Yakıt almamama rağmen yakıt değerleri sıfırlanıyor


josmari

Üye
Katılım
2 Nis 2019
Mesajlar
44
Tepkime puanı
14
İsim
ihsan
Arkadaşlar s.a herkese.Aranıza yeni katıldım.Afyonda yaşıyorum.Nasipse geçen ay beyaz golf 7.5 kasa 1.0 tsi comfortline araç aldım.Araçtan memnunum.Yalnız geçen gün yakıt almamama rağmen "yakıt aldıktan sonra" değeri sanki yakıt almış gibi sıfırlanmış.Aynı şekilde "uzun süreli yakıt değeri" ' de sıfırlanmış.Ve bunu sürekli yapmaya başladı.Bu sorun hakkında bilgisi olan arkadaş var mı?Çok teşekkürler.Herkese Allah kazasız belasız sürüşler nasip etsin... 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Arkadaşlar belki birilerinin başına gelebilir.Sanırım sorunum çözüldü.Servise gittim ve yazılıma format atıp tekrar yüklediler.Sorun sanırım yazılımsalmış. Bunun kaynağıda tahminimce şu;

Aracın yıllık bakımı için 20 gün önce VW yetkili servis yerine  Bosh Car servisine gitmiş ve orada yaptırmıştım.Tabi bakımdan sonra araçta bulunan "SERVİSE KALAN GÜN SAYISI UYARISI" ' nı  sıfırladılar.Sanırım bu eylemden sonra aracın yazılımı şaşırdı.

Özel servise gidip servis km sini sıfırlatıp böyle bir durumla karşılaşan oldumu bilmiyorum ama belki faydası olur.

Herkese Allah kazasız belasız sürüş nasip etsin.Hayırlı ramazanlar...

 
Upvote 0

@josmari Sanırım bu sorun 2 ay sonratekrarlamaya basladi.Arkadaslar benzin alırken pompa attıktan sonra dolum işlemine devam ediyor musunuz?En son yakit alırken pompa attıktan sonra biraz daha doldurtmuştum.Ondan sonra tekrar sifırlama işlemini yapmaya basladı.Acaba diyorum bu yüzden mi oluyor.Baska bu sorunla karşılaşan yok herhalde ...Teşekkurler.

 
Upvote 0
Herkese selamlar, günü geldiğinde servis ve muayene detayları manuel olarak kendim sıfırladım ve sonrasında genel hatlarıyla bir sorun yaşamadım. Yaklaşık 1-1,5 ay önce araç Acarlar VW yetkili serviste bakıma girdi. Sonrasında arabayı sabah park edip akşam çalıştırdığımda da, akşam bırakıp sabah çalıştırdığımda da (ki aralık minimum 6-7 saat oluyor.) her seferinde tüm yakıt verileri sıfırlanıyor. Yakıt almamama rağmen sıfırlanması da cabası... Yazılım ve değerler güncel görünüyor ama bu sorun hep var. Aküsünde veya marşında da bir problem yok. Yazdıklarınızı okuduğum vakit servisin yazılıma format atması gerektiğini belirtmişsiniz ama çalışan ve güncel yazılıma servis format atmıyor. Yarın gene Acarları arayıp durumu ileteceğim ama çok büyük bir katkısı olmayacaktır. Sizler hangi serviste bu işlemi gerçekleştirdiğinizi paylaşabilir misiniz ?

 
Upvote 0
@black007 Geçmiş olsun öncelikle.Bu sorunu tek yaşayan benimdir diye düsünüyordum.İlk olarak ben Bosh Car oto servise gitmiştim bakım için.Ondan sonra yapmaya başlamıştı.Sonra VW yetkili servise gittim yazılıma reset attık dediler.Bir süre yapmadı.Bende tabi sorun çözüldü diye sevinmiştim.Sonra bi gün tekrar yaptı.Almanya'ya mail attım.VW müşteri hizmetleri aradı vs...Servise yönlendirdiler.Neyse servisten aradılar,sorununuz ile ilgili Dünya'da hiçbir kayıt olmadığını sorunun nasıl çözüleceği ile ilgili herhangi bir veri olmadığını,bu konunun sürüş güvenliğini etkilemediğinden çok fazla takmamam gerektiği gibi psikolojik destek sundular saolsunlar:)

Bende ya herro ya merro dedim.Hani pcler aç kapa sorun düzelir mantığı vardır.Bir gün cesaret edip akü kutup başını söktüm.5 dakika bekledim.Sonra  tekrar taktım.Sanırım herşey sıfırlandı.Arabanın kontağını açtığımda tüm hata lambaları yanıyordu.Bı eyvah dedim!Arabayı sürdüm tüm lambalar söndü.O zamandan beri veriler sıfırlanmıyor.Yaklasik 1 sene oldu.

Birde yakıt alırken pompa attığinda yakıt doldurtmayın.Onunla ilgisi olabilir diyorum.İnşallah sorununuz çözülür.Kusura bakmayın biraz uzun ve geç yazdım.Hayırlı sürüşler....

 
Upvote 0
@josmari 2019 Tsi 1.0 midline plus model aracı yeni aldım. İki gündür kullanıyorum ve bu sorun bende de var. Yakıt almadığım halde sıfırlanıyor. Uzun yol sürüş verileri de siliniyor.
Bu konuda yardımcı olabilecek bilgi sahibi arkadaşımız var mı ?
 
Upvote 0
Rica etsem bu konuyla alakalı bilgi desteği sağlayacak arkadaşımız yok mu hiç ?
 
Upvote 0
@Seus hocam merhaba, benim 2016 da yaşadığım sorundu. Önceki msj ımi alıntıladım. Çare servis Media ekranın yazılımınımı güncelleyecekler bilmiyorum. Çalışkan Çorlu da yapmışlardı. Plakayı vereyim dicem, o golfumu satıp tekrar golf aldım ve plakayı yeni aracıma taşıdım. Şuankinin kayıtları çıkar.
@josmari

Sizin gibi bu foruma üye olma sebebimdir aldığınız hata. Bende ilaveten "uzun süreli yakıt tüketimi" verisini 1.000km de sıfırlıyodu. Saolsun @silvershadow hocam yardımcı olmuştu.

Şöyle söyleyim bu yüzden iki defa servise gittim. Durumu anlattım media nın versiyonun ve yazılımının güncel olduğunu herhangi bir problem olmadığını benim kullanımıma, aracın ne kadar süredir hareketsiz kaldığına vb saçma sapan gerekçeler ile beni gönderdiler.

Daha sonra doğuş otomotive şikayet kaydı açtım. Aynı servis tekrar kontrol için çağırdı tekrar gittim. Ekrandan görüntü alıp kayıt açacaklarını (almanya için) belirttiler.

İkinci serviste büyük ihtimalle güncellemeleri yaptilar ki benim media ekranım düzeldi. Sonra bana aracinızda bir problem yok diye tekrar döndüler:)

Hem uzun süreli yakit tüketimi veri ekranı maksimum olarak ayarlandı hem de yakıt aldıktan sonra tüketim verisi ekranı bir daha sıfırlanmadı.

Kısacası çare servise gidip kayıt açtırmak halledemezlerse doğuş otoya şikayet kaydı açmak:)
 
Upvote 0
Çok teşekkür ederim. Doğuş oto’dan kayıt açtırmam gerekiyor anladığım kadarıyla ve güncelleme gerekiyor. Bazı arkadaşlar akü kutup başını söküp tekrar takmaktan bahsetmişler. Ben de öyle sanıyorum ki güncellemeyle ilgili. Zahmet verdim çok sağol 🙏
 
Upvote 0
Sadece yakıt bilgileri mi sıfırlanıyor? benim tiguan da aynı zamanda saat tarih gibi bilgiler de komple sıfırlanıyor. bu sorun için ay sonu bakıma gidince incelemerini isteyeceğim.
 
Upvote 0
Yakıt almadığım halde yeni yakıt almışım gibi yakıt bilgileri sıfırlanıyor, ayrıca uzun yol sürüş bilgileri de sıfırlanıyor. Saatte bir sorun yok.
 
Upvote 0
Arkadaşlar s.a herkese.Aranıza yeni katıldım.Afyonda yaşıyorum.Nasipse geçen ay beyaz golf 7.5 kasa 1.0 tsi comfortline araç aldım.Araçtan memnunum.Yalnız geçen gün yakıt almamama rağmen "yakıt aldıktan sonra" değeri sanki yakıt almış gibi sıfırlanmış.Aynı şekilde "uzun süreli yakıt değeri" ' de sıfırlanmış.Ve bunu sürekli yapmaya başladı.Bu sorun hakkında bilgisi olan arkadaş var mı?Çok teşekkürler.Herkese Allah kazasız belasız sürüşler nasip etsin...
hocam aynı sorun bende oldu nasıl düzelttiniz
 
Upvote 0
golf 8 aynı sorunla ben de karşılaştım. Yakıt almadığım halde yakıt aldıktan sonra yakıt verisi, uzun süreli yakıt verisi ve saat sıfırlandı. İlk yıl bu tür sorunla hiç karşılaşmamıştım ilk bakımdan bir hafta sonra karşılaştım. Bir daha yaparsa servise gideceğim.
 
Upvote 0

Geri
Üst Alt