Golf 1.2 TSI DSG Problemleri hk.


kakuza

Yeni Üye
Katılım
2 Nis 2019
Mesajlar
5
Tepkime puanı
0
İsim
ugur
Merhaba Arkadaşlar;

Golf 1.2 TSI DSG ALLSTAR sahibiyim, 3 ay önce kavrama 60k bakımda iyi niyetten değişti fakat yeni takılan kavrama sonrasında vites geçişlerinde bariz problemler yaşamaya başladım;

- 1 den 2 ye geçince düşük gaz tepkimesinde aracı sarsıyor.

- 3. vitesi yaklaşık 2.3-2.6 devir arasında atıyor yani geç atıyor ve ayrıca dip gazda 3. vitese geçerken aracı önde doğru yığıyor ve sarsıyor.

- Hafif rampada 80-100km arasında hafif gaz da 7 den 6. vitese düşdüğünde araçta vurma oluyor.

- Son olarak araçta ara ara ekrana gelen '' Aracı P konuma alıp terk edin ''uyarısı sonrasında geçiyor.

Bu problemleri yaşayan arkadaşlar var mı ? Acaba yine problem kavrama mı, adaptasyon mu? Yada bu sefer Mekatronik mi?

1 defa Doğuş kartala aracı gösterdim tabi ben test sürüşüne girmedim birşey yok dediler..... bu cumartesi tekrar göstereceğim ve yanlarında ben olacağım bakalım.

İyi Forumlar

 
@kakuza servisteki elemanları zorlayın gerekirse aynı başka araç isteyin karşılaştırın zorlamazsanız kavrama daha yeni değişti diye sallamazlar yolda kalasıya kadar binersiniz bir gün trafikte motor ışığı yanar orta şeritte kalırsınız.Biraz sesinizi yükseltin bazıları anca öyle laftan anlıyor, yazdıklarınız mekatroniğin habercisi şimdiden geçmiş olsun.

 
Upvote 0
ARAÇ ALL STAR ???

HANGİ MODEL YILI İLE BİRLİKTE ALL STAR LAR ÜRETİLDİ ?

2016 !!!

2015 VE SONRASI  DSG LER İÇİN SORUNLAR BÜYÜK ÖLÇÜDE GİDERİLDİ !  ŞEKLİNDE  SÖYLEMLERDE OLMADI DEĞİL. 

insan vw gibi bir markadan , 177 binde arıza yapan bir şanzuman bekliyor doğal olarak 

40-50-60 lar ??  sinir bozucu  

 
Upvote 0
yukarda Büyük harfle yazdım. Yazının içeriği esasen   SÖVME içeriyor zaten . DSG kullansaydım yetkili servise gidip büyük harflerle saydırırdım doğal olarak

 
Upvote 0
hemen hemen her vites geçişlerini hissetmeye başladım aracı öne yıgıyor 2-3-4 de özellikle ve vitesi geç atmaya başladı büyük ihtimal mekatronik problemi ile karşılaşacağım. 

 
Upvote 0
Servise götürdüm bugün aracı tekrar versiyon yükleme ve adaptasyon yapıldı bir nevi düzelmeler oldu. Test sırasında va sistemde arıza tespit edilemediğinden başka işlem yapmadılar. 

 
Upvote 0
Güncelleme;

Yukarıdaki durumlara ek olarak 2-3 yüksek devir(3+) geçişlerinde metal sürtme sesi gelmeye başladı. 

Yarın 75k bakımı için doğuş oto kartalda randevum var video 'ya da çektim. 

Bu sefer ne diyecekler bakalım.

 
Upvote 0
en kolay sekilde cozersiniz umarim. bu tur basliklari okudukca manuel aldigima seviniyorum. arac cok sessiz oldugundan arasira vites degistirmeyi unutmamin disinda bi sorunum yok. 🙂 uzun sure bes kullandim. altiya hala alisamiyorum..

 
Upvote 0
araclari test ederken dsg ye hayran kalmistim. yetmise alacagim aracin uzerine bi onbin daha vermeyeyim diye vazgectim.  lakin simsek gibi hissettirmeden vites degistiren bu sistem nasil oluyorda ilerki safalarda bu hale geliyor. 

 
Upvote 0
Aracı p konumuna alıp terkedin uyarısı vites kutusundaki mikro şalter değişimiyle çözüyorlar 

mikto şalter: arabanın hangi viteste olduğunu okuyan bir sistem okuyamadığındada anlık olarak arıza lambası yanıp sönüyor sorun kronik problem çoğu golf ve pololarda var ama performans açısından sorun yaratmıyor bana mikro şalterin değişimi için 400₺ fatura çıkardılar kronik bi hata olduğunu söyleyip tartışıp doğuş otomotivi aramakla tehdit edince ücretsiz değiştirdiler

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0


Geri
Üst Alt