QI6 - Esnek Bakım (Yağ Bakımı)

İsim
Kılıç
Araç
Golf 7
Bugün aracım ile ilgili yeni bir şey daha öğrendim temmuz ayında aracımı aldığımda yağ bakım uyarısı vardı ve bakımını yaptım bunun üzerinden neredeyse 10.000 km geçti ve halen yağ bakım uyarısı vermedi bir arızamı vs var diye düşünürken aklıma bakım kitapçığına bakmak geldi ve PR kodları arasında "QI6" kodu dikkatimi çekti çünkü alışık olmadığım ve bilmediğim bir kod sonrasında bu kodun yağ değişim kodu olduğunu fark ettim ve bakım kitapçığında bu kodun "Esnek Bakım" anlamına geldiğini okudum yani 2 yılda bir 30.000 km de yağ değişimi yapılmasını gerektiğini bakım kitapçığından öğrenmiş oldum. Ben ilk kez böyle bir duruma birebir şahit oldum başka bu durumu bilen veya aracında bu durumu yaşayan var mı?

Yağ bakım uyarısı vermesi için 14 bin km yaptıktan sonra son bin km uyarısı vermeye başlıyor veya 365 gün kmden önce dolarsa yine uyarı veriyor. multimedya ekranından ayarlar>Servis e girerseniz orada kaç km ve kaç gün sonra bakım yapılması gerektiği yazıyor olması lazım.

Yağ bakım uyarısı vermesi için 14 bin km yaptıktan sonra son bin km uyarısı vermeye başlıyor veya 365 gün kmden önce dolarsa yine uyarı veriyor. multimedya ekranından ayarlar>Servis e girerseniz orada kaç km ve kaç gün sonra bakım yapılması gerektiği yazıyor olması lazım.
Orada sadece aracın şase numarası yazıyor aracın bakım kitapçığında yazan ve kitapçık içerisinde bulunan araç tanıtım etiketinin yanlış olacağını sanmıyorum.

10 binde almamanız normal zaten normal bakım aralığı 15 bin km. Eğer bakım uyarısı 15 binde gelmezse sizin dediginiz gibi olabilir tabi

10 binde almamanız normal zaten normal bakım aralığı 15 bin km. Eğer bakım uyarısı 15 binde gelmezse sizin dediginiz gibi olabilir tabi
Ben daha önceki araçlarımda 8 bin ile 10 bin arası yaptım hep malum dizel olunca fazlasıyla takıntılıyım ve 10 bini geçmiş olmasına rağmen uyarı vs vermedi bu yüzden bakım kitapçığından yola çıkarak böyle bir konu açtım ve araç hakkında daha tecrübeli arkadaşlara sormak istedim bilgilendirme için teşekkür ederim. Ayrıca anlam veremediğim bir nokta ise esnek bakım ve standart bakım tarzında iki bakımdan bahsediyor esnek bakımı olan araçlar serviste standart bakıma çevriliyormuş bu konu hakkında sanırım servisle görüşeceğim çünkü aracı ilk sahibinden aldım ve araç tamamen servis bakımlı geçmiş servis kayıtlarını kontrol ettim ben almadan 10 bin km önce bakıma girmiş araç ve benim aldığımda direkt yağ bakım uyarısı yanıyordu netten araştırma yaptım esnek bakım olan modeller kullanıma göre yağ değişim uyarısı daha erken yada geç veriyormuş

hocam bizim araçlarda 15 bin km veya 365 gün hangisi önce dolarsa şeklinde bakım ışığı yanıyor. clio 5 aracımda 20 bindi bu.

ben 10 bine gelmeden 9 bin küsürde bakım yapıyorum her bakımda mazot filitresi dahil değiştiriyorum türkiye şartlarında size önerimde 10 bin km dir.

15 binde yapsanızda sorun çıkmaz, benim aracımın km si yüksek olduğu için hemde içim rahat olsun diye 9 bin civarı bakım yapıyorum.

Geri