Golf7 1.6 Yüksek Yağ Sıcaklığı

emreeskype

Üye
İsim
Emre
Araç
Golf7 1.6TDI
Merhabalar, aracımı yaklasık 6-7 ay önce satın aldım aracta su eksiltme sorunu var bunu biliyorum kontrollü sekilde kullanıyorum henüz net bulunamadı su eksiltme sebebinin ne olduğu fakat, araçta bugün 26-27 derece hava sıcaklığında yaklasık 100-110km/hla 50-60km kadar yol yaptıgımda aracımın 115-120derece yağ sıcaklıklarına ulaştığını gördüm bunun normal olduğunu düşünmüyorum yaklasık 3-4bin km önce yağ filtre vs hepsi değişmişti daha önce yaşayan var mı problem ne olabilir sizce

Merhabalar, hangi yağı kullanıyorsunuz? Su eksiltme problemi için genleşme kabından tahliye ediyor olabilir mi? Kontrol etmiş miydiniz?

hocam 200+ 10-15 dakika gittiğimde bile yağ sıcaklığı 125 e anca geliyor.

su kaçağı için şunları kontrol edin
Egr
devirdaim (2 tane var ikisinide kontrol ettirin)
Hortumlar
genleşme kabı
radyatör

yağ sıcaklığının o kadar artması yağ soğutucusu veya kalitesiz motor yağından kaynaklanıyor olabilir

VW 507 00 onaylı 5w30 yağ kullanmanız gerekli tercihen castrol shell mobil liquı molly kullanabilirsiniz

hocam 200+ 10-15 dakika gittiğimde bile yağ sıcaklığı 125 e anca geliyor.

su kaçağı için şunları kontrol edin
Egr
devirdaim (2 tane var ikisinide kontrol ettirin)
Hortumlar
genleşme kabı
radyatör

yağ sıcaklığının o kadar artması yağ soğutucusu veya kalitesiz motor yağından kaynaklanıyor olabilir

VW 507 00 onaylı 5w30 yağ kullanmanız gerekli tercihen castrol shell mobil liquı molly kullanabilirsiniz
1.6 TDI motor
devirdaim 2 tane mi var..? :D

Yardımcı ek sirkülasyon pompası olmasın o kastetmek istediğiniz..?

Grupta Bi Kaç Kişini Daha Bu Konudan Muzdarip. Ama Ne Tuhaftır ki Sonuca Ulaşabilen Yok Malesef :(

Geri