Yakıt tasarrufu için uygun devir

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Metal06
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İsim
Özcan
Araç
Golf 1.5 Tsi impression
Herkese merhaba. 10 yıl 1.4 eco TSI 150bg Leon kullanımından sonra bende impression paket bir golf alarak aranıza katıldım. İşyerim evime 28km dümdüz ışık, trafik vs yok. Erken çıktığım zamanlar Leon ile 80km'ye sabitlediğimde 1700 devir civarı gidiyordum ama golf ile 80km'de neredeyse 1400 devir altında gidiyor. Düşük devirde gitmenin yeni motorlarda bir sıkıntısı olur mu acaba?

80 sabit düz yolda 6. Vites gitmek yerine 5. Vitese alıp 1700 devir gitmek daha sağlıklı olabilir .

Evet 1400 dv motor icin düşük bir devir

Ben olsam haftada 4 gun 1400 devir

1 gun yuksek devirde giderdim motor sagir olmasin diye ne kadar doğru bilmiyorum

Herkese merhaba. 10 yıl 1.4 eco TSI 150bg Leon kullanımından sonra bende impression paket bir golf alarak aranıza katıldım. İşyerim evime 28km dümdüz ışık, trafik vs yok. Erken çıktığım zamanlar Leon ile 80km'ye sabitlediğimde 1700 devir civarı gidiyordum ama golf ile 80km'de neredeyse 1400 devir altında gidiyor. Düşük devirde gitmenin yeni motorlarda bir sıkıntısı olur mu acaba?
Tak 6 ya bir şey olmaz. Yokuşta falan boğma ama düşür vitesi.

Ayrıca Bülent hocamın dediği gibi arada devirlendir. Devir çevirmek iyidir :)

80 sabit düz yolda 6. Vites gitmek yerine 5. Vitese alıp 1700 devir gitmek daha sağlıklı olabilir .

Evet 1400 dv motor icin düşük bir devir
Tasarruf açısından 5. Vitesle gitmek hiç mantıklı değil.
Ben olsam haftada 4 gun 1400 devir

1 gun yuksek devirde giderdim motor sagir olmasin diye ne kadar doğru bilmiyorum
Dediğim gibi leonu 10 yıl genelde bu şekil kullandım. Bastığımda da 200u çok rahat görüyordu. Bende bilemiyorum gerçekten var mı motorun sağır olması gibi birşey?
6. Vitesi 100 km /h hızı devirdikten sonra kullanmak daha mantıklı gibi
Düz yolda 80 ile giderken göstergeden 6 yı istiyor araba.
Tak 6 ya bir şey olmaz. Yokuşta falan boğma ama düşür vitesi.

Ayrıca Bülent hocamın dediği gibi arada devirlendir. Devir çevirmek iyidir :)
Tabi yokuşta belli ediyor o zaman basıyorum tabiki. Manueli zaten keyif için alıyorum. İlk kalkışta tak tak vites atmak başka. Kalkışlarda seri kalkiyorum ama acelem olmadığında da düzde aracın az yakması hoşuma gidiyor. Teşekkürler.

Aracta 9 vites olsa ? Tasarruf icin 80 hızda 9.vitesdemi gideceksiniz ?

80 hızda 5. Vites optimaldir.

Bence 1500 devirin altı her sürüş yetersiz devirdir

En ideal devir 1750 devirdir aslında

2000 devirler ? 2500 devirler ? bu devirlere tümden karşıyım . Hic gerek yok

Geri