Aks Taşıyıcısının Yamuk Olması

burakrasit

Yeni Üye
İsim
Burak Raşit Oçak
Araç
Golf 6
Hocalarım selamlar, bugün arabaya rot yaptırırken usta sağ aks taşıyıcısının yamuk olduğunu söyledi, arabamın sağ taraftan bir kazası bildiğim kadarıyla yok. Arabayı alalı çok olmadı, Exper de bir şey dememişti. Arabada daha önce yay presli şekilde kullanılmış.

Ustaya sorduğumda presli yaydan olmayacağını, değiştirirsek bilyaların vs değişmesi gerektiğini söyledi.

Sizce bu neyden olmuş olabilir? Ve böyle kullanmam sorun teşkil eder mi? Acil olarak yaptırmam gereken bir durum mu?

Şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba, çok sert çukura vb girildiyse yamulmuş olabilir. Siz sürerken herhangi bir çekme vb yapıyor mu? Eğer yapmıyorsa devam edin bence

Upvote 0
Merhaba hocam. eğer sert bi şekilde çukura düşüldüyse yamulmuş olabilir mümkün olan en kısa sürede değiştirin ihmal etmeyin

Upvote 0
Mekanik on takim da herhangi bir parçanın değişimini ertelemek yada degistirmenek ilerde daha büyük sorunlar yaratabilir

Ben olsam en kisa surede degistirirdim cok pahali bir parca oldugunu da sanmiyorum

Upvote 0
Hocalarım selamlar, bugün arabaya rot yaptırırken usta sağ aks taşıyıcısının yamuk olduğunu söyledi, arabamın sağ taraftan bir kazası bildiğim kadarıyla yok. Arabayı alalı çok olmadı, Exper de bir şey dememişti. Arabada daha önce yay presli şekilde kullanılmış.

Ustaya sorduğumda presli yaydan olmayacağını, değiştirirsek bilyaların vs değişmesi gerektiğini söyledi.

Sizce bu neyden olmuş olabilir? Ve böyle kullanmam sorun teşkil eder mi? Acil olarak yaptırmam gereken bir durum mu?

Şimdiden teşekkür ederim.
Hocam aks taşıyıcıda sorun olsa araçta bir sorun olduğunun farkında olursunuz. Aracınız sağa çeker veya rot ayarınız tutmaz. Bunlar rahatsız edici düzeyde olur aracı zor kullanırsınız. Bundan dolayı derhal değişim yapmak şart.

Aks taşıyıcıda sorun olmasının en temel sebebi kazadır. Belki kaportasal olarak kazası yoktur ancak sağ kısımda, alttan bir darbe almış olabilir.

1 metre genişliğinde çukura da düşseniz o aks taşıyıcı tek seferde bu hale gelmez. Sürekli o tarz çukura düşesiniz ki olsun. Yüksek kaldırımlı yere birden fazla çıkıldıysa da yamukluk yapar. Kaldırımlar alt takımın en büyük düşmanıdır.

Upvote 0

Geri