DSG Sürekli S modda kullanmak

İsim
Egemen
Araç
Golf 7
Hayırlı günler golf ailesi dsg yi sürekli s modda kullanmak şanzuman yönünden iyi fakat motor yönünden zararlı mıdır yakıt tüketimini göz önünde bulundurmazsak?

Son düzenleme:

Bi zararı olacağını zannetmiyorum. D modunda çok erken yükseltiyor S modunda ise geç yükseltiyor. keşke ortası olsaydı diyorum. hangi mod rahatınıza geliyorsa onu kullanın hocam.

Bi zararı olacağını zannetmiyorum. D modunda çok erken yükseltiyor S modunda ise geç yükseltiyor. keşke ortası olsaydı diyorum. hangi mod rahatınıza geliyorsa onu kullanın hocam.
Teşekkür ederim fikriniz için forumda da bir kaç değişik bilgi okudum kafam karıştı

Zararlı olacak bir durum yok. Aynı vites dişlilerini kullanırken, sadece vites geçişlerini daha yüksek devirlerde yapıyor.

Zararlı olacak bir durum yok. Aynı vites dişlilerini kullanırken, sadece vites geçişlerini daha yüksek devirlerde yapıyor.
DSG içinde daha faydalı o zaman bu durum kavrama açısından kimi arkadaşlar kavrama s modda hiç bırakmıyor vs. Diyorlar

biraz yakıt tüketimini artırabilir, s modunda normal moda göre daha yüksek devir çeviriyor onun dışında bir sorun olacagını sanmam

Geri