Motorda Kedi Varken Arabayi Calıstirdim

İsim
Kaan
Arkadaşlar merhaba bugün başıma talihsiz bir olay geldi.motorda kedi varmış ben hiç farketmedim arabayi çalıştırdım motor cok sarsıntılı calisti.hemen stop ettim kaputu açtım baktım heryer kedi tüyü şarj dinamosu ve kayisin orda tüy vardı ama kedi kaçmış allahtan ona bisey olmamış. Şimdi sorum şu motora herhangi bir zararı olmusmudur.

Arkadaşlar merhaba bugün başıma talihsiz bir olay geldi.motorda kedi varmış ben hiç farketmedim arabayi çalıştırdım motor cok sarsıntılı calisti.hemen stop ettim kaputu açtım baktım heryer kedi tüyü şarj dinamosu ve kayisin orda tüy vardı ama kedi kaçmış allahtan ona bisey olmamış. Şimdi sorum şu motora herhangi bir zararı olmusmudur.
Aynı durumu nerdeyse yaşıyordum hem de 2 kere. Allah'tan bizim kedi uyanık çıktı da kontağı açınca direk tüydü. 2 kere öyle kurtuldum.

Size de geçmiş olsun

Kapiyida sert kapattım da iste kaçmamış demekki motorda herhangi bir problem olmamıştır insallah

Hocam sizin araçlarda alt kısımda koruma kapağı yok mu nereden griyorlar acaba, egzoz'un oralarda var bir boşluk.

Geçmiş olsun.. V kayışını ve gergi demirini kontrol ettirin. Ayrıca motoru yikatin yoksa çok kötü koku oluşur sonradan.

Kedinin tüy harici bir zarar vereceğini düşünmüyorum. Ama fare çıkarsa kabloları kemirebiliyor!
Yıllar önce benim motora giren bir yavru kediyi 300-400 mt seyahat ettirip sonra sesini duyunca geri getirip bırakmıştım.:)

Valla koruma var hocamda nasil girdi bende anlamadım benimde tahminim tüy dışında bir sıkıntı olmayacağı yönünde ama tabi ne olur ne olmaz bir gösteririm.

Bunu ben de yaşadım çalıştırma anında kaçmayı başarabildi neyseki.Kaputu açıp baktığımda kayışların olduğu bölgede tüyler dışında bir şey görmedim. Aradan uzun zaman geçti herhangi bir sorun yaşamadım.

Kayış , kasnak, radyator pervanesi gibi aksamları mutlaka bir ustaya kontrol ettirin. Araca binmeden (özellikle kışın) kaputa vurun, kornaya basın aracı öyle çalıştırın.

Kedinin tüy harici bir zarar vereceğini düşünmüyorum. Ama fare çıkarsa kabloları kemirebiliyor!
Yıllar önce benim motora giren bir yavru kediyi 300-400 mt seyahat ettirip sonra sesini duyunca geri getirip bırakmıştım.:)
Benimde başıma geldi aynısı

Naftalin koyun kedi gelmiyor güzel yerler var alt kısımda

Geri