2014 model hatasız golf beyaz manuel 190 bin km highline ı satışa çıkardım.
100 bin km de, 130 hp dizel peugeot 508 gt alıyorum yakınımdan.
ilgili modeli bilen varsa düşüncelerini merak ettim.
otomatik vites olması ve yeni nesil donanımları olması mantıklı geliyor.
ama artık üretilmeyen bir araç. yada başka eksileri var mı bilemiyorum
teşekkürler şimdiden
Gt paketse eğer araç 2023 model oluyor araç. Yaklaşık 3 yılda 100 bin km biraz çok. Aracı çok kullanan birisi iseniz (yılda 20 bin km ve üstü) ileride satarken zorlanırsınız kmden dolayı o sizin bileceğiniz iş.
508 in motoru ve şanzımanı kusursuz. Klişe olan ufak tefek multimedya takılmaları oluyor ancak dert değil kısa sürede çözülüyor. 1.5 dizel motorla eat 8 in uyumu harika. Aracın şu an sıkıntı denilecek şeyi AdBlue problemi olabilir bu da maalesef aracın garantisi yoksa biraz maliyetli bir sistem.(garanti olsa bile dahi size ödetmeye çalışıyorlar). Her dizel araç belli kmden sonra AdBlue arızası verir ancak bu süreci uzatmak mümkün. AdBlue yu sakın ola ucuza kaçmak için pompalardan değil Opetin veya Peugeot servislerinde satılan Eurorepar markalı AdBlue kullanılması ve ışık yanmadan önce AdBlue doldurulması gerekiyor.
Yakıt olarak da uzun yolda sakin kullanımda 4.5 değerlerin altında çok rahat ilerliyorsunuz. Şehir içi ise 6-7 litrelerde geziyorsunuz. Tek depo ile uzun yolda 1200 km yi devirirsiniz.
Araç uzun yolda aşırı konforlu ve kullanımı harika. I cocpit konsolu ile daha önce uzun yol yapmamış kişiler yok direksiyon çok aşağıda, yok çok küçük, yok göstergeleri göremezsin diye atıyorlar. Hepsi de gayet görünür ve kullanışlı.
Sadece araçta şöför koltuğuna otururken gereğinden fazla gömülüyoruz, benim gibi biraz daha yüksek ve koltuğu geride kullanan kişiyseniz ilk başta garip geliyor sonra alışıyorsunuz tabii.
Üretilmeyen diye bir şey yok hocam VW Bora yı örnek verelim. Şimdi 25 yıl önce üretimi biten aracın piyasası yok mu ? VAR. Şunu bilmek gerekiyor ama segmentinden ötürü Passat kadar hızlı satılmasını beklemeyin biraz bekleme süresiyle satılacak bir araçtır.
Ancak PSA grubunun Satış sonrası hizmetleri çok zayıf onu göz önünde bulundurun. Servis sayısı yetersiz araç sayısı fazla bundan dolayı müşteriye 'hadi kardeşim sırada çok araç var senin aracınla başka zaman uğraşırız' tarzı tavırları vardır. Servise gitmem ustam var derseniz sorun yok.
Ben yukarıda tecrübeleri söyledim. Sonuç olarak tercih edilebilir çok da güzel tercih olur. Çok yakışıklı, konforlu ve donanımlı araç.