2021 Range Rover Vogue Benteyga ve Cullinan’ın Tahtını Almaya Geliyor!


golfucubaha

Yeni Üye
Katılım
16 May 2017
Mesajlar
29
Tepkime puanı
13
İsim
baha
Ranger Rover, Bentley ve Rolls Royce'un lüks SUV ataklarını bastırmak adına 2021 yılında çıkacak yeni jenerasyonuna çok iyi hazırlanıyor!

range-rover-2021-vogue-degisim-687x400.jpg


Premium sınıfın en lüks temsilcileri Bentley Bentayga ve Rolls Royce Cullinan, Range Rover’dan ne kadar üstün? SUV araçların lüks anlayışını dünyaya aşılayan Vogue, şu an için 3. sırayla yetinmek zorunda. RR ve Bentley,  4×4 alana daha yeni dahil olurken, İngiliz Land Rover hayatınıntümünü arazi aracı yapmakla geçirdi.

Tek bir noktada harikalar yaratmak, Range için zor bir şey değil! Diğer İngiliz araç SUV’larının çıkışını kabullenmişe benzemeyen Land Rover, sonraki  jenerasyonu ummadığımız halde olabilir. Bakalım Land Rover grubu Amiral SUV kavramının birincisi olmak için neler yapacakmış.

Range Rover Yuvasını Değiştiriyor!

range-rover-2021-vogue-degisim-mla-platform.jpg


2021 yılı marka için “zirveyi zorlama” senesi olacak. Kızışan savaş için farklı birlikte D7u platformunda modüler mimari MLA‘ya geçiş yapılacağı söylendi.

Alüminyum üzerine kurulu MLA’da Ranger Rover’ın hafifleyeceğine dair de özel bir not düşülmüş! Jaguar tarafından XE dahil bazı modellerin de yeni platformda üretimlerine karar verilmiş.

MLA Platformunda Dizel Motor Versiyonu Çıkarılmayabilir

range-rover-2021-vogue-degisim-teknoloji-degisimi.jpg


Platformun en büyük avantajı plug – in hibrit motorlu model üretimlerinin olması. Yanılmıyorsak, imalatın ünite kısmında dizele sıcak bakılmıyor. Autocar‘da Ranger Rover’ın, markasının ilk tamamı elektrikli modeli olacağından söz ediyor. Her an EV’si gelebilir!

Bizim çıkardığımız sonuç; 3.0L V6 dizel, 4.4L V8 dizel, 5.0L süperşarj V8 benzin ve 3.0L V8 benzinlerin hepsi hurdaya ayrılacak. V6 benzinli motorlar yalnızca 48V melez motorun yanında işe yarayacak.

Yeni Range Rover Güncel Özelliklerin Son Sürümleriyle Gelecek

range-rover-2021-vogue-degisim-plug-in-hibrit.jpg


Denilene göre iç kısımda Velar’ın Touch Pro Dup sisteminin güncellenmiş bir sürümünün geleceği söylendi. E-Pace’nın akıllı sistem ayarları gibi farklı özelliklerin en gelişmiş halleri Range Rover için sunulacak.

Genel olarak Vogue üzerine konuşulsa da sırayla Evoque , Sport ve Velar‘da yeni sistemden faydalandırılacak. Yeni dünya özelliklerinde en önemli olanı sanırım özerk sürüş! Çünkü Jaguar – Land Rover, SUV modellerin arazilerde kendi kendine gidebilmesini sağlayan otonom sürüş geliştiriyorlar. Kısaca Bentayga ve Cullinan’nı 3 sene sonra zor günler bekliyor…

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Geri
Üst Alt