Golf 7 1.6TDI bakım önerileri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ekk1616
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İsim
emre
Araç
Golf 7 1.6TDI Highline
Merhabalar, araç 1.6Tdi bakım yaptırmak için bi yere gittim filtron markayı önerdiler, mann ile bakım yaptırmak istemiştim fakat alt markası kalite konusunda neredeyse aynı dediler bu konuyla ilgili ne düşünüyorsunuz? kalite konusunda bi fark illaki vardır, biraz daha verip mann mı taktırmalıyım fark vermeye değer mi?

Merhabalar, araç 1.6Tdi bakım yaptırmak için bi yere gittim filtron markayı önerdiler, mann ile bakım yaptırmak istemiştim fakat alt markası kalite konusunda neredeyse aynı dediler bu konuyla ilgili ne düşünüyorsunuz? kalite konusunda bi fark illaki vardır, biraz daha verip mann mı taktırmalıyım fark vermeye değer mi?
Daha önce filtron filtre seti kullandım.Memnun kalmıştım.

Selam,
Kalite olarak aynı kalitede değildir, Aynı kalitede olsaydı daha ucuza satılmazdı,

Mann ile Filtron arasında kalite farkı vardır,

Filtron ‘nun kalitesi kötü müdür..?
Çok iyi diyemeyiz çok kötü de diyemeyiz,

Burada önemli olan filtre seti aldığınızda (hava-yağ-polen-yakıt filtresi) 4’lü filtre seti aldığınızda marka olarak Mann filtre ile Filtron arasında 500 lira fiyat farkı oluşur,

500 lira için de Filtron almaya gerek yoktur,

Filtre olarak en kaliteli markalar: Mann Filtre, Hengst ve Mahle ‘dir.

Not: filtrelerde ve fren balatası, fren diski gibi parçalarda marka olarak Bosch ‘tan özellikle uzak durunuz.

Hocam Semperit diye bir lastik var duymuşsunuzdur Continental in fabrikasında üretilen bir lastik. 19 inç jant için semperit in kışlık lastiği 7 bin TL aynı fabrikadan çıkan Continental kış lastiği 13 bin TL. Şimdi bunlar aynı fabrikada üretiliyor, işleniyor, gönderiliyor diye ikisi de aynı lastik mi oluyor ? Hayır tabii !!! Semperit kötü lastik mi ? değil, harika lastik mi ? değil.

Sizin bahsettiğiniz durum da aynıdır evet filtron ve mann aynı firmanın ancak alt markası diye filtron o kalitede olmaz tabii. İş görür mü derseniz iş görür tabii neden görmesin ancak filtrelerin hepsini alsanız üstte de yazıldığı gibi 500-600 TL oynayacak bunun için de düşük kalitelisini almaya gerek var mı pek sanmıyorum açıkçası.

Neredeyse aynı demişler nasıl olacak ??? hadi hava ve polen filtresini geç de yağ filtresinde nasıl aynı oluyorlar onların söylediklerini anlamak çok zor.

Esnafların bu tarz ikinci alt markaları yağlayıp, ballandırıp milletin aklıyla oynamasına ayar oluyorum. İnanın onların hiçbiri sizin cebinizi düşündüğünden önermiyor. Sen istediğimi ver dediğin zaman da suratları asık asık sanki ailevi değerlerine hakaret etmişiz gibi iş yapıyorlar. (Biraz doluyum bu konuda kusura bakmayın :) )

Bence Mann marka takın temiz temiz binin illa Mann olmasına da gerek yok Mahle de iyi markadır. Mann ilk tercihtir ama.

Geri