirirken Titreme Sorunu


smtklc

Yeni Üye
Katılım
12 Kas 2019
Mesajlar
10
Tepkime puanı
0
İsim
Samet
Merhaba arkadaslar,

2017 Golf 1.0 Comfortline DSG kullanicisiyim.Aracimi calistirirken tabiri caizse dizel araclar kadar titreme yaparak calisiyor.Bunun sebebini arastiriyorum fakat net bir bilgi elde edemedim. 1.2 TSI Polo DSG lan aracimda golf'deki kadar titreme yapmiyor fakat yine de ilk calistirirken titreme yapiyor.Bi konu da bilgisi olaniniz var ve paylasirsanir sevinirim.

Tesekkurler

 
Ben mevzuyu kafaya çok taktım servisdeki mühendislerlede görüştüm sonuç sıfır.Cold startta bu titreşimi vermemesi lazım.Sorunu çözemedim sonrasında da aracı sattım zaten.Ayrıca 1.5TSI da aynı sorun oluşmuyor.

 
Upvote 0

Titreşimden kastınız, motoru ilk çalıştırırken ya da stop ederkenki silkeleme mi? Yoksa motor titreşiminden mi bahsetmiştimiz?

 
Upvote 0
Merhaba bende de 1.0 etec octivia var aynı sorunlar bende de var servis normal diyor stop edip çalışınca bir silkeleme var
 
Upvote 0
@Beyransever sizde de aynı arac var sanırım benim söylemek istediğim ilk marş sırasındaki sarsıntı yoksa çalıştığında bir titreşim olmuyor. Ikincisi de sabahları marş suresinin biraz uzaması. Benzer durum var sizde var mı?
Hocam ben de 1.2 golften 1.0 golf 7 dsgye geçtim. İlk çalıştırdığımda ve kontağı kapattığımda çok sarsıntı oluyor araçta. Bir de 1.0 golf 1.2’ye göre çok konforsuz geldi bana. Sert vuruntulu. Jant ikisi de 16 lastikler ikisi de michelin. Hava basınçları aynı. Bu neden olabilir benim araçta bir sorun mu var acaba?
 
Upvote 0

Geri
Üst Alt