Yan ve arka camlar buğu sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan polowner
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

polowner

Yeni Üye
İsim
Yasin
Araç
Polo
Arkadaşlar merhaba, 2020 polo sahibiyim. Bildiğiniz gibi bu aralar havalar İstanbul’da oldukça yağışlı geçiyor. Buğu oluşmaması açısından havalandırmayı açıyorum ön cam çözülüyor ve fakat yan camlarda bir miktar buğu olmaya devam ediyor. Arka taraf yan camlar ise komple buğulu kalıyor. Fitillerden hava falan mı alıyor acaba ne dersiniz? Neyi yanlış yapıyorum çözemedim. Görüş açım çok zayıflıyor bu şekilde sonbahar ve kış aylarında.

Arkadaşlar merhaba, 2020 polo sahibiyim. Bildiğiniz gibi bu aralar havalar İstanbul’da oldukça yağışlı geçiyor. Buğu oluşmaması açısından havalandırmayı açıyorum ön cam çözülüyor ve fakat yan camlarda bir miktar buğu olmaya devam ediyor. Arka taraf yan camlar ise komple buğulu kalıyor. Fitillerden hava falan mı alıyor acaba ne dersiniz? Neyi yanlış yapıyorum çözemedim. Görüş açım çok zayıflıyor bu şekilde sonbahar ve kış aylarında.
Klima da AC açık olsun ve iç hava sirkülasyonu kapalı olsun.

Klima da AC açık olsun ve iç hava sirkülasyonu kapalı olsun.
iç hava sirkülasyonu açık olunca ön cam buğusu bile gitmiyor hocam :)
dediğiniz gibi AC açık olunca içerideki nemi azaltır, faydası olur
acaba polen filtresinin ömrü mü bitti? ne zaman değiştirmiştiniz? @polowner

En temizini söyleyeyim, 22 derece auto açın bırakın kendisi halletsin her şeyi 😄

Selamlar,
Belki size mantıklı gelmeyecek ancak denemenizi öneririm.
Camlarınızın temiz olduğundan öncelikle emin olun, araç içini temizlediğiniz bazı kimyasallar dahi araç camlarında buğu oluşumuna sebep olabiliyor. Bu şekilde düşünüp buğu oluşmasına sebep olabilecek sürekli uçuşan bir kimyasal ya da sıvı (koku, araç içi temizleyici deterjan, sıcak su/çay/kahve :) ) varsa aracınızda
Buğuların hızlı çözülmesi için mutlaka klimayı aktif edin.

Geçen hafta hatun aracın kliması ya da kaloriferi bozuk buğular çözülmüyor diye söylendiğinde, yukardaki saydıklarımı uyguladım, camları ve iç trimleri güzelce temizleyip fıs fıs kolonya ve aynada asılı kokuları çöpe attım, 1haftadır şikayet gelmedi çözüldüğüne inanıyorum :)

Öncelikle sorunun kaynağını bulmanızı öneririm. Araç buğulanma yapıyorsa kuvvetle muhtemel bir yerden su alıyor olabilir. Aracın özellikle bagaj havuzundan başlayarak detaylı bir kontrol yapınız. Her hangi bir yerde ıslanma var mı kontrol ediniz. Bir sorun yoksa araç böyle buğulanmaz.

Bende camlarda rüzgarlık var ve sürerken camları bir iki parmak açık bırakırım. O halde bile buğu yapar. Hele araçta birden fazla kişi varsa buğu çok daha yoğun oluyor. Buğunun sebebi içerdeki nemin soğuk cama temasından kaynaklıdır. Klimayı ön cama yönlendirerek öncelikle ön cam olmak üzere içerideki havanın nemi azaldıkça diğer camlardki buğu da gidecektir.
Fanın normalden ön cama yönlendirince klimayı otomatik açıyor. Sonra normale çevirince de kapatıyor.

Geri