1.2mye hangi golf

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yusakoc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İsim
ahmet
Araç
golf
Herkese Merhaba,
Max 1.2m civarına hangi golfü önerirsiniz acaba
dsg olsun zorunluğum yok, şehir içi kullanıcam
2017 2018 1.0tsı 7.5 düşünüyorum (makyajlı kasa daha çok hoşuma gidiyor) midlinePlus düşünüyorum ama 1.0tsı 3 silindir sorun çıkarır mı 1 2 sene daha geri gidip 1.4tsı mı almalıyım veya siz ne önerirsiniz
Teşekkürler

Herkese Merhaba,
2017 2018 1.0tsı 7.5 düşünüyorum (makyajlı kasa daha çok hoşuma gidiyor) midlinePlus düşünüyorum ama 1.0tsı 3 silindir sorun çıkarır mı 1 2 sene daha geri gidip 1.4tsı mı almalıyım veya siz ne önerirsiniz
Teşekkürler
Makyajlı-makyajsız kasadan ziyade önemli olan aracın km’si ve sahibinin bakımlarını aksatmadan yapmış olması,

Mk7.5 1.0 TSI Midline Plus alacağıma,

Bütçe el veriyorsa Mk7.5 Comfortline bakardım,

Midline Plus donanım olarak çok boş bir araçtır,

Veya (2015-2016 model)
Mk7 1.2 TSI 110ps / 1.4 TSI 125ps Comfortline veya Highline bakardım.

Makyajlı-makyajsız kasadan ziyade önemli olan aracın km’si ve sahibinin bakımlarını aksatmadan yapmış olması,

Mk7.5 1.0 TSI Midline Plus alacağıma,

Bütçe el veriyorsa Mk7.5 Comfortline bakardım,

Midline Plus donanım olarak çok boş bir araçtır,

Veya (2015-2016 model)
Mk7 1.2 TSI 110ps / 1.4 TSI 125ps Comfor

Teşekkürler kmye de dikkat ediyorum hocam da haliyle yıl geri gittikçe artıyor 150k ya gelmiş bir arabada almak istemiyorum 2017 comfortlıne ile mesela 2019 midlineplus nerdeyse eş değer fiyatlarda örnek ilan olarak var, kararsızım genel olarak

Teşekkürler kmye de dikkat ediyorum hocam da haliyle yıl geri gittikçe artıyor 150k ya gelmiş bir arabada almak istemiyorum 2017 comfortlıne ile mesela 2019 midlineplus nerdeyse eş değer fiyatlarda örnek ilan olarak var, kararsızım genel olarak
En önemli öncelik doğal olarak aracın km’sinin düşük ve temiz bir araç olması,

Ondan sonra donanım gelir, malesef Midline Plus ‘lar çok boş, sadece donanım olarak değil koltukları bile ciddi anlamda farklıdır.

En önemli öncelik doğal olarak aracın km’sinin düşük ve temiz bir araç olması,

Ondan sonra donanım gelir, malesef Midline Plus ‘lar çok boş, sadece donanım olarak değil koltukları bile
Teşekkürler, motor olarak 1.0tsı nasıl birde sorun yaratma potansıyelı nedır

Merhabalar, aynı ikileme aracı alırken ben de düştüm. Ya 2017-2018 1.0 7,5 alacaktım ya da 2015-2016 1.4 tsi 7 alacaktım. Ben 1.1 e 2015 125hp dsg aracı tercih ettim. km olarak belirttiğim fiyatlarda 7,5 1.0 için 100-125km arası 3-4 parça boyalı araç bulabiliyordum. 2015 150km boyasız 1.4 aldım sebepleri ise şunlardı;

1 - 1.4 tsi, grubundaki tek bağımsız süspansiyona sahip araç.
2 - 1.0 tsi, 3 silindir olması sebebiyle motor kulağını çabuk yıpratıyor
3 - 1.0 tsi, 3 silindir olması sebebiyle daha titreşimli çalışıyor.
4 - 1.0 tsi, motor hacmi sebebiyle yüksek süratlerde ve performanslı kullanımda daha fazla yakıyor.
5 - 1.4 tsi, daha rafine, sağlam ve yüksek güçlere müsait bir araç.
6 - 1.0 tsi, motor ömrü konusunda hala soru işaretlerine sahip bir araç.

Alırken mutlaka silindir kompresyon testine sokmanız gerekiyor. Motor sağlığı için ön bilgi veriyor ve aldıktan sonra ceviz kabuğu püskürtme makinesi ile subap kurum temizliği gerekiyor.

Umarım yazdıklarım yardımcı olur istediğin araca gönül rahatlığı ile binersin.

İyi forumlar.

Teşekkürler, motor olarak 1.0tsı nasıl birde sorun yaratma potansıyelı nedır
Doğru motor yağını ve kaliteli filtreler kullanırsanız, ve bakım için gerekli olan parçalarda yan sanayi parça kullanmazsanız bir sorun yaşatmaz,

MK7 ve Mlk7,5 1.0 TSI motorlar için uyumlu yağ standartları;
(VW 504.00 / 507.00 onaylı)
5W-30 ve 0W-30 yağlar

Not: 1.0 TSI 110ps (81 kW) olan CHZ kodlu (CHZC ve CHZD) motorlarda kronik termostat arızası yaşanabilmektedir,

1.0 TSI 110ps (81kw) ve 115ps (85 kW) olan DKR kodlu (DKRA / DKRC ve DKRF) motorlarda bu sorun giderilmiştir.

Herkese Merhaba,
Teşekkürler
Midline çok boş donanım olarak hocam. Zaten comfortline donanımı bile çok boşken midline iyice saçmalık bir donanıma sahip.

Bizim de 7.5 kasa hoşumuza gidiyor tarihin en yakışıklı golf kasasıdır kendisi ama daha dolu ve motoru biraz daha iyi olsun diye daha fazla fiyata golf 7 2016 aldık. Hatırlıyorum 2017 golf 7.5 1.0tsi lar 930-940 idi, ben daha yüksek fiyata 2016 1.2 tsi modelini almıştım. Aracın içi kütüphane gibi motor sesi yok rölantide aracın çalıştığını hissetmeniz imkansız.

1.0 motor sorunsuz aslında altta belirtildiği gibi bir termostat arıza veriyor ama bunlar çözülebilecek en basit sorunlar. Ancak 3 silindirli araçların motorları uzun ömürlü değildir teorik olarak böyledir. Yüksek kmler için konuşuyorum.

3 silindirli olmasına rağmen mesela Clio 1.0, 1.2 puretech, corolla 1.5 gibi sarsıntılı değil golfün yalıtımı çok güzel absorbe ediyor ama bir 1.2 -1.4 sessizliği beklememek lazım.

Size tavsiyem 1.2 tsi 110 veya 1.4 125 lik almanız. 1.2 105 lik veya 1.4 122 liklere fazla bulaşmayın yağ yakma problemi ile karşılaşma ihtimaliniz biraz yüksek. Çok severseniz golfü ileride maddi durum el verirse 7.5 kasaya daha dolu ve motoru güzel olana geçersiniz ( ben o niyetle aldım mesela)

Tavsiye istediniz diye böyle söyledim yoksa ne dilerseniz onu alın özgürsünüz.

Mk7,5 fiyatları izahı olmayan seviyelere ulaşmış akıl mantık işi değil. Manuel de olabilir diyorsunuz madem yeni kasa Mk8 1.0 imp. Almak en mantıklı seçenek belki bütçeyi bi tık çıkarırsınız ama hem düşük km bulursunuz hemde üst düzey bir yalıtıma sahip olursunuz.

Geri