Golf vs. Civic


yedi yıllık emektar MK7, emekli olmasına ramak kala hala rakiplerinden önde olması . ^_^



 

Sacı baklava tepsisinden az kalın, 120 den sonra titreyen kaput, c sütununun bayrak gibi rüzgarda dalgalanması,  bagaj kompozit altında sallanan kabloların opsiyon olarak tüm pakatlerde sunulması nedeniyle civic diyen bu arkadaşı abonelikten çıkarıyorum.

 
  • Beğen
Tepkiler: SCC
golf ile civic arasında bariz sağlamlık ve kalite farkı var benim arka tampona corolla ve civic çarptı ikiside dağıldı bende sadece çizik vardı bütçesi yetmeyen golfü kötülüyor böyle yapanların çoğu alabilse direk gidip golf alacaktır eminim kompleksten öteye gitmiyor bu düşünceler ( aynı durum iş yerimde de var civic ve leoncuların golfü beğenmemesi )

 
Çok affedersiniz yaşı geçmiş ama cool gözükmeye çalışan fakat yaştan ötürü vücudu doğal olarak biraz deforme olmuş rüküş ablalar vardır ya tak takıştır sokağa çıkar ama aslında yakışmaz, Civic' i gördüğümde bu mevzu aklıma geliyor, rüküşlük abidesi Civic.  

Leon' cu lar Golf' ü beğenmiyormuymuş !!! Eski apaçi Tofaş çılardan kim kaldı hepsi Leon cu oldu. 

Golf ceketini assa yeter.

 
@nebraska

  Scirocco... ?  

2000 lerin tofaş kangal  kırması alman kurdu ! 

neydi hakketten ya  son yıllarında scirocco  nun imajı ? 

vw  üretimi  şükür durdurdu da  arabesk / oryantal / arabic   scirocco faciası son buldu.

yani vw de ?  bu konularda masum değil !  

 
ŞİKİROKKO   RUHU  ???    mk1 golf olsun imaj baba olsun 

 
@ahmet306 

tıpkı daha önceden de düşünüdüğüm gibi. zf şanzıman getirtiyorsun , dizele koyuyorsun. 180 bg araç üretiyorsun , cvt şanzımanla satıyorsun. 

başka pazarlarda  taktik değişik olabilir bilmiyoırum ama yanlış kombinasyon yanlış karar. bu arada golfu alma aşmasında bi çok hb denedim. bi tanesi de civic idi. yol sesi iğrenç , sınıfının en kötüsü olmaya aday , kaporta hatalarına girmiyorum  bile.. ama beğendiğim yanları da oldu.  yol tutuş gerçekten iyi , direksiyon cevabı belkide bu sınıfın en iyisi.. bide yeni kada astrayı beğenmiştim bu konuda . pürüzsüz sürüşü alkışlanır. ama o lastik sesi ne kardeşim. geri kalan herşeyi muhteşem olsa noolur..

ha bide oranları ayarlanmış cvt şanzıman,  tam bir komedi.. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Golf Civic karşılaştırması,  (afedersiniz) Atla Eşeği kıyaslamaktan bile (Golf Leon) gereksiz...

 
Tok kapı sesi ile dalga geçilir ama gerçekten diyebilirim ki her iki aracında kapılarını açıp kapayın farkı anlarsınız :)  

C segmentinin kesinlikle lideri... premium dahil olursa rekabet kızışır

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Golf'ü gömdüğünü  bu kadar belli etmese belki "adam haklı" diyebilirdim. Adam golfü gömmeye o kadar meyilliki. 😁

Bu kanalı ilk defa görüyorum. Ve bu tip testler yaparken taraf tutulduğunu anladığım anda o adamı hayatta kâile almıyorum. Bu test ister golf ile alakalı olsun ister olmasın, test yapıyorsan tarafsız olacaksın. 

 
Bu konuda hem civic hatchback kullanıcısı hemde 5 aylık golf dsg kullanan birisi olarak söyleyebilirim ki iki araçta gerçekten güzel. Standart en full donanımlar üzerinden konuşacak olur isek golf civice göre iç ve dış hacim olarak daha küçük bir araba. Malzeme ve işçilik olarak ise golf bir tık üstte yol sürüş ve tutuş açısından diyebilirim ki konfor açısından golf çok iyi bir araç çukur darbe hissettirmiyor ama spor sürüş ve virajlar direksiyon tepkimesi vb olayda civic bence bariz bir şekilde iyi bir araba golf aldıktan sonra diyebilirim ki bu araçta tek eksik bu hızlı ve viraja girerken her daim civic i arıyor insan ben seçenek olmadığı İçin alamadım golf te ama alçak yaylar ve 18 inç jant ve lastikle aynı seviyeye gelirlermi bilemiyorum. İnş öyle bir golf kullanırsam bu konuda deneyimi mi de iletirim. Burada bazı arkadaşlar Japon arabalarını çok küçümsemişler ama bence Japon’lar Almanlar kadar mühendislik araç güvenliği vb konularda dünyada en iyilerden o nedenle iki araçta gerçekten güzel. Şanzıman konusuna gelince bende Honda İçin dizel manuel vites var ve ilk kalkış çok ağır ve hantal golfte manuel vites nasıldır bilmiyorum ama 1.5 Tsı dsg ile kıyaslanamaz. Fakat Honda’nın zdf 9 ileri dizelini de kısa bir süre sürmüş birisi olarak bir BMW ve Mercedes otomatik vites kullanıyor havası verdiğini ve dsg kadar seri olduğunu ama dsg den farklı olarak da sürdüğünüzü daha sert hissettirdiğini hatırlatmak isterim o nedenle otomatik olarak serilikte dsg yi geçemez belki ama sürerken spor sürüş hissi ve ve aynı anda serilşkte zdf 9 ilerinin hakkı yenmemeli.. Başka marka araçlarda kullanmış birisi olarak golf ve civic hatchback in yerleri çoğu araçtan farklı bende o nedenle arabalarımızı sürüyoruz ama diğer arabalardan şöyle iyidir böyle iyidir demek için her aracı ortalama en az bir kaç ay kullandıktan sonra karar vermenin daha sağlıklı olacağını düşünüyorum ama fren mesafesi ve duruş şekli ilk sıfır araç için her yönüyle o aracın tam kalitesini gösterir açıkçası golf bu konuda çok iyi bir araba bastığın an olduğu yerde nerdeyse hissettirmeden duruyor Honda da bu konuda iyi ama golf kadar iyi diyemem ama olaki Egeaya falan binerseniz bu ve benzer durumlar hiç iyi değil bence. Her marka ve modelin aynı sınıftaki araçlarında biribirine üstünliklerinin mutlaka olduğu kanısındayım ama önemli olan aracınızı kullanırken aldığınız keyf ve o an hissettirdiği duyudur. Golf bu konuda bir çok yönüyle iyi bir araç.


Sent from my iPhone using GolfTutkusu mobile app powered by Tapatalk

 

Geri
Üst Alt