Herkese merhabalar bundan 4 ay önce 115 binde Golf 2014 1.2tsi otomatik bir araç aldım, aracı aldıktan sonra sadece bakım ve rcd330 multimedya taktırdım araba 3 ay boyunca hiç bir sıkıntı yaşatmadı bana maşallahı vardı resmen, 4. ay başında bir yağmur yağdı yağmurlu havada arabayı sürdükten sonra ışıklarda durunca rölanti 200-300 devir oynamaya başladı kendini baya bir düşürdü sonrasında bir servise gittiğimde bank1 sonda2 nolu sensör muhtemelen katalizatör sensörü beyinde hata vermemesi için arıza vermesi iptal edilmişti o zamanlar değiştirmek istememiştim.
Sonrasında tekrardan yağmurlu bir günde dışarı çıktım herhangi bir problem yoktu, baya yağmurda gittikten sonra ışıklarda durunca rölanti tekrardan 200-300 devir oynamaya başladı ve arabanın gaz pedalında gözle görülür bir tepkisizlik vardı.
Bunu gördükten sonra arabayı 1.5 hafta kullanmadım araba akü boşaltmış, elektronik park freni hatası ve hata: akü diyordu, aküyü değiştirdik tanıdık birisi bobin yapabilir dedi bobinleri bosch bobinle değiştirdim çözüm olmadı, servise gittim servis bujiden dedi bujiler değişti bujiler değiştikten sonra arıza daha hafifledi artık rölanti dalgalanınca daha çabuk toplanıyor, gaz tepkimesi bir nevi düzelmişti araç bazen 20-30km sorunsuz gidiyor bazende 2km yapayım hafif rölantide dalgalanma oluyor bir ara EPC lambası yaktı söndü anlayamadım, en son başka bir servise gittim servis ilk oksijen sensöründen başlayıp elektrik tesisatına sonrasında geçeriz dedi ve bir enjektör normalden daha az basınç veriyormuş ona bakarız dedi ve en son hiç biri çözülmezse beyine gireceğiz dedi beyine girmedenki faturamız 40-50 bin(Tesisat kontrol, 2 oksijen sensörü, enjektör kontrolü temizliği) civarındayken beyine geçersek 100-120 bin arası tutar dedi.
Arabada şuan çıkan güncel hata kodları:
U1111
U1110
P0300
P0301-04 1-2-3-4 Silindir aynı anda tekleme
P0560
Ve ön arka oksijen sensöründe hata kodları.
Yapılanlar;
Akü değişti, bobin değişti, buji değişti.
Triger 80 bindeyken 1.5 yıl önce değiştirilmiş yetkili serviste.
Başına gelen varmı yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum iyi forumlar.
Sonrasında tekrardan yağmurlu bir günde dışarı çıktım herhangi bir problem yoktu, baya yağmurda gittikten sonra ışıklarda durunca rölanti tekrardan 200-300 devir oynamaya başladı ve arabanın gaz pedalında gözle görülür bir tepkisizlik vardı.
Bunu gördükten sonra arabayı 1.5 hafta kullanmadım araba akü boşaltmış, elektronik park freni hatası ve hata: akü diyordu, aküyü değiştirdik tanıdık birisi bobin yapabilir dedi bobinleri bosch bobinle değiştirdim çözüm olmadı, servise gittim servis bujiden dedi bujiler değişti bujiler değiştikten sonra arıza daha hafifledi artık rölanti dalgalanınca daha çabuk toplanıyor, gaz tepkimesi bir nevi düzelmişti araç bazen 20-30km sorunsuz gidiyor bazende 2km yapayım hafif rölantide dalgalanma oluyor bir ara EPC lambası yaktı söndü anlayamadım, en son başka bir servise gittim servis ilk oksijen sensöründen başlayıp elektrik tesisatına sonrasında geçeriz dedi ve bir enjektör normalden daha az basınç veriyormuş ona bakarız dedi ve en son hiç biri çözülmezse beyine gireceğiz dedi beyine girmedenki faturamız 40-50 bin(Tesisat kontrol, 2 oksijen sensörü, enjektör kontrolü temizliği) civarındayken beyine geçersek 100-120 bin arası tutar dedi.
Arabada şuan çıkan güncel hata kodları:
U1111
U1110
P0300
P0301-04 1-2-3-4 Silindir aynı anda tekleme
P0560
Ve ön arka oksijen sensöründe hata kodları.
Yapılanlar;
Akü değişti, bobin değişti, buji değişti.
Triger 80 bindeyken 1.5 yıl önce değiştirilmiş yetkili serviste.
Başına gelen varmı yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum iyi forumlar.
Son düzenleme: