Mobil araç içi temizlik

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cengiz74
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cengiz74

Katılımcı Üye

İsim
cengiz
selam sevgili dostlar,değerli forumdaş arkdaşlar;

Öncelik Herkese hayırlı güzel bir ramazan dilerim,bu yılın başı itibariyle ben de "emekli" oldum çok şükür,darısı sizlerin başına :)
Ama Ne yazikki ülkemizdeki emeklilerin durumu malüm, hayat aşırı gereksiz pahallı ve ne yazikki maaş yetmediğinden ek iş yapmaya mecburlar.

Ben de bu durumdan etkilenmiş biri olarak ek iş yapmaya karar verdim,bu bir iş teklifi vs değil sadece yorum ve düşüncelerinize ihitiyacım var ,burdaki atmosfer çok güzel herkes birbirlerine yardımcı olmaya çalışıyor ben de o yüzden sizlerin fikirlerini bilmek istedim.Yaşadığım şehir itibariyle iş fırsatları çok kısıtlı ve kimse emekliyi işe almak istemiyor.Ben de iş araştırmaya başladım.

Kendi aracımın temizliğini dışarda yapılanları beğenmediğimden kendim yaparım ,bu düşünceden hareketle acaba bu işi paraya çevreiblir miyim diye fikir geçti aklımdan,
Fikrimin konusu "mobil araç içi temizliği" internetten araştırdım pek kaynak bulamadım, burada asıl olay şu:müşterinin ayağına gidip aracın temizlenmesi fikri var,dış temizliği yapılmayacak,süpürme+silme şeklinde diyelibilriz.Yani müşteri aracını temizletmek için trafik çilesi çekmiycek,zaman ve yakıt masrafı olmıycak evinin önünde bahçesinde keyifle aracının temizlenmesini izliycek.
Bu noktada sadece premium üst segment araçlara bu hizmeti vermeyi planlıyorum nede olsa para onlarda :)

Şİmdi bu iş için almam gereken temizlik ekiplmanlarını size sormak isterim,marka satılan yer vs.
Ekipman olarak güçlü şarjlı+bataryalı süpürgeye ihityacım olacak onun araştırmasını yapıyorum.

Sizce bu iş fikri nasıl? tutar mı? müşteriler tercih ederler mi? siz olsanız tercih eder miydiniz?
yorumlarınızı bekliyorum,şimdiden teşekkürler

Son düzenleme:

Bu devirde ne iş yapılırsa yapılsın sosyal mecrada video paylaşmaya bakıyor hocam biraz da.

Güzel videolar çekip edit yapıp sürekli paylaşımlar yapılırsa iş görüyor.

Bazı detaylı temizlik sayfaları var misal, adam bu işi keyfine hobi olarak yapıyor, istemediği halde millet aracını ona yıkatmak istiyor.

O tarzda bir sosyal mecra kitlesine ulaşmanız gerekir ki işin devamlılığı olsun.

Yoksa işi kurmakta problem yok, devamlı müşteri bulmak asıl mesele.

Müşteri devamlılığı olmazsa harcadığınız sermayeyi çıkarmak zaman alır o işin kârını çıkarmak yerine hamallığını yapmış olursunuz.

İç dış yıkamanın sadece iç kısmıyla ilgilenmek büyük bir kumar olabilir. "Sadece içi temiz olsun dışı önemli değil" yada "dışını ben yıkıyorum içini temizleteyim sadece" diyecek müşteri sayısı çok çok az olabilir.

Bu işi mobil yapmayı düşünüyorsanız, malzemeler ve cihaz için bu işe uygun bir araç bile gerekebilir. Golf'ün bagaj kısmının bu iş için uygun olacağını sanmıyorum.

En başında şarjlı süpürme cihazlarından tam verim alamayacağınızı farkettiğiniz anda daha kapsamlı teçhizatlara ihtiyacınız olacağını farkedeceksinizdir.

Yıkama ücreti sorunsalına gelirsek böyle bir hizmet için ne kadar ücret talep edeceksiniz ve sıradan yıkama yerlerine göre uygun mu pahalı mı olacak... bir araca minimum 2 saat uğraşsanız karşılığı ne kadar olacak... gibi soruları da hesaba katmanızı dilerim.

Emekliliğinizi tebrik ederim. Hangi sektör ve iş koluysa ona göre bir iş planlamanızı tavsiye ederim.

20 yıl önce hobi olarak çok sevdiğim fotoğrafçılığı geliştirmek için okulu astım. O alanda iş fırsatları yaratmaya çalıştım, boyumdan büyük ekipmanlar için maddiyatımı zorladım, kendi konforumdan kısıp tüm paramı oraya yatırdım ancak iş ve müşteri devamlılığı sağlayamadığım için resmen hamallığını yaptığımı farkettim. Farklı sektörlerde maaşlı çalıştım, iyi ki de daha fazla inatlaşmamışım fotoğrafçılıkta.
Bir süre (9 yıl) özel sektörde çeşitli işlerde kıvrandıktan sonra bu yıl memur olarak başladım sonunda 😊

Esnaflık zor zanaat herkese hitap etmeyebilir, forumda da esnaf olan çok üyemiz var. Belki gördükçe yazarlar deneyimlerini...

Son olarak "çıraklığını yapmadığın işin ustalığına soyunma" diye bir tabir var çoğu zaman haklı bulmuşumdur.

İnstagram arama kısmına

mobil araç yıkama

Yazın bayağı bir gönderi çıkıyor, hepsini tek tek atmak istemedim

Sadece iç temizlik ile olmaz o iş, iç/dış olmalı. Yaptıran illaki çıkar ancak işinizi profesyonel bir şekilde yapmazsanız da kafanız çok ağrıyabilir.

Bu konuda ara ara videolarını keyifli vakit geçirmek için izlediğim bir kaç yabancı kişi var. Bu adamlar bu işi profesyonel olarak yapıyorlar.

Detailing denilen şey aslında başlı başına ustalık ve teknik bilgi gerektiren bir iş. Nerede hangi malzemeyi, hangi bileşimi kullanacaklarını bilen insanlar var. Hangi kumaşta, ne tür bir ürün kullanılacak, hangi plastik yüzeyne ne tür bir kimyasal kullanılmalı vs.

Bu devirde ne iş yapılırsa yapılsın sosyal mecrada video paylaşmaya bakıyor hocam biraz da.

Güzel videolar çekip edit yapıp sürekli paylaşımlar yapılırsa iş görüyor.

Bazı detaylı temizlik sayfaları var misal, adam bu işi keyfine hobi olarak yapıyor, istemediği halde millet aracını ona yıkatmak istiyor.

O tarzda bir sosyal mecra kitlesine ulaşmanız gerekir ki işin devamlılığı olsun.

Yoksa işi kurmakta problem yok, devamlı müşteri bulmak asıl mesele.

Müşteri devamlılığı olmazsa harcadığınız sermayeyi çıkarmak zaman alır o işin kârını çıkarmak yerine hamallığını yapmış olursunuz.

İç dış yıkamanın sadece iç kısmıyla ilgilenmek büyük bir kumar olabilir. "Sadece içi temiz olsun dışı önemli değil" yada "dışını ben yıkıyorum içini temizleteyim sadece" diyecek müşteri sayısı çok çok az olabilir.

Bu işi mobil yapmayı düşünüyorsanız, malzemeler ve cihaz için bu işe uygun bir araç bile gerekebilir. Golf'ün bagaj kısmının bu iş için uygun olacağını sanmıyorum.

En başında şarjlı süpürme cihazlarından tam verim alamayacağınızı farkettiğiniz anda daha kapsamlı teçhizatlara ihtiyacınız olacağını farkedeceksinizdir.

Yıkama ücreti sorunsalına gelirsek böyle bir hizmet için ne kadar ücret talep edeceksiniz ve sıradan yıkama yerlerine göre uygun mu pahalı mı olacak... bir araca minimum 2 saat uğraşsanız karşılığı ne kadar olacak... gibi soruları da hesaba katmanızı dilerim.

Emekliliğinizi tebrik ederim. Hangi sektör ve iş koluysa ona göre bir iş planlamanızı tavsiye ederim.

20 yıl önce hobi olarak çok sevdiğim fotoğrafçılığı geliştirmek için okulu astım. O alanda iş fırsatları yaratmaya çalıştım, boyumdan büyük ekipmanlar için maddiyatımı zorladım, kendi konforumdan kısıp tüm paramı oraya yatırdım ancak iş ve müşteri devamlılığı sağlayamadığım için resmen hamallığını yaptığımı farkettim. Farklı sektörlerde maaşlı çalıştım, iyi ki de daha fazla inatlaşmamışım fotoğrafçılıkta.
Bir süre (9 yıl) özel sektörde çeşitli işlerde kıvrandıktan sonra bu yıl memur olarak başladım sonunda 😊

Esnaflık zor zanaat herkese hitap etmeyebilir, forumda da esnaf olan çok üyemiz var. Belki gördükçe yazarlar deneyimlerini...

Son olarak "çıraklığını yapmadığın işin ustalığına soyunma" diye bir tabir var çoğu zaman haklı bulmuşumdur.
yorumunuz için teşekkür ederim,sizin de memurluğunuz hayırlı olsun.

bazı sorularınıza cevap vereyim:
-müşteri memnuniyeti açısından kendime güveniyorum zira bizim burda oto yıkamacıların çoğu özensiz iş yapıyor en sonunda onlara kızıp kendim temizlemye başladım aracımı.eline bez ,su hortumu alan yıkamacı oluyor

zaten kendim dijital pazarlama sektöründeyim işin reklam kısmını benim için basit. ,bu işi de biraz da nakit akışı sağlamak için düşündüm
benim hedef kitlem üst sekment araç sahibi olan memur kesimi, çalışan bayanlar,yöneticiler vs.bir aracın iç temizliği ortalama 45-50 dk.da biter diye tahmin ediyorum,bizim burda iç dış yıkama geçen sene 700 tl idi,sadece iç ve ya dış 450 tl idi.fiyatlandırmayı da buna göre düşünüyorum.

malzemeler ve süpürge cihazı için bu işe uygun bir araca gerek kalmaz diye düşünüyorum kendi aracımla halldebilirim.Zİra kullanılacak malzemler çok fazla yer kaplayan malzelemer değil.

Bu arada asıl konu müşterinin sağlayacağı faydaları:

1.aracını temizletmek için trafiğe çıkmak zorunda kalmıycak
2.zamandan ve paradan( yakıt) tasarruf edecek
3.aracının olduğu yerde temizlenmiş olacak kapının önünde, müşterinin gözü önünde çalışmam büyük bir güven oluşturur.
4.Aracın temizlenmesi için sıra beklemek zorunda olmıycak bazan saatler sürebiliyor.
5.Örneğin , Müşteri akşam saat 18:00'de işten geldiğinde veya pazar günü hizmet alabilir. Ticari yıkamacıların kapalı veya çok yoğun olduğu saatlerde beni tercih edebilir.
6.Sadece "iç temizlik" paketi sunarak, gereksiz yere dış yıkama parası ödemesinin önüne geçmiş olurum.
Özetle: müşteriye sadece "temizlik" değil, "konfor ve zaman" satmış olurum.

Sadece iç temizlik ile olmaz o iş, iç/dış olmalı. Yaptıran illaki çıkar ancak işinizi profesyonel bir şekilde yapmazsanız da kafanız çok ağrıyabilir.

Bu konuda ara ara videolarını keyifli vakit geçirmek için izlediğim bir kaç yabancı kişi var. Bu adamlar bu işi profesyonel olarak yapıyorlar.

Detailing denilen şey aslında başlı başına ustalık ve teknik bilgi gerektiren bir iş. Nerede hangi malzemeyi, hangi bileşimi kullanacaklarını bilen insanlar var. Hangi kumaşta, ne tür bir ürün kullanılacak, hangi plastik yüzeyne ne tür bir kimyasal kullanılmalı vs.

sizin de yorumunuz için teşekkür ederim,video güzel ve detaylı,ancak ben dediğim gibi dış değil sadece "iç temizliğe " odaklıyım.

Geri