Şanzıman yağı değişiyor mu ?

İsim
Çetin
Araç
Golf 8 Active
Arkadaşlar merhaba
DQ381 şanzımanın yağı değişiyor mu değişiyorsa kaç km de bir değişmesi lazım bilgisi olan var mı ?

Değişim zarurî evet. Periyot olarak da her 60.000KM

Arkadaşlar merhaba
DQ381 şanzımanın yağı değişiyor mu değişiyorsa kaç km de bir değişmesi lazım bilgisi olan var mı ?
Değişmesi gerekiyor.

Aynı yağlı triger misali, balata parçaları yağın içinde birikiyor bundan dolayı 60 bin km de 1 defa servis değişim öneriyor ama 80 bin kmlere kadar çıkartılabilir. Ancak dq381 e sahip araçların kavraması normalde 250-300 bin km ömrü vardır, yağ periyodunu 60 binde 1 defaya çekip, doğru ve trafiksiz kullanımda 400 bin kmyi çok rahat deviriyor.

Arkadaşlar merhaba
DQ 381 ‘de hem şamzıman yağı hem de şanzıman yağ filtresi değişir,

Servisin değişim periyodu 60 bin km ‘dir, değişmediği taktirde şanzımandan oluşacak arızalarda garanti dışı bırakma durumları yaşandığı olmaktadır,

Araç 4x4 (4Motion) ise yağ değişimine ilave olarak aynı zamanda arka diferansiyel yağı ve transfer kutusu yağı da değişir.

Değişmesi gerekiyor.

Aynı yağlı triger misali, balata parçaları yağın içinde birikiyor bundan dolayı 60 bin km de 1 defa servis değişim öneriyor ama 80 bin kmlere kadar çıkartılabilir. Ancak dq381 e sahip araçların kavraması normalde 250-300 bin km ömrü vardır, yağ periyodunu 60 binde 1 defaya çekip, doğru ve trafiksiz kullanımda 400 bin kmyi çok rahat deviriyor.
Araç ilk elden ve düzgün kullanılırsa dediğiniz kavrama ömrü doğru olabilir ancak geçmişi bilinmeyen ve hor kullanılan dq381 de olsa kavraması artık bitebiliyor. Arteon aracımda başıma geldi 112 binde aracı aldım 125'de kavrama değiştirdim. Çünkü araçtaki titreme sarsıntı vuruntu ve konforsuzluk birhayli fazlaydı. Kavrama ve volant değişince aracın aslında çok pürüzsüz kalkabildiğini öğrendim 😁 yani dikkat etmek lazım çünkü dq381'in parça fiyatları çok daha tuzlu

Araç ilk elden ve düzgün kullanılırsa dediğiniz kavrama ömrü doğru olabilir ancak geçmişi bilinmeyen ve hor kullanılan dq381 de olsa kavraması artık bitebiliyor. Arteon aracımda başıma geldi 112 binde aracı aldım 125'de kavrama değiştirdim. Çünkü araçtaki titreme sarsıntı vuruntu ve konforsuzluk birhayli fazlaydı. Kavrama ve volant değişince aracın aslında çok pürüzsüz kalkabildiğini öğrendim 😁 yani dikkat etmek lazım çünkü dq381'in parça fiyatları çok daha tuzlu
Hocam octavia,golf,passat (yüzde 70i), a3 gibi gibi araçlarda dq200 kullanılmasının sebebi dq200 maliyetlerinin düşük olması.

Dq381 kullanılan araçlar biraz daha üst segment araçlardır. Gerçi cupra formentor da yağlı tiple geliyor ancak oturunca koltuğuna sportif davranasın geliyor zatem. Aracına göre de maliyeti oluşuyor tabii.

2.0 tdi 2020 b8.5 passatın kavramasının 340 bine kadar kullanıldığını gördüm hocam.

Kullanım çok etkili evet dq200 ü kimi 220 bin kmde bitiriyor kimisi de 70 bin kmde

Geri