Ön Camdaki Buzu/Karı Nasıl Temizliyorsunuz?


Cibuti

Üye
Katılım
10 Haz 2016
Mesajlar
120
Tepkime puanı
9
İsim
'
Değerli hocalarım,

Malumunuz kış günlerindeyiz. Sabahları ön camda oluşan buzu nasıl eritiyorsunuz? Ben sabahları işe gitmek için 20 km mesafe kat etmeme rağmen iş yerine ulaştığımda buz hala erimemiş oluyor.

Silecek suyu falan sıkıp defalarca temizliyorum ön camı, anca o zaman görüş mesafem düzeliyor. Sizde durum nasıl?

Yer: Eskişehir

 
keşke ön cam ısıtmada olsaydı arka cam gibi.kışın sabahları çok zamanımı alıyor.

 
@Cibuti En güzel çare kapalı otopark hocam :)

 
@MSENe diyorsun hocam Eskişehir'de arabayı park edecek açık alan bile bulamıyoruz, kaldı ki kapalı otoparkımız olsun :)

 
Ön cama sıcak su dökmek çatlama riskini yükseltir ayrıca sıcak su, soğuk havada daha hızlı donacaktır. Bunun yerine 2/3 oranında izopropil alkol kullanın çok daha iyi. Hazırlanması da şu şekilde: Eski bir camsil veya oda kokusu fısfısının 2/3 ünü izopropil alkol ile 1/3 ünü de su le dolduruyorsunuz. Buz tutmuş cam üzerine sıktığınızda anında buzları eritiyor.


Sent from my iPhone using Tapatalk

 
Buz sökücü spreyler bulunuyor.5 tl.Oldukça etkili oluyor.Tavsiye ederim.Autokit firmasının var mesela.Başka firmaların da vardır.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

 
3 yil agrida kaldim,- 35 dereceleri gordugumuz oldu.Denemedigim cozum kalmamisti buz sorunu icin(ozellikle ic buzlanma).Sonunda bolgenin yerlilerinin cozumunu uyguladim ve ise yariyordu,deneyebilirsiniz: araci park etmeden once 4 camida acin,havalandirmayi soguga alip son kademede calistirin 1 dakika ve icerdeki nemli havayi soguk temiz hava ile degisitirin.araci kapatin ve camin ustune dis taraftan yagli kagit serin(kasaplardan alabilirsiniz kagidi,bezde olur ama yapisir bez).sabah yagli kagit yapismayacagi icin rahatlikla camdan alabilirsiniz,icerden de nem olmadigindan buzlanma olmayacaktir.

Zamaninda igdir migrosta donma onleyici sprey bulmustum,onu icerden cama sikip sabah etmistim,geldigimde camda mavi bir buz ve torpidoda tamamen donmus donma onleyici sprey vardi

 

Geri
Üst Alt