Vagcom 0-100 100-200 ve hp tork ölçümü


Katılım
13 Şub 2016
Mesajlar
92
Tepkime puanı
1
İsim
A
Vag ile 0-100 0-60 100-200 hızlanmalarının sürelerini nasıl alabiliriz ve anlık beygir tork değerlerini nasıl görebiliriz ? :000042-medium:

 
Vag ile 0-100 0-60 100-200 hızlanmalarının sürelerini nasıl alabiliriz ve anlık beygir tork değerlerini nasıl görebiliriz ?
Süre ölçmek için laptimer.
Anlık tork malesef sportif modeller hariç görülemiyor diye biliyorum.
Obd portundan bilgi alıp size aktaran programlar var onları deneyin.
Bkz google.
 
Süre ölçmek için laptimer.
Anlık tork malesef sportif modeller hariç görülemiyor diye biliyorum.
Obd portundan bilgi alıp size aktaran programlar var onları deneyin.
Bkz google.
Denedim ama lap timer açılmıyor. Biraz araştırdım mk6 da aralık belirliyorsun mesela 20 den 120 ye. Kaç saniyede çıktığını ölçüyor vag ile. Lap timerdan biraz daha farklı yani. Vag ile anlık değerlerinde okunabildiğini duymuştum. Hatta yazılım yaptırdığım yerde vag ile anlık değerleri izlemişlerdi. 

 
VCDS'in OBD2 functions ekranından anlık olarak takip edebileceğiniz değerler var, pek kurcalamadım ama aradığınız fonksiyonların orada olduğunu sanıyorum.

 
-01 engine

-Adv meas. Values

-Vehicle speed kismini secerseseniz extradan acceleration kismi acilacaktir.Acilan kisimdan(kadran sapmasiz) istediginiz hiz araliklarini olcebilirsiniz.

-Engine torque kismini secerekte anlik torkunu gorebilirsiniz arabanizin.

-Absolute manifold pressure,intake air temp...vs gibi degerleride okuyabilir,log kismina basip excel halinde log alabilirsiniz :)

-Direkt olarak guc hesaplama yok ama engine speed(devir) ile torku alip devir-tork formulunde yerine koyarak aracin gucunu hesaplayabilirsiniz.

-5. Vitesi bitirmezsinizde 4'u bitirip az cok fikir edinebilirsiniz

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@mehmetmert  mehmet hocam merak ettiğim bir konu var bu tork değerini nerden ölçüyor ?  Sizin aracınızda vcds ile 160 bg üstünü görebiliyor musunuz ?

 

Geri
Üst Alt