Kasko bozdurmaya değer mi ?

İsim
İlhami
Araç
MK8 impression
Akadaşlar böyle bir durum mevcut. (Sol ön teker kısmı ) Fotodaki ezik kısmın üst kısmında da, boyasız göçük düzeltme ile düzeltilebilecek bir miktar göçüklük var. Ama ciddi bir şey değil.
Normalde full kaskom var ama kaskonun anlaşmalı olduğu yerler bunu mini onarım olarak kabul etmiyor . İlla dosya açarız tramer'e işleriz diyorlar.
Ayrıca ben istiyorum ki; düzeltmeden sonraki boya minimal düzeyde kalsın. Yani komple ya da 3/2 oranında boyanması yerine rütuş ile hallolsun. Sonuçta göze pek batmayan bir yer. Rütuş yapılsa avuç içi kadar yer kaplayacak.
Kasko dışı yaptırmaya kalktığımda ise, usta benim istediğim şekilde yapabileceğini söyledi. Ama 15 bin TL fiyat verdi.
Benim derdim; olurda satmaya kalkarsam, şuncacık yer için bir parça boyalı diye geçecek ve boyasız/tramersiz özelliğini yitirmiş olacak. Adım gibi biliyorum ki ; sırf bu yüzden pert muamelesi yapıp bir sürü fiyat kırmaya çalışan olacak :ROFLMAO:
Sizce ben ne yapmalıyım ?
Görüşlerinizi belirtirseniz çok memnun olurum.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2026-03-02 at 21.08.02.jpeg
    WhatsApp Image 2026-03-02 at 21.08.02.jpeg
    295.3 KB · Görüntüleme: 37
Son düzenleme:

Bi dünya tramer işlerler orası için bence gerek yok

dışarda göçük düzeltme ile yaptırın üzerine de profesyonel rötuş yapan bir yer bulup halledin.

Akadaşlar böyle bir durum mevcut. (Sol ön teker kısmı ) Fotodaki ezik kısmın üst kısmında da, boyasız göçük düzeltme ile düzeltilebilecek bir miktar göçüklük var. Ama ciddi bir şey değil.
Normalde full kaskom var ama kaskonun anlaşmalı olduğu yerler bunu mini onarım olarak kabul etmiyor . İlla dosya açarız tramer'e işleriz diyorlar.
Ayrıca ben istiyorum ki; düzeltmeden sonraki boya minimal düzeyde kalsın. Yani komple ya da 3/2 oranında boyanması yerine rütuş ile hallolsun. Sonuçta göze pek batmayan bir yer. Rütuş yapılsa avuç içi kadar yer kaplayacak.
Kasko dışı yaptırmaya kalktığımda ise, usta benim istediğim şekilde yapabileceğini söyledi. Ama 15 bin TL fiyat verdi.
Benim derdim; olurda satmaya kalkarsam, şuncacık yer için bir parça boyalı diye geçecek ve boyasız/tramersiz özelliğini yitirmiş olacak. Adım gibi biliyorum ki ; sırf bu yüzden pert muamelesi yapıp bir sürü fiyat kırmaya çalışan olacak :ROFLMAO:
Sizce ben ne yapmalıyım ?
Görüşlerinizi belirtirseniz çok memnun olurum.
Önünüzde 2 araç var özellikle Golf için konuşalım bunu.

Birinde tek parça boya var önemsiz yerde, diğeri ise hatasız. Aradaki fiyat farkı 100 bin lira. Bu ülkede hatasız araçlar kıymetli olduğundan hem satımı kolay hem de yüksek fiyatlara rahatlıkla verilebiliyor.

Normalde eski kafam olsa 'zaten kasko bunun için yok mu yaptır gitsin' derdim. Ancak şu anki halde aracı ne kadar temiz tutabilirseniz o kadar çok para cebinizde kalıyor.

Kimse pert muamelesi yapmaz merak etmeyin, bence hiç kasko vs uğraşmayın ya böyle binmeye devam edin ya da uygun yollu eli iyi tutan ustadan göçük+rötuş boya hizmeti alın.

Geçmiş olsun hocam.
Tramere işletememekteki endişenizi anlıyorum.

Fiyata yorum yapamıyorum, artan enflasyon sanayide daha hızlı hissediliyor sanırım.

Bir de son model araçla böyle bir hasarı yaptırmaya gitmek de fiyatı etkiliyor. Çamurluğu kendiniz söküp götürseniz bile ilk soruları "araç ne?" 😀

Göçükle+rötuşla falan düzelecek durum yok
Boyanacak !

1 parca boyalı olsun varsın....

Göçükle+rötuşla falan düzelecek durum yok
Boyanacak !

1 parca boyalı olsun varsın....
Hocam çamurluğu sökmeden yapacaklarını ve rütuş ile halledilebileceğini söyledi. Sorun sadece boyanın yüzey alanının genişliğinde. Kaska anlaşmalı yerler 1/2 ya da 3/2 oranında derken bahsettiğim bu usta sadece o kısmın bir tık yukarısından olabileceğiniz söyledi.

Geri