Seramik kaplama yaptıranları merak ediyorum



Bende yeni aldığım aracıma vw bayisinde yaptırdım. Seramik kaplama, kaput filmi, kapı eşikleri ni ve bagaj kapağının alt kısmını film kaplama yaptırdım. Aracım 2 gün bayiden kaldı. Seramik kaplama yapılırken sıcak bi ortamda araç bekletiliyormuş # onların deyişi ile fırınlama # aracı kendim yıkıyorum şimdiye kadar bi sıkıntı yaşamadım fakat aracın eteklerinde yağ tabakası gibi kir oluşuyor beni en çok rahatsız eden bu..

 
Üstadlar peki iyi kötü serviste bir seramik kaplama yaptırdık.Evet kalitesi tartışılsada yağmur damlacıkları bahsedildiği gibi toplanıyor ve bugün farkettim yıkandığında gerçekden güzel parlıyor.Tabi bu güneşli yaz aylarında daha belirginleşir.
Çok istesemde aracı çoğu zaman kendim yıkayamıyorum.Yıkamaya götürdüğüm yer arkadaşım ve özel cilalı şampuan kullanıyorum diyor.Hatta işyerini devraldıkdan sonra eski köpük makinası bu cilalı şampuanı sıkarken sürekli tıkandığı için değiştirdim dedi.
Şimdi ben bu seramik kaplamanın sürekliliğini sağlamak ve muhafaza etmek için ara ara yıkamadan sonra sürüp kullanabileceğim bir ürün tavsiye edebilirmisiz.Ve bilmiyorum ama şayet bu bahsettiğiniz zararlı ph yüksek sampuanla yıkıyorlarsa bu süreceğim ürün yinede fayda sağlarmı yoksa bir iler bir geriden ibaretmi yapmış olurum.

 
@kenan_y yüzeyinde derin,yüzeysel ve kılcal çizikleri bulunan sıfır araçlara uygulanır... diyorsunuz 

sıfır araçta nasıl oluşur bu derin ve yüzeysel çizikler ?

 
Seramik kaplama para tuzagidir

Insanlar yavas yavas anladilar bu islemin hicbir ise yaramadigini

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ben 3M yaptırmıştım çok memnunum. 7 ay oldu, yer yer etkisi azalmış olsa da hala daha güzel. Aracımı hep kendim yıkarım kaliteli malzeme ile. Seramik kaplama yaptırıp kasapta araba yıkatırsanız 1 ay bile dayanmaz. Kendi yıkama imkanı olmayanlar için ekonomik olan ıslak cilalar daha mantıklı olacaktır.
Benim memnun olma sebebim hem uzun süre verdiği parlaklık, hem de yıkama kolaylığı. Her türlü kiri üzerinden zahmetsizce çıkartabiliyorsunuz. Aracı bir ara 2 hafta yıkayamamıştım. Çok kirli olmasına rağmen karşıdan baktığınızda temiz görünüyordu.
Önümüz kış, Tac Systems Quartz Max ile bir bakım yapmayı düşünüyorum.

Ama tabi bu taş çarpması, anahtar testi falan onlar hikaye bence. Yahu camı çatlatan taş seramiğe zarar vermez mi hiç! Abartmayalım..


Sent from my iPhone using Tapatalk

 
Seramik kaplama para tuzagidir

Insanlar yavas yavas anladilar bu islemin hicbir ise yaramadigini
Açıkçası bende geçen sene sağlam bir yerde yaptırdım.

Yalnız şu konularda bende çok işe yaradı ;kılcal cizikler ve kuş pislikleri.

Kuş pislikleri tutunamıyor kolayca alınabiliyor.Kılcal çiziklerde yaptırmamdan bir sene geçmesine rağmen hala epey az.

Fakat ben arabayı yıkatırkende çok dikkat ettim.Kendi bezimi,süngerimi vs alıp teslim ediyorum her gittiğimde.

Araba en çok bu yıkamacı arkadaşlar tarafından çizilmekte çünkü.

Bunlar haricinde arabada o ilk yapılan zamanlardaki derin parlaklık sene falan sürmüyor.

Verdiğim paranın karşılığı için bu saydıklarım yeter mi bilmiyorum.Abarttıkları gibi iki sene falan korumuyor.(Arabayı garajda tutup hiç çıkarmayanları bilemem)

Her sene bu ücreti vermek de çok mantıklı değil tabii.

Siz neden para tuzağı olarak düşünüyorsunuz? 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Boya koruma ile seramik kaplama arasında ne farklılıklar vardır acaba? Birinden birini yaptıracağım kış geçtikten sonra ama hangisi daha faydalı olursa onu yaptırayım malum bütçe meselesi. 

 
Boya koruma ile seramik kaplama arasında ne farklılıklar vardır acaba? Birinden birini yaptıracağım kış geçtikten sonra ama hangisi daha faydalı olursa onu yaptırayım malum bütçe meselesi. 
Aslında ikisinin de uygulama adımları benzer ve hatta yüzey hazırlıkları aynı. İkisinde de sırasıyla aracı güzelce yıkamak, demir tozu temizliği yapmak, kil uygulaması yapmak ve polisaj işlemi ile çizik giderme işlemi yapmak gerekiyor. Yalnızca en son aşamada kullanılan ürünlerde farklılaşıyorlar. Son aşamada seramik kaplamada, bu iş için üretilmiş "seramik kaplama sıvısı" kullanılıyor ve sonra boya kürleşmeye bırakılıyor. Boya korumada ise son aşama olarak Glaze ve Wax uygulaması yapılıyor. (Yanlışsam lütfen düzeltiniz)

Seramik kaplama sıvıları oldukça pahalı ürünler fakat buna istinaden koruyucu özellikleri çok daha uzun sürüyor. Boya korumada yapılan işlem ise senede 2-3 kere tekrarlanması gerekiyor çünkü en iyi Wax ürününün bile etkisi en fazla 3-4 aylık oluyor.

Fakat siz seramik de yaptırsanız boya koruma da yaptırsanız şunu çok iyi bilmelisiniz ki, uygulama sonrasında aracın boyasına çok daha dikkatli bakmalısınız. Seramik veya Wax sonrası özel yıkama şampuanları ile arabayı yıkamanız gerekir. Aksi takdirde ürünlerin koruyuculuğu çok kısalacaktır ve fiyat/performans oranı oldukça yukarı çıkacaktır. Zaten pek çok kişinin bu uygulamalara "para tuzağı" demesinin nedenlerinden birisi de bu oranı koruyamamalarından kaynaklanıyor.

 

Geri
Üst Alt