Araç İçi Dörtlü Güvenlik Kamerası Önerisi

İsim
Volkan
Selamlar. Golf 7 araç için 4 kameralı Botslab G980H Pro ile 4 kameralı Azdome M660 modeli arasında çok kararsız kaldım. İkisinin fiyatı 7 bin TL civarı. Bu 2 üründen birini kullanıp memnun kalan ya da sorun yaşayan arkadaşlar varsa onlara sorularım var:

Azdome'un mobil uygulamasına baktım da 500 binden fazla kişi indirmiş. Botslab'ın 100 bin küsür. Sanırım Çin'de ya da Globalde daha fazla Azdome markası kullanılıyor. Yine de ilk araştırmamda Botslab'ı alacağım demiştim ama sonradan Azdome kafamı karıştırdı. İkisinin uygulamasında ve kameralarının üzerinde Türkçe dil desteği var mı? Birinde olmayıp diğerinde olan bir özellik gözünüze çarptı mı? Gündüz ve gece çekimlerini kıyaslayabildiniz mi? Zira ben iki modelin de kıyas videosunu aradım ama bulamadım.

Bir de Azdome alırsam kesinlikle OBD kablosunu da alacağım ama Botslab'da OBD kablosu göremedim, direkt sigortalara takılan kablo kiti ile satılıyor. Sizce hangisi daha sağlıklı, OBD mi yoksa Kablo kiti mi? Zira motosiklet olduğu için arabaya bazen 10 gün binmeyebiliyorum, bu süre zarfında park modunda iken aracın aküsünü bitirebilir mi?

Azdome'un üzerindeki ekran çok kaba geldi, Botslab'ınki daha kibar duruyor, bunları kullanan arkadaşlar bu kameraları dikiz aynasının tam arkasına mı yerleştiriyor yoksa camın sağ ya da soluna mı? Tam aynanın altında çok kaba duruyor mu? Yazın güneşin altında sıcakta kapanma, donma, bozulma vs gibi durumları oluyor mu?

Son olarak 2 cihaz da yanında 128 GB boyutunda SD kart hediyeli geliyor, 4 kamera da normal modda kaç gün, park modunda kaç gün kayıt yapıyor, yani kaç günden sonra üzerine yazmaya başlıyor? En azından kullandığınız Azdome konusunda tecrübelerinizi aktarırsanız minnettar kalırım, ona göre karar vermemde etki etmiş olursunuz, teşekkürler.

1770391926480.png

chatgptye sorduğunuzda ayrıntılı anlatıyor aradaki farkı. Botslab daha kaliteli çekim sunarken azdome daha geniş açıdan kayıt imkanı varmış. Bende bu ikisi arasında kaldım. Arkadaşım azdome aldı kullanıyor memnunum diyor ama memnun olduğu konuyu anlatamıyor :)) galiba azdomenin handikabı bazı kullanıcılar tarafından plakalar okunmuyor demişler oda sıkıntı tabi.... Birde uzaktan araç çekimlerine ulaşılamıyor yanı evden uygulamayı acayımda bir kontrol edeyim olayı bulunmuyor. bu olay azdome s58'de var onuda inceleyebilirsiniz onu 3 kamerası var yalnız... konu uzadı ama çok ayrıntılı birşeymiş işin içine girince anladım :)

chatgptye sorduğunuzda ayrıntılı anlatıyor aradaki farkı. Botslab daha kaliteli çekim sunarken azdome daha geniş açıdan kayıt imkanı varmış. Bende bu ikisi arasında kaldım. Arkadaşım azdome aldı kullanıyor memnunum diyor ama memnun olduğu konuyu anlatamıyor :)) galiba azdomenin handikabı bazı kullanıcılar tarafından plakalar okunmuyor demişler oda sıkıntı tabi.... Birde uzaktan araç çekimlerine ulaşılamıyor yanı evden uygulamayı acayımda bir kontrol edeyim olayı bulunmuyor. bu olay azdome s58'de var onuda inceleyebilirsiniz onu 3 kamerası var yalnız... konu uzadı ama çok ayrıntılı birşeymiş işin içine girince anladım :)
Bu tür konularda yapay zekaya güvenmeyin.

Tabi güvenmemek lazım ama aradaki farkları söylüyor en azından. Mediamarktaki satış danışmanından daha çok şey söylüyor
Sorun da o söylüyor ama çok söylüyor. Boşlukları kendi dolduruyor. Benzer modellerin özelliklerini dahil ediyor falan fistan. En iyisi Forum gibi yerlerde birinci ağız bilgi ve teknik özellikler

Botslab'ın birincil sensörü sony görünüyor açıklamalara göre ancak diğerleri ne belirsiz. Öteki modelde ne olduğu belirsiz basit Aliexpress malına benziyor.

Plaka tanıma falan yapılamaz bu cihazlardan, büyük ihtimalle önündeki aracın plakasını bile yeterince net göstermiyordur.

Tavsiyem YouTube üzerinde örnek videoları bulunan ve Sony Starvis sensörlü bir cihaz almanız.

Geri