Uzaklaşınca kapıların kilitlenmemesi sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan CanSly
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

CanSly

Üye
İsim
Can
Araç
Golf 8.5 Style
Merhaba dostlar,

Araçtan inip uzaklaşınca kapıların otomatik kilitlenmemesi sorunu yaşıyorum, bazen kilitliyor bazen kilitlemiyor, kafasına göre hiç bir standardı yok. Çözüm bulabilen veya sorunu yaşayan var mı?

bazen oluyor bende de normal bence

Sesli ikaz olmadığı için sürekli bakarak kontrol etmek gerekiyor. Eski araçlarımda böyle bir sorun yaşamadığım için yadırgıyorum açıkçası.

Benzer sorun hepimizde var sanırım. Benim tespitim şu şekilde oldu: Aracın sağında veya solunda çok yakın başka araçlar varsa, sinyalle ilgili kafası karışıyor. Daha açık alanlarda kilitleme daha doğru çalışıyor. Anahtar piliyle de alakalı olabilir; çünkü pil çok çabuk zayıflıyor.

Benzer sorun hepimizde var sanırım. Benim tespitim şu şekilde oldu: Aracın sağında veya solunda çok yakın başka araçlar varsa, sinyalle ilgili kafası karışıyor. Daha açık alanlarda kilitleme daha doğru çalışıyor. Anahtar piliyle de alakalı olabilir; çünkü pil çok çabuk zayıflıyor.
Ben de sizin gibi düşünüp ilk iş pili değiştirdim ama sonuç alamadım. Servise de sordum onlarda kontrol etti donanımsal sorun yok, jammer'a denk geliyorsunuzdur diyorlar :LOL:. Yazılımdan sesli ikazı açmalarını istedim, böyle bir uygulamamız yok cevabını aldım klasik.

Son düzenleme:
Çözüm değil ama el ile kapı kolunun üstündeki dokunmatikten kitleyin. En azından kafayı çevirip bakmanız gerekmez. Anahtar da cebinizde kalır

Çözüm değil ama el ile kapı kolunun üstündeki dokunmatikten kitleyin. En azından kafayı çevirip bakmanız gerekmez. Anahtar da cebinizde kalır
Mecburen bu şekilde kullanıyorum zaten, ancak araçta bulunan ve sorunsuz çalışması gereken bir donanımın kullanım dışı olması bana mantıksız geliyor, Doğuş oto her ne sorsak ya yazılım bekliyor ya da bu modeller böyle gibi cevap veriyor, haliyle kabul edilebilir değil.

Mesela senelerdir trafik işaret tanıma sistemi için güncelleme bekliyorlar. Yok silecek için cam suyunu bizden almazsanız silecek motoruna ve sileceğe garanti vermeyiz. Arkadaş cam suyunu senden aldım da konsantre cam suyu sattığın, içine koyacağım suyu da mı analiz edeceksin garantiye girmesi için.

Mecburen bu şekilde kullanıyorum zaten, ancak araçta bulunan ve sorunsuz çalışması gereken bir donanımın kullanım dışı olması bana mantıksız geliyor, Doğuş oto her ne sorsak ya yazılım bekliyor ya da bu modeller böyle gibi cevap veriyor, haliyle kabul edilebilir değil.

Mesela senelerdir trafik işaret tanıma sistemi için güncelleme bekliyorlar. Yok silecek için cam suyunu bizden almazsanız silecek motoruna ve sileceğe garanti vermeyiz. Arkadaş cam suyunu senden aldım da konsantre cam suyu sattığın, içine koyacağım suyu da mı analiz edeceksin garantiye girmesi için.

Ne zaman acelem olsa ya da elim dolu olsa kilitlemiyor. Anahtarın algılama mesafesinin dışına çıkmışsam bir de; poşetleri yere koy, anahtarı cepten çıkar, kafaya daya, düğmeye bas 😂

Stellantis grubu da arada kilitlemiyor ama daha nadiren oluyor onda.

Pili değiştirmeyi deneyin. Bende de aynı sorun vardı değiştirince düzeldi.

Geri