Jant Yay Lastik Fikirleriniz

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan omer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

omer

Katılımcı Üye

İsim
omer
Araç
Golf 8.5 1.5eTSI life
Merhaba arkadaşlar,
Önceki Golf 8 Life aracımda Valencia jant + Continental PremiumContact 7 kombinasyonu kullanmıştım ve gerçekten çok memnundum. Araçtan da jantlardan da aşırı keyif alıyordum. Aracı satınca, “nasıl olsa yeni araçta farklı bir jant seti denerim” diye düşünerek Valencia’ları satmıştım ama açıkçası sonradan biraz pişman oldum. Neyse, olan oldu. Şimdi yeni Golf 8.5 Life aracımda farklı bir kombinasyon denemek istiyorum. Aklımdaki setup şu şekilde:
  • Eibach Pro Kit E10-85-051-03-22 – 17k
  • MSW P1 5x112 8x18 ET48 Matt Graphite – takım 37k
  • Continental SportContact 7 225/40 R18 – 4 adet 27k
Toplamda yaklaşık 80k gibi bir maliyet çıkıyor.

Asıl kafama takılan konular şu:
Şu an araçta 16 jant var, 18’e geçiş baya belirgin olacak. Araç 1.5 116 hp, bu kombinasyon motoru çok yorar mı sizce?
Diğer taraftan, yol tutuş ve sürüş zevki tarafında ciddi artış olacağını tahmin ediyorum ama bunu yaparken konfordan ne kadar ödün vermiş olurum, orası soru işareti. Günlük kullanımda çok pişman eder mi, yoksa kabul edilebilir seviyede mi kalır emin olamadım.

Bir de işin garanti boyutu var. Aracı alırken 1 yıl ek garanti yaptırdım, yani toplamda 3 yıl garantim var. Yarın öbür gün garantilik işimiz olduğumuzda servis kıllık yapar mı?

Bu kombinasyonu düşünen veya benzer setup kullanmış olan varsa yorumlarını merak ediyorum.
Özellikle 18 jant + spor yay + 116 hp motor tarafında tecrübesi olanlar yazarsa çok faydalı olur.

Teşekkürler şimdiden.

bir diğer seçenek eibach yay almadan standart yaylar ile 18 jant denemek. araç çok leylek gibi mi olur acaba

1.2 Tsı Golf 7 aracımda Eibach pro kit var yazlık 17" Dijon - kışlık 16" dover kullanıyorum. Konfor anlamında farkediyor(standart kullanıcıyı üzen bi fark değil bence çok hissedilmiyor) yakıt 0.5 artıyor gibi. Ben hiç 18 i deneyimleyemedim ama 16" -> 18" geçişlerde hissedilir diye düşünüyorum.

Bozuk yollarda kullanıyorsanız ya da aracı sert kullanıyorsanız iki kere düşünün derim. Her ne kadar MSW olsada yanak çok ince olduğu için darbe anında direkt janta iletiliyor göbekten yamulmalar meydana gelebiliyor. 17 jant ya da 18 inç orijinal VW jantı önerebilirim. Mesela GTI jantları var Richmond 35-40 bin TL civarında bulunabiliyor.

Bahsettiğim olayı önceden deneyimlediğim için sizede öyle bir tavsiyede bulundum. İstanbul’da düzgün yol yok ve biraz hızlanayım derken 20 tane çukura giriyorsun günün sonunda jant 8 dönüyor, balans tutmuyor.

Her yerde 17 coventry arıyorum keşke biraz daha yaygın olsa

Geri