Araç Motor Temizliği Nasıl Yapılır?


MertRR

Üye
Katılım
20 May 2018
Mesajlar
63
Tepkime puanı
24
İsim
Mert
Degerli arkadaslar,

Motor temizligini yaptiran arkadaslar ne sekilde yaptiklarini burdan yazabilirlermi?

Motor elektronik aksam barindirdigi icin alalade yapilacak bir is degil..

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ben kendim yapmıyorum ama yapan bir uzman arkadaştan alıntı yapayım size hocam. Ayrıca alıntıya ek olarak Würth'ün motor temizleme ürünleri gayet kaliteli. Onları kullanabilirsiniz.

Kullandığınız ürünün uçucu özelliği olsa da elektronik yada plastik aksama zarar vermiyor dese de. O ürünü motordan arındırmak çok önemlidir. Araç soğukken önce hava tutarak toz, böcek, sinek gibi yabancı maddelerden arındırmak. Sonra ürünü uygulamak fırça ve aparatlarıyla. Daha sonra genel temizlik maddesiyle püskürterek. En son silip ve kurutmak gerekir tabi bu işlemlerden önce araç beyni, elektronik aksamlar, akü ve diğer elektronik aksamlar maskelenmelidir. Bu şekilde direk sıkarsanız toz toprak iyice aralara sıkışarak. Sadece yüzeysel temizlik yapmış olursunuz.

 
@MertRR 

Daha önce 1.6 atmosferik motorlu C4 aracıma direk kendim araç yıkama makinasıyla su sıkmıştım. Akü ve sigorta kutusunu su geçmeyecek şekilde güzelce sardım. Makinanın fazla basınç özelliği yoktu ve biraz da yukardan yuttum. Sonrasında sildim.Hiçbir sorun yaşamadım.

Şuan kullandığım 1.2 tsi aracıma bunu yapmam.Turbo motor atmosfreiğe göre daha alengirli ve fazlaca sensör var.Bu nedenle sağını solunu düşük devirde elektrikli süpürge ile çekiyorum sonra da nemli bez ile ulaşabildiğim yerleri bastırmadan siliyorum.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
würth motor temizleyici sprey ile temiizledim. gayette güzel oldu  :'(

 
@alper32 

Tozun belki çok zararı olmayacaktır .Ama özellikle kış aylarında sıkça uzun yol yapanların araçları tuz ve losyona maruz kalır. Motorun tuzlu ve losyonlu kalması daha zararlı değilmidir.

 
Susuz temizlenen spreyler var tavsiye ederim. Uzun süre temiz kalıyor. Yapı marketlerde bulunuyor.
 

Geri
Üst Alt