Golftutkusu Forum Kuralları


Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

AhmetCakmak

Yönetici
Katılım
17 May 2017
Mesajlar
5,763
Tepkime puanı
8,294
Konum
İstanbul
İsim
Ahmet Çakmak
Forum Kuralları

  1. 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.K'nın 125. maddesine göre paylaşımlardan paylaşımı yapan üyeler sorumludur. Şahısların yazdıkları yazılardan dolayı forumumuz hiçbir sorumluluk kabul etmez.

  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen yazılar forumda paylaşılamaz.

  3. Tehdit edici, tartışmaya yol açacak, hakaret içeren, küfürlü, örf ve adetlere karşı, nefret dolu, siyasi ya da çok miktarda istenmeyen mesajlar göndermek; din, dil, ırk ayrımına yönelik yazılar göndermek ve materyaller kullanmak; forum yöneticilerini ve kullanıcılarını küçümser davranışlar sergilemek kesinlikle yasaktır.

  4. Yorum amacı taşımayan salt propaganda içerikli parti ve siyaset yazıları yasaktır.

  5. Türkçemize ve yazım kurallarına dikkat edilmelidir.

  6. Mesajlarda bütün kelimeleri kalın, eğik, altı çizili, büyük, aynı yazı tipi ile veya tamamen renkli yazmak yasaktır. Sadece vurgulanmak istenen kelimeler bu şekilde yazılmalıdır.

  7. Konu başlıklarını açtığınız konu ile alakalı girmeye özen gösterilmeli; "Yardım", "Bakar mısınız" vb. başlıklar girilmemelidir. Ayrıca başlığın tümü büyük harflerle yazılmamalı, gereksiz noktalama işaretleri kullanmamalıdır.

  8. Forumda konulara konu ile alakasız, alaycı veya dalga geçici tavırda mesajlar atanlar forumdan belli bir süre uzaklaştırılacaktır. Davranışın devam etmesi halinde ise forumdan süresiz uzaklaştırılacaklardır.

  9. Her türlü telif hakkına sahip içeriği veya ürünü paylaşmak ve tanıtımını yapmak yasaktır. Paylaşanlar uyarılmaksızın uzaklaştırma cezası alırlar.

  10. Konularınızı doğru kategoriye bir kere açabilirsiniz. Aynı konunun birden fazla kez açılması ya da ilgisiz kategorilerde açılmaya devam edilmesi halinde üyeye süreli ban cezaları uygulanacaktır.

  11. Alım-satım yani alışveriş kategorisinde ilan oluşturabilmek için en az 30 ileti sahibi olmak gerekmektedir. Farklı kategorilerde ticaret ilanı açanlar uzaklaştırma cezası alırlar. Davranışın tekrar edilmesi halinde süresiz uzaklaştırılır.

Forum düzeni adına kurallara uymayan üyelere ilk etapta uyarı, daha sonra ceza verilmektedir. Israrla kurallara uymayan üyeler forumdan kalıcı olarak uzaklaştırılmaktadır.


Üyelik Sistemi

  • Golftutkusu'na yeni üye olan herkes "Yeni Üye" sayılmaktadır.

  • "Yeni Üye" grubu alışveriş/ticaret kategorisinde alım veya satım ilanı açabilmek için "Üye" grubuna terfi etmesi gerekir.

  • 30 veya daha fazla iletiye sahip olan ve üyelik tarihi 30 günden fazla olan herkes otomatik olarak "Üye" grubuna terfi eder ve böylece alım veya satım ilanı oluşturabilir.
  • Mesajlaşma sisteminin kullanılabilmesi için en az 30 iletiye sahip olmak gerekmektedir. 30 ileti altındaki üyeler mesajlaşma sistemini kullanamamaktadır.

İlan Oluşturma ve Alışveriş Kategorisi Kuralları

  • İlanın anlaşılır ve net bilgiler içermesi için ilan açarken uyulması gereken şablon, konu açarken karşınıza otomatik olarak çıkmaktadır. İlan şablonundaki alanlar mutlaka doldurulmalıdır. Aksi taktirde şablona uymayan ilanlar tespit edildiğinde yayından kaldırılmaktadır.

  • Alışveriş kategorisi altındaki bu kategorilerde ilan açabilmek veya ilana yorum yazabilmek için "Üye" grubunda olmak, yani en az 30 iletiye sahip olmak gerekmektedir.

  • İlanı baltalamak amaçlı veya fiyatı çok bulduğunuz ilanlara satıcıyı rahatsız edecek şekilde, dalga geçer gibi yorumlar yapmak yasaktır. İzah edilerek fiyat tavsiyesi verilebilir.

  • İlan konusuna ilandan alakasız yorumlar yapmak yasaktır.

  • Başka bir ilan altında sattığınız ürünü paylaşıp "ben de satıyorum" şeklinde yorumlar yapmak yasaktır.

Kullanım İpuçları

  • Konu içerisinde yanitla.PNG "Yanıtla" butonu ile yorumu yazan kişiyi etiketleyerek cevap yazabilir, "Alıntı" butonu ile yorumu da dahil ederek yorumu yazan kişiye cevap yazabilirsiniz.

  • Konu içerisinde uygunsuz veya forum kurallarında bahsi geçen durumlardan birisine rastladığınızda o yorumu, yorumun sağ üst köşesinde bulunan report.PNG "Mesajı raporla" seçeneğiyle yöneticilere bildirebilirsiniz.

  • Herhangi bir kategoride konu açmadan önce o kategoriye özel kural varsa o kurallara uyarak konu açmalısınız.

  • Herhangi bir yorumun belli bir kısmını seçince karşınıza çıkan "Bunu Alıntıla" seçeneği ile sadece o kısıma alıntı yapabilirsiniz.

*Yöneticiler forum kurallarını değiştirme hakkını saklı tutar.

Son güncelleme tarihi: 18 Ocak 2022​
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Geri
Üst Alt