Konfor-Yol tutuş dengesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ssoylu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İsim
Sergen
Araç
Golf 7
Merhaba arkadaşlar, 2013 model dizel golfüm var. Aracımıa orjinal yaylar yerine Eibach 35mm yay taktım. Konforun düşmesini bekliyordum tabi ki fakat 18 jantla baya bir konfor düşüsü ve sekme yapıyor araç. Chatgpt sorduğumda, sorunun stock amortisörden dolayı olduğunu, yayla uyumlu çalışmadığını Bilstein,Sachcs marka amortisör öneriyor.

Stock amortisörle Eibach yay kullanan var mı sizde ne durumda acaba ? Şimdiden teşekkürler.

Öncelikle aracınız için doğru yay modelini taktığınızdan emin olunuz. Lastik havalarınızın değerini kontrol ediniz. Amortisörlerinizin iyi çalışır durumda ve sızdırma yapmadığını kontrol ediniz.

Sekme sadece arka taraf mı hissediliyor, yoksa genel olarak araç çok mu sekiyor?

Amortisörlerin olması gerektiği gibi çalışmadığı doğru. Sonuçta kısaldığı için daha fazla basınç altında çalışıyor.

Forumlarda gördüğüm kadarıyla amortisör sertliği düşükten yükseğe;

Monroe > OEM > Bilstein B4 > Bilstein B6

Benim araçta da Pro-kit var, yayları takarken amortisörleride B4 ile değiştirdim. Aracın arkası zıplıyor evet. Birazda torsiyon etkisi. Ancak ön taraf da sekme yok. Sert evet ama sekmiyor. 18" XL yanak yaz lastiklerini 38psi olarak kullanıyorum.

16" kışlıklar takılı iken çok daha iyi tabiki.

Öncelikle aracınız için doğru yay modelini taktığınızdan emin olunuz. Lastik havalarınızın değerini kontrol ediniz. Amortisörlerinizin iyi çalışır durumda ve sızdırma yapmadığını kontrol ediniz.

Sekme sadece arka taraf mı hissediliyor, yoksa genel olarak araç çok mu sekiyor?

Amortisörlerin olması gerektiği gibi çalışmadığı doğru. Sonuçta kısaldığı için daha fazla basınç altında çalışıyor.

Forumlarda gördüğüm kadarıyla amortisör sertliği düşükten yükseğe;

Monroe > OEM > Bilstein B4 > Bilstein B6

Benim araçta da Pro-kit var, yayları takarken amortisörleride B4 ile değiştirdim. Aracın arkası zıplıyor evet. Birazda torsiyon etkisi. Ancak ön taraf da sekme yok. Sert evet ama sekmiyor. 18" XL yanak yaz lastiklerini 38psi olarak kullanıyorum.

16" kışlıklar takılı iken çok daha iyi tabiki.

Genel olarak hissediliyor arkada daha fazla hissedilebilir tabi hiç oturmadım :) yayları takmadan önce bazı insanlar konfor düşüşüne %15-20 yazmıştı ama bence çok daha fazla fark var. Amortisör takozlarına filan baktıracağım bi. Chatgpt genelde bilstein b6 öneriyor sekme biter konfor artar diyor ama bilemedim

Genel olarak hissediliyor arkada daha fazla hissedilebilir tabi hiç oturmadım :) yayları takmadan önce bazı insanlar konfor düşüşüne %15-20 yazmıştı ama bence çok daha fazla fark var. Amortisör takozlarına filan baktıracağım bi. Chatgpt genelde bilstein b6 öneriyor sekme biter konfor artar diyor ama bilemedim

Chatgtp yanlış söylüyor. B6 tam tersi çok daha sert bir amortisör. Ancak B8 modeli kısaltılmış bir modeldir ve bu sayede aracı alçaltsanız bile konforu büyük oranda koruyacaktır. Ancak tekinin fiyatına bir takım komple normal amortisör alınır.

Siz dediğim gibi amortisörlerinizi bir kontrol ettirin. Eğer herşey sorunsuz ise sizin kişisel beklentinize göre çok sert gelmiş olabilir. alternatif 17 jant düşünülebilir.

Geri