Kapalı otopark kiralamak mantıklı mı?

İsim
köksal
Araç
golf 1.5 etsi 2024
Selamlar arkadaşlar.

Sizce eve yakın yerde aylık kapalı otoparka 5 bin tl vermek mantıklı mı değil mi?

Evin etrafı ve çevresi çok dolu ve yokuş.
Park ederken ne kadar uygun boşluk bıraksam da arabalar değiştikçe gelen hep uygunsuz park edip gerekli boşluğu kaybettiriyordu. Saçma bie aralık kalırsa da biri girmeye uğraşıp resmen kendini itttire ittire sığdırıyordu.
Geceleri parkederken tapmpon tampona ufak tıklamaları çok gördüm.

Kağıt toplayıcılar, çocuklar, kedi, kuş, karga, belediye araçlari, v.s siz de bilirsiniz.

uzağa bıraksam bu sefer de aracı görmüyorum. Kuş pisliği ve yine aynı dertler baki zaten.

aracı hafta içi kullanmıyorum. Bellki akşamları o da park yeri bulamayacam diye hevesim kaçıyor zaten.

Is yerine götürsem sanki aracı cebimde tasiyot musum gibi hissediyorum ayrica aracı oglum da kullaniyor bazen.

Kışın kapalı otoparkı kullandım. Bir de çok sıcak aylarda yaparım diyordum ama açıkcası konfor da hoşuma gitti haliyle. Ne yer bulma telaşın var ne bir şey.

Eski arabalarıma hep park ederken tıkladılar. Tamponların kaporta ile birleşin yerlerindeki tırnaklar hep kırıldı. Bunu bıraktığım gece sürtmüşlerdi zaten.

Bu para da acıkcası cok geldi ama fiyatlar böyle. Ama toplamda Senede 50 bin lira otopark deyince de çok geliyor. Bu fiyata bu lokasyonda otopark yok bu arada. En uygunu bu.

Velhasılıkelam siz ne dersiniz. Sizin de görüşlerinizi dinlemek isterim.

Lokasyon tabii ki istanbul avrupa yakası.

Ümraniye'de aylık 3.500 lira veriyorum, bana çok geliyor ama büyük kolaylık gerçekten. Sokakta olsa kuvvetli rüzgar estiğinde bile arabanın başına ne gelecek diye endişe ediyordum.

aylık 5 cok ya 3 olsa yapılır

@barabellum
İstanbul’da 5 bin liraya aylık otopark ücreti neredeyse pek kalmadı, fiyat (istanbul için) kötü değil, hatta iyi bile diyebiliriz eğer dediğiniz otopark gerçekten kapalı ise ve aracın anahtarını bırakma gibi zorunluluk yok ise,

Semt neresi..?

ISPARK ‘ın kapalı otoparkları da aylık abonmanlık ile uygun fiyatlı olabiliyor yakınızda kapalı ispark varsa bir görüşüp fiyat alınız, en uygun fiyatlı olanlar ispark’ın kapalı otoparklarıdır,

Eğer bırakmayı düşündüğünüz kapalı otopark güvenli ise, Bir de özellikle kedi popülasyonuna dikkat ediniz,

Eğer otoparkın içine kedi bakım evi gibi mama, süt, su vs.. bırakılıyorsa orada oluşan kedi popülasyonu yüzünden kediler araçların üstünde dünya turuna çıkıp aracı çiziyorlar, ön camın oraya sileceğin olduğu bölgeye çiş benzeri kokularını bırakırlar, motor sıcak olduğunda aracın altından motor alt muhafazanın oradan motora ulaşarak yavrularını bırakır vs.. bir sürü istenmeyen durumlar yaşanabiliyor, Arabayı koruyayım derken bu sefer de sokak hayvanları yüzünden istenmeyen durumlar ile karşılaşabilirsiniz, bu gibi durumları iyi gözlemleyiniz.

@barabellum
İstanbul’da 5 bin liraya aylık otopark ücreti neredeyse pek kalmadı, fiyat (istanbul için) kötü değil, hatta iyi bile diyebiliriz eğer dediğiniz otopark gerçekten kapalı ise ve aracın anahtarını bırakma gibi zorunluluk yok ise,

Semt neresi..?

ISPARK ‘ın kapalı otoparkları da aylık abonmanlık ile uygun fiyatlı olabiliyor yakınızda kapalı ispark varsa bir görüşüp fiyat alınız, en uygun fiyatlı olanlar ispark’ın kapalı otoparklarıdır,

Eğer bırakmayı düşündüğünüz kapalı otopark güvenli ise, Bir de özellikle kedi popülasyonuna dikkat ediniz,

Eğer otoparkın içine kedi bakım evi gibi mama, süt, su vs.. bırakılıyorsa orada oluşan kedi popülasyonu yüzünden kediler araçların üstünde dünya turuna çıkıp aracı çiziyorlar, ön camın oraya sileceğin olduğu bölgeye çiş benzeri kokularını bırakırlar, motor sıcak olduğunda aracın altından motor alt muhafazanın oradan motora ulaşarak yavrularını bırakır vs.. bir sürü istenmeyen durumlar yaşanabiliyor, Arabayı koruyayım derken bu sefer de sokak hayvanları yüzünden istenmeyen durumlar ile karşılaşabilirsiniz, bu gibi durumları iyi gözlemleyiniz.
kapalı evet. anahtar bırakma derdi yok. kağıthane civarı lokasyon. ispark yakında yok çok uzak kalıyor kapalısı. kedi görmedim baktım. sağdan soldan damlayan sular da yok. güvenlikli. sıcaklık stabil.

fiyat olarak açıkcası daha düşüğünü ben de görmedim. sadece sizin görüşlerinizi merak ettim.
bunu rutin giderlere sokmak, aracın yıllık giderlerindeki en pahalı kalem olacak kaza bela olmadıktan sonra. o yüzden açıkçası görüşleri merak ettim.

kapalı evet. anahtar bırakma derdi yok. kağıthane civarı lokasyon. ispark yakında yok çok uzak kalıyor kapalısı. kedi görmedim baktım. sağdan soldan damlayan sular da yok. güvenlikli. sıcaklık stabil.

fiyat olarak açıkcası daha düşüğünü ben de görmedim. sadece sizin görüşlerinizi merak ettim.
bunu rutin giderlere sokmak, aracın yıllık giderlerindeki en pahalı kalem olacak kaza bela olmadıktan sonra. o yüzden açıkçası görüşleri merak ettim.
hocam 5 bin istanbul için normal görünüyor, bütçenizi çok yormayacaksa bence devam edin. anadolu yakasında oturan biri olarak zaten avrupada yaşayıp da araba sahibi olmak delilik gibi geliyor bana. ciddi anlamda park sorunu var.

Bazen bende bu ikilemde kaliyorum yillik 5.000 den 60.000 tl yapiyor

On arka tampon cizikler icinde hic birini ben yapmadim

Kuzenimim araci ayni mahalledeyiz sifir aracini kapali ispark koyuyor orda da essek gibi kapilari carpiyorlar kusursuz tutamiyor aracini en büyük avantaji park yeri aramadan direk giriyor

Her gun disari cikip park yeri derdim olsa otopark koyardim haftada 1 gun bazen cikartiyorum ( arkadaslar aliyor beni sagolsun cikartmiyorum )

Yilda 60 bin verecegim masrafi on arka tamponu her yil 20 bine boyatsam daha avantajli geldigi icin simdilik otopark uyelik yaptirmadim

Zaten uye olmaya karar versemde sira var 6-7 ayda zor sira gelir

bütçeyi yorar elbette ki lakin şunu merak ediyorum. arabasını sevenler ne yapıyor. 20 yıldır arabam var benim hep istanbul'daydım. hiç kapalı otoparka koymadım. şimdi tadını alınca bırakasım mı gelmiyor, yoksa bu olay mantıklı mı.

kalburüstü insanlar hariç bunu yapan var mı, yaygın mı,
yoksa ben bu keyfin rüyasına mı dalıyorum :)

bunu rutin giderlere sokmak, yıllık giderlerindeki en pahalı kalem olacak kaza bela olmadıktan sonra. o yüzden açıkçası görüşleri merak ettim.
Kedi var mı yok mu öğrenmek için otopark kolonlarının diplerinde mama vs.. var mı kontrol ediniz, bir de otaparkın köşelerini kontrol ediniz,

Güvenlik ve kamera varsa,

Giriş ve çıkışlarda bariyerlerin açılması kart sistemi ile veya aracın plakasını okuyarak bariyer açılıyorsa okeydir, yani giren çıkan araçlar dingo’nun yeri gibi kafasına göre girip çıkan bir yer olmasın, en azından bariyer olursa giren çıkanın kim olduğu belli bir yer olur güvenlik açısından,

Otoparkta biraz gezinip park etmek için beğendiğiniz yerleri en az riskli dip-dibe olmayan yerleri belirleyiniz. :)

Tavandan su akma olayı yağmurlu havalarda belli olur, yağmurlu bir günde nerelerden akıyor veya akmıyor o zaman anlayabilirsiniz,

5 bin lira çok gelebilir ama İstanbul’da daha uyguna bulmanız imkansız gibi bişey.

Kedi var mı yok mu öğrenmek için otopark kolonlarının diplerinde mama vs.. var mı kontrol ediniz, bir de otaparkın köşelerini kontrol ediniz,

Güvenlik ve kamera varsa,

Giriş ve çıkışlarda bariyerlerin açılması kart sistemi ile veya aracın plakasını okuyarak bariyer açılıyorsa okeydir, yani giren çıkan araçlar dingo’nun yeri gibi kafasına göre girip çıkan bir yer olmasın, en azından bariyer olursa giren çıkanın kim olduğu belli bir yer olur güvenlik açısından,

Otoparkta biraz gezinip park etmek için beğendiğiniz yerleri en az riskli dip-dibe olmayan yerleri belirleyiniz. :)

Tavandan su akma olayı yağmurlu havalarda belli olur, yağmurlu bir günde nerelerden akıyor veya akmıyor o zaman anlayabilirsiniz,

5 bin lira çok gelebilir ama İstanbul’da daha uyguna bulmanız imkansız gibi bişey.
bunların hepsi anlattığınız gibi,

plaka okuma var,
ortam temiz, mama kedi yok, yangın sistemi var. otopark aradığımı veriyor. o konuda sorun yok. zaten 2 ay deneyimledim kış boyunca.

o zaman koy hocam

Geri