Golf 1.4Tsi DSG Gaz Kesme Sorunu

İsim
Ersin
Araç
Golf 7.5
Merhabalar, disk balata değiştirdikten sonra böyle oldu. Gaza asılınca vites fark etmeksizin 3-4-5 birden gaz kesiyor. Denk mi geldi bilmiyorum. Sol arka abs soketinin kilidini kırdım. Şuan oturmuş gözüküyor soket. Herhangi bir arıza yok vcdsde vs. Ondan olabilir mi?

Hocam araç dururken gaza bastığınızda aynı böyle gaz kesip bir anda ileri atma durumu da yaşanıyor mu ? Video da belli oluyor ki sadece vites geçişlerinde oluyor bu durum.

Sizin şikayetlerinize ek olarak üstteki şikayette var ise Dsg tüpünü değiştirerek çözmüştük.

Tüp olması gerekenden çok gevşemiş ve oring i paramparça hale getirmiş durumdaydı.

Yine tüp basınçları vs kontrol edilmeli

Upvote 0
Hocam araç dururken gaza bastığınızda aynı böyle gaz kesip bir anda ileri atma durumu da yaşanıyor mu ? Video da belli oluyor ki sadece vites geçişlerinde oluyor bu durum.

Sizin şikayetlerinize ek olarak üstteki şikayette var ise Dsg tüpünü değiştirerek çözmüştük.

Tüp olması gerekenden çok gevşemiş ve oring i paramparça hale getirmiş durumdaydı.

Yine tüp basınçları vs kontrol edilmeli
Şanzıman, mekatronik yağları ve basınç tüpü yeni değişti. Kavrama ve volan da yeni değişti. Sorun kavrama volandan önce de vardı. Dediğim gibi, disk ve balata değiştirip arkasından benzin aldım böyle oldu. Normal sürüşte birşey yok. Vites geçişinde olmuyor. Mevcut vitesde gaz kesince vites yükseltiyor.

Upvote 0
Gaza yüklenince motora güç biner. Güç yüksekse vites küçültür, güç düşükse vites büyütür. Düz yolda gazdan ayağınızı çekince de motora binen yük düşer ve hıza göre vites büyür. Bu DDG'nin normalidir. DSG motora binen güç ve hıza göre vites değiştirir.
Ama bu durumu yokuş gibi bir yerde yapıyorsa anormal bir durumdur.

Upvote 0
Gaza yüklenince motora güç biner. Güç yüksekse vites küçültür, güç düşükse vites büyütür. Düz yolda gazdan ayağınızı çekince de motora binen yük düşer ve hıza göre vites büyür. Bu DDG'nin normalidir. DSG motora binen güç ve hıza göre vites değiştirir.
Ama bu durumu yokuş gibi bir yerde yapıyorsa anormal bir durumdur.
Hocam dsg işleyişini biliyorum. Tek kullandığım dsgde bu araç değil. Yokuş fark etmiyor. Gaz kesiyor.

Upvote 0

Geri