Golf 7 Manevra Frenleme Fonksiyonunu Aktif Etme

İsim
Volkan
Selamlar. 2014 model Comfort 1.6 TDI DSG Golf 7 araç sahibiyim. İstanbul'da VAG grubunda yazılım ve donanım konusunda tecrübeli bir tanışıma ön arka orijinal park sensörü taktırdım, Android ekranımda da aynı orijinal ekrandaki gibi sensör çizgileri gözüktü, her şey normal ve sensörler önlü arkalı gayet sağlıklı çalıştı. Lakin sadece manevra frenleme fonksiyonunu aktif edemedik.

ABS Beyin kodu: 5Q0 907 379 L
Park Sensör Beyin kodu: 50A 919 294 E

Arka 2 tekerin ABS sensörleri de değişti, kodlama da yapıldı, vcds ile her noktaya da bakıldı. Ona rağmen araç 2 ile 10 km hız arası ileri ve geri giderken kadranda fren yap uyarısı gelse de araç otomatik manevra frenleme yapmıyor. Acaba 2014 model olduğu için mi ABS beyni desteklemiyor? Zira 2015 ve sonrasındaki Golf 7'lerde bu özellik aktif oluyor, öncesinde olmuyor diyen arkadaşlar oldu. Yani benim aracın ABS beyin kodu 5Q0 907 379 L ise 2015 ve sonrasındaki Golf 7'lerde farklı kodlu bir ABS beyni mi takılı?

Yani ustam "Ben 2014 ve öncesi Golf 7'lere de sonradan taktığım bu sendeki orijinal ön arka park sensörleri ile manevra frenleme fonksiyonunu aktif ettim ama ilginçtir ki senin aracında edemedim, neyse haftaya tekrar bi uğra, biraz daha kurcalayıp aktif etmeye çalışırız" dedi. Ben de onun yanına gitmeden önce size de sormak istedim zira insanız, beşer şaşarız, belki ustamın o gün aklına gelmeyen bir noktayı burada sizlerden öğrenip ustama iletirim, o da nokta atışı yapar ve hızlıca bu sorunu çözeriz. Eğer ABS beyin kodum desteklemiyorsa da en azından bunu sayenizde bilirim ve destekleyen beyin kodunu sizlerden öğrenirim, ona göre ileride çıkma olarak karşıma uyguna düşerse onu alıp ustama taktırırım.

Frene Basın.jpegPark Sensörü.jpeg

Sizin abs beyni yazılım versiyonunuz:5Q0907379 L 471 kodlamalarının yedeğini alarak, yazılım versiyonunu 5Q0907379 CK 473 e yükselterek denemenizi tavsiye edebilirim …Not:Aynı zamanda park sensörü beyninizin içinde ,sizin araçınıza uygun parametre dosyası olmasına dikkat etmeniz gerekiyor!Yazılım versiyonu manevra frenleme özelliğini destekliyor…

Geri