İlan Konularında Yorumlar Kapatılmalı mı?


İlan Konularında Yorumlar Kapatılmalı mı?

  • Yorumlar kapatılmalı, kimse yorum yazmamalı.

    Kullanılan: 21 21.9%
  • Yorumlar açık kalıp herkes fikrini belirtebilir.

    Kullanılan: 75 78.1%

  • Kullanılan toplam oy
    96
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Evet bu başlık açma konusu bence de forumların kendi kendini zehirleyip yok etmesine neden oluyor.

Akü deseniz 10 tane akü başlığı, 10 tane DSG, 10 tane lastik vb.

Aynı konularda farklı başlıklar açılması çok kötü oluyor.

Benzer şekilde belirli bir üyelik süresi ve mesajı olmayanların da kesinlikle başlık açmamaları gerektiğini düşünüyorum ya da ancak yönetici onayı ile başlık açabilmeliler (hakikaten faydalı bir konuda başlık açacakları anlaşılır ise).

 

@emrekayikci16 Arabam var, satilik degil, yilbasi tekrar degerlendiricem

Edit: DOD'a takasa veririm büyük ihtimalle, ilan-falan filan insanlarla ugrasilmaz inanin bana.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Konular yoruma kapatılmalı burada bu konun varlığı google da çıkmak için mi? üyeler için mi?

Arabasını malını satmak isteyen kişileri eleştirmek vs saçmalıktan başka birşey değildir. 

ilanın ciddiyetini belirlemek size de kalmadı dediğim gibi istersem 1000 dolar derim bu ciddiyetsizlik değildir. Ciddiyetsiz olan yönetici olarak rica edilen bir konuda olayı dalgaya vurarak değildir. @yusuf Ciddiyetsiz yönetici ciddiyetsiz forum demektir. 

@krym dünde sorduğum gibi arabanızı bana kaça satarsınız? arabanız var mı?

Dolayısıyla konular yoruma kapatılmalıdır. 
Birşey alınırken de satılırken de eleştiri olur. eleştiriye kapalı olmak asıl sorun olan. İnsanlar sizi 2 sayfa eleştirdi çekemeyip bana konuyu silin ya da kitleyin dediniz. Ben de bunun üzerine yorum yapıp kilitledim. Bu forumda yüksek olan fiyata yüksek düşük olana düşük her zaman demişimdir. Son yorumumda ciddiydim bu arada. Aracınız neredeyse sıfırı ile aynı fiyat. Yıl başında 3 yaşına girecek. Sizin araba 120 ederse benim golf R 600-700bin TL etmeli.

0028F89A-2318-4E56-BCFE-949B76D53604.png

 
  • Beğen
Tepkiler: SCC
Forumun amaci bilgi paylasimi oldugu icin bence yorumlara acik olmali , ancak karsilikli saygi cercevesinde yorum yapilmali, bir de buraya ilan verenler az cok farkinda olmali forumdakilerin araclar hakkinda bilgisiz kisiler olmadigini ve elestiriler olabilecegini

 
Herkes arabadan yürümüş ama sarı siteden değerinde sattığım sebring jantlar alıp, forumumuza üye olup sıfır mesajla +1000tl üstüne buraya ilan açan yaklaşıma nasıl dur demeliyiz? 

Yorumla tepki göstermesek, meydan boş çakabildiğine çak kardeşim zihniyetine dur diyeceğiz? 

 
Öncelikle "yönetim kararı aldık; ilanlardaki yorumları kapatıyoruz" demeden üyelerin fikrine danıştığınız için teşekkürler @AhmetCakmak

Şuan 55e karşı 12 oyla yorumlar açık kalmalı seçeneği önde gidiyor ve yukarıda belirtilen birçok haklı sebeplerden dolayı bence de yorumlar açık kalmalıdır. Bir mal ne eksik fiyata gitmeli ne de fazla fiyata gitmelidir.

Bu durumda, yorumların içeriğine belli başlı yeni kurallar veya uyarı sistemiyle bir nüans ayarı yapılabilir.

Örnek: Yorumlarda saygı çerçevesinin dışına birkaç defa çıkanlar konudan uzaklaştırılabilir. 

Örnek 2: Sarı sitede kullanışlı bulduğum ve devreye yeni alınan "araç değerleme" sisteminden ilanı açan kişinin ekran görüntüsü eklemesi şart koşulabilir. Böylelikle ilanı açan kişinin hem aracıyla ilgili hem de gelecek yorumlara karşı bir fikri olmuş olur. 

S91031-00043012.jpg

S91031-00081119.jpg

 
Her malın, hizmetin bi ederi/bedeli vardır haliyle.

1-2 aşağı satmayı anlarım satıcının acelesi vardır yada önemsemez birinin işi görülsün der doğaldır.

Ama ben kaça istersem ona satarım nedir, anlamıyorum benim kafam almıyor değeri 5 olsa da ben 7'ye satacağım nedir ? varmıdır bunun bi mantığı ? Bizim insanımızda var sanıyorum sadece, benim gözümde ederi bu kadar mantalitesi, sanki satılan mal dünyada tek o kişide varda o yüzden öyle kafasına göre takılıyor yerseniz mantığıyla.

Yorumlarda bazen çok güzel konularda açılıyor sohbet sohbeti açar misali, bilgilendirici oluyor.

Sarı sitenin ilanları da özellikle 2-3 yıldan beri dehşet oldu sıfırından daha pahalı satılmaya çalışılan bir sürü araba var.

 
%82,61 

Sandıkla gelen sandıkla gider diycem?

Bu oy oranı 50 yıl ilanlara sınırsız yorum özgürlüğü verecek kadar ezici!

Bir de olayın adı yanlış ayrıca

Konunun içeriği sıfatı İLAN !

Ama bir forumda yayınlayınca o ilan paylaşım olur. 

Ayrıca Bir dipnot tan bahsedeliyor? 

Saygı çerçevesi? İlana saygı duymak ?

Bir ilanın reel piyasasını işaret etmek örneklemek ilan sahibinin asabını niye bozar. Yavvv ilan sarı sitede fiyatı belli istersen +40 bin istersin kim karışır?

@SCC

Hocam bu malum  satış sitelerinideki araç değer hesaplama makineleri? Bu sitelere yıllık aidat ödeyen (100 lerce ilan veren ve yıllık ilan bedeli ödeyenler yani) bu piyasayı belirleyen organize galeri/alsatçı/oto esnaf ların ekmeğine yağ sürecek tarzda sonuçlar verir .

Yani satıcı iseniz fiyatı düşük

Alıcı iseniz yüksek söylüyor

(Zaten en başta alıcımısınız satıcımısınız diye soruyor ya ordan anlayın yani ..sanane !! Sen bana piyasasını söylesene deyip entere  basacaksın aslında )

 
Ben de ona ayar oldum. Alıcı mı satıcı mı diye soruyor 😂

Kayseride 2 kere 2 kaç eder diye bir soru yöneltildiğinde, karşı taraf hemen cevap verir alırken mi satarken mi diye 😁 bu da o hesap.

Bu arada sarısite 80 dedi benim arabaya, öteki alımsatım sitesi hesaplama aracı 72 çıkardı yuh dedim. Gerçi onlar araç alım sistemi kurduğu için kendi içlerinde piyasayı düşük göstermeye çalışıyor olabilir. Uğraşırım derseniz 70-72 eder biz sizden 65 e alalım başkasına 75 80 civarına iteleriz kafasındalar sanırım.

Ve bu arada evet ilanlar yoruma açık olmalı, her ne kadar bazen ipin ucu kopuyor konu uzayıp gidiyor ama forum burası bilgi paylaşımı olmalı. 

 
Yorum yapmak ayrıda saçma sapan yorum yapmak çok ayrı bir olay. Konu yorum altında çok sapıtılıyor ne sahibine söylenmedik bişi kalıyor nede bu aracı üretene . 

Öncellikle herkes ilan açmamalı bu net yıla bağlı değil içeriğe bağlı olmalı .

ikincisi aksesuar gibi satışlarda yoruma açık olmalı 

üçüncüsü satılık araba ilanı konmamalı konsa bile yorum açma kapama seçeneği olmalı

 dördüncüsüde artık güncel postların kalıplaşması şu şekilde @forzaGilles ali abi sayfalarca bilgi veriyor ve bunlar yorumlarda kayboluyor adam 1 sayfa önce uzun uzun açıklamış yine biri çıkıp geliyor arabama ne yağ koyucam 

beşincisi foruma sohbet konusu açılmalı geyik başlığı olur favori sahibinden ilanlarınız olur forumdaşların birlikte sohbet edebilceği birşey iyi olur 
 

 
herkes yorum yapabilir, fikrini söyleyebilir ama söyleme tarzı ve üslubunu bozmadan, uygun bir dille bunu yazabilir. örneğin, birisine gebereceksin ile öleceksin demenin arasında dağlar kadar fark var. hani büyük punta ile yazılan yazılar bağırma gibi algılanıyor ya, ceza geliyor. bence bu tarz (aşağılayıcı, itibarsızlaştırıcı)  yorum yapanlara da uyarı vs. cezaları gelmeli.

 
Yorumdan yoruma fark var kardeşim, eleştiriyi kaldıramayan adam zaten burada ilan paylaşmaz. Yukarıda saygıdan uzak, dilinin sivriliğini kestiremeyen arkadaşlar var ''saçma sapan arabanla saçma sapan fiyat'' şeklinde. Madem saçma sapan bir araba olarak görüyorsunuz Golf ü o zaman bu sayfada sizin ne işiniz var? Belirli kişiler var kendini blogun mayoru sanıp hoşuna gitmeyen paylaşımlarda karşıdakini linç etmeye çalışan. ''Kardeşim bu fiyat olmamış, biraz daha düşmelisin, ederi bu'' demek var, bir de kendini eleştirmen sanıp satıcıya çamur atayım da bir daha bu foruma uğramasın kafasında olanlar. 

 
Sayın doktorlar !!! DH Tarzı muhabbete kaydınız?

Kendini eleştirmen sayan?

Mayor sanan?

Yapıştırmaları?

30 haziran dan sonra buraya hiçbir üye gelip 191 'e tdi/high/dsg/sunroof/geri görüş alınırmı? Yada alsammı? Yada aldım diye gelmedi! Alınmaz zaten ....Sıfır araçtaki saçmalıklar 2. Elde acaba aracıma yansır mı? İhtimali üzerinden acaba satarmıyım ?...siz değil kimse satamıyor..

191 e nasıl  bu sıfır  örnekteki aracı almıyorsa millet...120 binde bu araca çok diyor vatandaş

İlananızdaki araç ağustos 2017 de 91 bine alındı (nerden biliyorsunuz diye sormayın  ? Bu forum uyanıktır  nerde ne zaman nasıl fiyat oldu bilir.)

120 nokta ! Siz istemeye devam edeceksiniz. 

Aracınıza sms le 105 veren adama cevaben mesaj yazdınız mı ? 

Burada saygısızlık yapıldı diye tutturmus gidiyorsunuz...

Dh gibi bana muadil örnek göstertmeyin.?

Kocaelindeki araç (atlantik 1.0 manuel)

110 a veriyor aracını ( boyasız/değisensiz)

Evet doktordan değil ! Buradan değer kaybı ne olur bilinmez?

Yine istanbul beykoz daki 7000 km deki beyaz olan 113 telefondaki fiyat.

120 nokta... Bu örnekleri verene şahsıma ve ilanıma saygısızlık yapıldı diyeni ilk defa görüyorum!

Ben aracımı burda ilana koysam ? +40000 fazla yazmışsın satamazsın diyene ne derim ? Evet satamam ! 

+40000 fazla yazma özgürlüğü bendemi? Yazarım nokta!!!

91 bine aldığınız araç evet bugün xxxx fiyata anca alıcı buluyor...gönül isterki 200 etsin ama olmuyor işte

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
%78'lik oy sonucu ilan konularında yorumlar açık kalmaya devam edecektir.

İlan konularında fiyatı abartılı bulunan arabalar, ürünler vs. için güzelce izah edilerek fiyat tavsiyesi verilebilir. Bunlar dışında rahatsız edici, dalga geçer gibi yapılan yorumlara taviz verilmeyecektir. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Geri
Üst Alt