İSTANBULDAN SELAM :)


GururOzen

Yeni Üye
Katılım
26 Mar 2018
Mesajlar
4
Tepkime puanı
9
Arkadaşlar merhaba ,

2016 model beyaz renk 1.6 tdi bmt highline golf'ümü yarın satıyorum.

2018 model beyaz renk 1.6 tdi bmt highline golf'ümü ise çarşamba yada en geç perşembe alıyorum :)  ( araç geldi )

Aracı ilana koyduktan tam 1.5 saat sonra istediğim rakama sattım 35 bin km'de ve hatasızdı.

Yeni aracımda ilki gibi manuel tek fark tabiki güncel model olması ve içinin bej olması gene cam tavan.

Fakat bu araca orjinal durban jant istiyorum 18 inc ve özellikle siyah renk istiyorum orjinal olarak nerden nasıl bulabiliriz ?

Ve spor süspansiyon taktırmadan kendi süspansiyon sistemine takılırmı ?

Cevaplarını heyecanla beklemekteyim.

Sevgilerimle.

 
Arkadaşlar merhaba ,
2016 model beyaz renk 1.6 tdi bmt highline golf'ümü yarın satıyorum.
2018 model beyaz renk 1.6 tdi bmt highline golf'ümü ise çarşamba yada en geç perşembe alıyorum [emoji4] ( araç geldi )
Aracı ilana koyduktan tam 1.5 saat sonra istediğim rakama sattım 35 bin km'de ve hatasızdı.
Yeni aracımda ilki gibi manuel tek fark tabiki güncel model olması ve içinin bej olması gene cam tavan.
Fakat bu araca orjinal durban jant istiyorum 18 inc ve özellikle siyah renk istiyorum orjinal olarak nerden nasıl bulabiliriz ?
Ve spor süspansiyon taktırmadan kendi süspansiyon sistemine takılırmı ?
Cevaplarını heyecanla beklemekteyim.
Sevgilerimle.
Hocam hayırlısı olsun. Aracı kaça sattığınızı öğrenebilir miyim. Bir de highline a ek donanımları varmıydı?


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
@GururOzen Aramıza hoşgeldiniz hocam. Aracınız hayırlı olsun. 

Eğer yeni aracınızda opsiyon olarak spor süspansiyon istemediyseniz; 18 jant takarken spor süspansiyon taktırmalısınız. Aksi taktirde aracınız gereğinden fazla yükseklikte olup fazlasıyla aracı hoplatacaktır çukur tümsek vb. yerlerde. Bu da aracınızı gereksiz yere yıpratır.

 
Merhaba Sizde foruma hoşgeldiniz hocam,

Yeni aracınız şimdiden hayırlı uğurlu olsun, kazasız, trafiksiz, bol kilometreli günleriniz olsun.
Önceki aracınızı kaça satmış olduğunuzu paylaşabilir misiniz?

Bende 2014 sonrası daha çok TSI DSG bir golf almayı planlıyorum. TDI ilanlarına da bakıyorum ancak gerçek piyasası nedir emin olamıyorum. Fikir vermesi açısından yaklaşık bir tutar paylaşsanızda bizim için yeterli olacaktır.

 
Aramıza Hoşgeldiniz Hocam. Araç alışverişleriniz hayırlı Olsun Inşallah. 18 Durban orjinal Bulması kolay olmasada yakışacaktır aracınıza. Siyah Durban olarak bulunamasada Durban alıp plastidip ile siyah yapılabilir belki. Kazasız belasız sürürler dilerim.

Sent from my SM-G950F using GolfTutkusu mobile app powered by Tapatalk

 
Dediğiniz gunmetal rengi oluyor sanırım. Piyasada normalini bile bulmak sıkıntı iken o rengi bulmanız çok çok zor diye tahmin ediyorum. 

Dediğiniz spor şasiyi ben de şu an araştırıyorum. Aracıma 18 jant aldım. Orjinalciyim ben orjinal olsun istedim her şey ama olacak gibi değil. Eğer üzerinde spor süspansiyonla gelmemişse aracınız;

-Amortisör değişimi

-Yay değişimi

-Ayar 

Bunlar tabi tamamen orjinal olsun derseniz. Yok maliyetli olur derseniz ki (spor yayın tane fiyatı 500,00 tl serviste) gerçekten uçuk rakamlar, eibach ya da voglant yay işinizi görür. 3,0 veya 3,5 yeterli. Fazlasını yapmak isterseniz işin teknik kısmıyla alakalı konuşuyorum süspansiyon değişimi de şart yine. Esneme payını da baz alaraktan. 

Aracınız hayırlı olsun,güle güle güzel günlerde kullanın.

 
Aracımı 97,200 tlye sattım yeni aracımda gelmiş resimlerini nerde paylaşabilirim şuna jant konusunda yardımcı olun Allah aşkına 18 jant olacak ona göre lastik orjinal jant olsun yeterli yardımlarınızı bekliyorum yeni aracıda 140.500 e 'aldım 2018 highline cam tavan dizel.Manuel vites.

 
@GururOzen 

Değerli Gurur Hocam

Golf tutkunu dostlar arasına hoş geldiniz.

Aracınız için aradığınız orijinal Durban jantlar çıkma olarak bulunabilir ancak siyah veya gunmetal denen koyu renkte değildir. Bu jantları size bulsa bulsa Durban Profesörü  Ender Hocam bulabilir. @Ender neden derseniz. Piyasada orijinal adi altinda satilanların tamamına yakını replika yani sahte.  Bu jantlar tek tondadır Ancak plastidip denen geçici boya ile de keyif alınır.

18 jant için mutlaka spor yay kullanmak zorundasınız. Aslında orijinal.spor yay markası olan Mubea yı tavsiye ederim çünkü konfor kaybı yaşamadan istediğiniz alçalmayı sağlayabilirsiniz.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@Ömer Kahraman sattığımdada aldığımdada sadece CAM TAVAN vardı ikiside manuel.Yenisinden bir resim geldi yükledim.Perşembe sanırım bende Yüce ALLAH 'ın izni ile ama buna 18 jant şart.
18 Durban jantlar sadece gümüş renginde tek renk üretilmiştir., Gun metel veya siyah olarak üretimi yoktur hocam.!

18 jant takacaksanız aracın amortisörleri ve yaylarını da değiştirmeniz gerekli., Spor süspansiyon amatisör ve yaylardan oluşan bir pakettir ve siz sadece 18" jant dğişimi ile bunu halletmeyi düşünüyorsanız., Pek tavsiye edilebilecek bişey değildir., Sadece 18 jant değişimi aracın sürüş dinamiklerini olumsuz yönde etkiler.! Tavsiyem 18 Durban jant ile beraber orjinal spor yay takımını ve spor amortisörleri de alıp kullanmanız olacaktır.,

Ayrıca amortisör ve yaylardan oluşan spor süspansiyon aracın motor seçeneğine göre farklılıklar içerir., Yani 1.4 TSI motorun spor süspansiyonu ile 1.6 TDI motorun spor süspansiyonu birbirinden farklıdır., Kısacası spor süspansiyon denilen (spor yay ve amortisörden oluşan) alacaksanız aracın motor seçeneğine ve Şasi numarasına göre bakılıp alınmalıdır.,

Bu arada bir sorum olacak;

Eski aracınız 2016 model 1.6 TDI Higline Manuel vites

beyaz renk (sadece cam tavan opsiyonlu) 35.000 km'de ve hasarsız-kusursuz

97.200 liraya sattınız doğru mu anlamışım hocam.?

Yeni aracınız hayırlı olsun iyi günlerde kullanmanızı dilerim..

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@silvershadow Üstadım şimartmayın beni. Durban konusunda biraz ilgiliyim diyelim üzerine de 3 defa Durban jant takımı aldığımdan ve 3-4 defa da arkadaşlara almış olmamız bizi profesör yapmaz  :000042-medium: sadece Golf e olan Tutkumuzun Durban Jant içinde geçerli olduğudur. 

Söz Konusu Durban Jant Bulmaya gelince inanın artık çok daha zor bulma kısmı... Bulduk diyelim bu sefer de sürekli yukarı çıkan Fiyatları dolayısıyla almak zor olacaktır. Durban jant Satışı gi,bi bir durum olursa Elbette ilk olarak Golftutkunu Forum sakinlerimize Buradan duyurusunu Konu açarak yaparım.  :'(

 
Arkadaşlar merhaba , 

Nasılsınız umarım iyisinizdir.

Sabah uçağım 6'da ankaraya gidiyorum öğleden sonra aracı teslim alıyorum.Kaskoyu yapan arkadaşlar yeni poliçeye eski aracın şase ve motor numarasını yanlışlıkla girdikleri için 1 gün kaybım oldu zelilname ile düzelttiler.Umarım hata olmaz sistemde ve zelilnamede yeni aracın şase ve motor numarası doğru olarak var.

Sattığım Aracı bayi 94 e alacağını belirtti bende hiçbiryere gitmeden hemen satmak adına 98'den ilanladım ve ilanladıktan 1.5 saat sonra 97.200 e sattım.

2-3 bine bakmadım yani hızlı elden çıkartmak istedim yenisini kaçırmamak beklememek zam yememek adına çokda ucuz almadım ama muhtemelen 1 sene sonra şuanki fiyattan 20 bin zamlı satılacaktır ondan zararım olacağını düşünmüyorum.

Durban konusunda ve araca uyumlu süspansiyon konusunda referans gösterdiğiniz arkadaşla iletişime geçeceğim.

Yoğunluktan yazamamıştım ama yarın Yüce ALLAH 'ın izni ile aracı aldıktan sonra 1 gün ankarada kalmayı planlıyorum direk istanbula dönmeyeceğim oteldeyken bolbol yazarım forumumuza :)

Çok teşekkür ederim hepinize kendinize çok iyi bakın bu araca ufak dokunuşlar yapacağız ince detaylar ama en iyisi olmalı dış görünüm olarak sadece konforu bozmayan bir süspansiyon sistemi 18 inc jant ve buna uyumlu en iyi lastikler bu şekilde olacak.

Hepiniz benim için değerlisiniz her mesajınızın ayrı önemi var.

Heyecanla mesajlarınızı bekliyorum kendinize çok iyi bakın.

 


Geri
Üst Alt