silecek çapı dışında kalan alanlarda leke

İsim
köksal
Araç
golf 1.5 etsi 2024
selamlar.

dün aracı yıkatırken, yıkamacı arkadaş camları sildikten sonra sileceğin süpürdüğü alanın tertemiz, kalan alanın ise böyle buğuluymuş gibi kaldığını gördüm. ön ve arka camda da aynı durum vardı.

yani sileceğin süpürdüğü alanlar resmen su kalmamış gibi temizleniyor, diğer yerler ise yeni ıslak cam gibi böyle buharlanır ya öyle görünüyordu.

bu görüntü 5 dk sonra kayboldu. kuru iken içten dıştan görmek imkansız. gayet net her şey tertemiz. yalnız sanki ıslakken, sanki sileceklerin çalıştığı alan ekstra temizleniyor, kalan yerlerde kireç birikmiş gibi hissettim.

bir de arka camda bir leke var. yağmur yağınca ve kirlenince gözüme geliyordu. bir şey damlamış ve akmış gibi. ilk gördüğümde benzinlikte çekpas ile sildiğimde gitmişti yani ben öyle sandım. sonra naldım ki her ıslandığında görünüyor.

bu arada ele gelen ya da aracın içinden kuru havada görünebilecek bir şey yok. ancak ıslakken ve dışarıdan bakıldığında ve yine muhtemelen hava soğukken belli olan bir şey. normalde şu an arabanın başına gitsek ve ben durumu anlatsam hayal görüyorsun denilebilir.

sileceğin zarar verdiği bir durum yok. yani silecek değişimi ya da silecek çiziği gibi bir durumla karışmasın. silecek dışı alanlar kastım.

bunlar sizce nedir. kireç birikintisi midir.

Fotoğraf ekleyebilirmisin net görmek için…

evet kireç birikintisi. temizlemek için cam pastaları var. ben kullanmadım henüz ama carpro ceriglass favori listemde. instagram incegaraj da buara o konuyu işliyor :) kendisi de bi ürün yaptı hatta

Fotoğraf ekleyebilirmisin net görmek için…
tekrar yıkatırsam o an denk gelmem lazım. şu an hiçbir iz yok. denk gelmek çok zor. anca yıkatırken görünür çünkü anlık.
yağmurda çeksem de, bahsettiğim alanlar ıslak kaldığı için anlaşılmaz.

şey gibi düşünün. sileceğin sildiği yerler böyle su tutmaz bir şey varmış gibi susuz, kalan yerler böyle cama hoh yapınca kalan izler buğu gibi duruyor, ilk bezle geçildiğinde. sonra kayboluyor eşitleniyor her yer

selamlar.

dün aracı yıkatırken, yıkamacı arkadaş camları sildikten sonra sileceğin süpürdüğü alanın tertemiz, kalan alanın ise böyle buğuluymuş gibi kaldığını gördüm. ön ve arka camda da aynı durum vardı.

yani sileceğin süpürdüğü alanlar resmen su kalmamış gibi temizleniyor, diğer yerler ise yeni ıslak cam gibi böyle buharlanır ya öyle görünüyordu.

bu görüntü 5 dk sonra kayboldu. kuru iken içten dıştan görmek imkansız. gayet net her şey tertemiz. yalnız sanki ıslakken, sanki sileceklerin çalıştığı alan ekstra temizleniyor, kalan yerlerde kireç birikmiş gibi hissettim.

bir de arka camda bir leke var. yağmur yağınca ve kirlenince gözüme geliyordu. bir şey damlamış ve akmış gibi. ilk gördüğümde benzinlikte çekpas ile sildiğimde gitmişti yani ben öyle sandım. sonra naldım ki her ıslandığında görünüyor.

bu arada ele gelen ya da aracın içinden kuru havada görünebilecek bir şey yok. ancak ıslakken ve dışarıdan bakıldığında ve yine muhtemelen hava soğukken belli olan bir şey. normalde şu an arabanın başına gitsek ve ben durumu anlatsam hayal görüyorsun denilebilir.

sileceğin zarar verdiği bir durum yok. yani silecek değişimi ya da silecek çiziği gibi bir durumla karışmasın. silecek dışı alanlar kastım.

bunlar sizce nedir. kireç birikintisi midir.
merhaba,
aşağıdaki linkteki ürün veya benzer ürünler farklı markalarda var. bu ürünü sadece dışarıdan üzerindeki talimatlar(youtube videosuna göre) uygularsanız muhtemelen geçer.
https://ftboya.com/urun/soft99-glass-compound-z-cam-temizleyici-pasta-100ml/

ancak iç yüzeyi de mümkünse sıfır iki adet cam bezi ve izopropil alkol çözeltisi (kaliteli bir cam temizleyici de olur) acele etmeden temizlerseniz. hem dış yüzey hem içerideki buğu lekeden kurtulursunuz. özellikle ön-arka iç cam temizliği sabır istiyor.

Cam pastası (Soft 99 Glaco Glass Compound Roll On ) ve yukarıda @canogluas hocamın yazdığı da olur. Sonrasında da pasta uygulaması temizliği sonrasında da ipa kullanırsanız %100 çözüm.

Geri